VERKLIGHETEN

Verkligheten. Det är vad jag tänker skriva om idag. Och verkligheten är inte alltid så rolig.

Om ni inte redan visste det så lider jag av ångest och ibland, speciellt under stressiga perioder, får jag attacker. Och det hände inatt. Just nu är det en stressig period med årsmöten som ska avklaras, planering inför kommande event, utbildningar, nationella prov som närmar sig, ha tid för sina aktiviteter och hobbys, kunna vara med vänner och sedan kunna ta hand om sig själv. Det är väl det sistnämnda som jag är dålig på. Och igår visade det sig.
Kvällen började med att jag kom hem från en utbildning. Då skrev jag ut kallelser för årsmöte med pappa och tittade sedan på telefonen. Allt kändes inte som det skulle, även om jag var lättad att kallelserna var ute. Jag hade den där klumpen i magen som jag känt så många gånger. Men jag ignorerade klumpen (dumt gjort, helst ska jag ju ta itu med vad som känns fel) och gick upp på rummet. Jag kollade på telefon en stund och läste sedan. Vid elva tiden då jag brukar somna la jag mig ifrån boken men kunde inte somna. Ännu ett tecken på vad som komma skall. Efter en halvtimme av att försöka somna kom attacken. Jag vill inte få in i detalj på hur det känns eftersom jag hatar att återuppleva det, men tänk dig att det känns som om du inte kan andas och du ska kräkas och skita på dig samtidigt. Jag vill inte ens försöka gå in på att beskriva känslorna. Jag vet inte vad det var med mig men jag kunde inte lugna ner mig. Jag har ingen aning om hur länge det höll på, men det kändes som tusen livstider. När jag jade lugnat ner mig gick jag ner till vardagsrummet och la mig i soffan och försökte sova. Det är där jag brukar lägga mig när jag har svårt att sova och det brukar funka. Men nej, det gick inte. Jag har ingen aning om när jag somnade men det jag vet är att när jag vaknade så kände jag mig så fruktansvärt utmattad, både på grund av sömnbristen men även på grund av ångestattacken som gör mig så fruktansvärt trött.
Allt det här resulterade i en dag hemma från skolan med världens huvudvärk och igen svullna ögon.

Jag hoppas att ni haft en bättre natt och dag än mig. Juste! Glad alla hjärtans dag! Uppiggande läsning på denna kärleksfulla dag, ellerhur?

Gillar

Kommentarer