Nu e ju uppdateringen on point alltså💪 okok inte men aja😅
Nu har jag 193 saker planerat:)
Okej ska på konsert 27 eftersom jag älskaaaar Marcus & Martinus😏 nej men aa, sen funderar vi kaaaaanske på att hå den 19 oxå. Med vi menar jag mig o Elin❤️❤️
Sen eftersom jag inte satsar på tävla så mycket så e jag hennes hästskötare, så vi ska på huuuundra tävlingar, o då ska jag fota o hjälpa till😌
Jag läääängtar ihjäl till konserten(a)😍😍
I fredags hade jag hoppträning me Nova o det gick toppen. Sen hoppade jag dubbelt o då hoppa jag Viktor o det gick bra men efter så är min rygg typ död.
Jag o Elin skulle ha ridit ut men jag kan typ inte röra mig me min rygg så vi får se hur jag överlever😌
Aja i måndag red jag Nova barbacka o det kändes jäääätte bra i slutet men i början glömde jag spöet så då var hon seg men i slutet gick hon hur fint som helst, lyssnade osv😍
Aja nu vet ni vad som händer🤗

Ni får bilder på M&M o Nova i fredags😍

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hellu it's me again💁🏼
Nu är det bestämt, eller jag ska på konserten men vi vet inte om Elin ska gå men hon vill ju så troligtvis blir det vi😻 alltså jag läääängtar. I måndags red vi ut o Nova var crazy som vanligt😅 sen galopperade vi på utebanan. Där var hon lite lugnare iallafall. Tänk att hon e 18!! Det märks inte på henne. Snart får vi påsklov o då ska vi t fjällen🔫 okok jag HATAR fjällen, eller de är kul me skidor osv men jag vill ju riiiiiida o vara med Elin💘💘
På onsdag har vi prov i SO, på torsdag har vi redovisning i biologi, svenska läxa😖 men på fredag så har vi ingen skola iallafall. Nu har jag laddat över bilderna från min o Alwas "Photoshop" me Nova😍 några av bilderna finns på instagram @idahoflund o fler bilder av mig hittar ni på @idahfoto😏
Aja måste fortsätta plugga till provet o om ni inte vet vilka Marcus o Martinus e så tycker jag att ni googlar (Google You're best friend you know) för alla bör veta vilka de är🌚👅

Likes

Comments

Hejsan svejsan🙋🏼
Nu har jag ändrat mig igen, hihihi😈
Nej men jag tänkte börja skriva lite om min vardag igen. Jo för de är några som undrat varför jag sluta o om jag inte kunde börja igen, då tänkte jag okej😏
Mina fina planer inför mitt lilla liv:
Jo men i morron e de dressyrträning
På fredag e det hoppträning
Ska prata me Disa min tränare om jag får fortsätta rida Nova fast jag inte får tävla henne mer
Ska ut o fota i Mariefred 5/5 (hopptävling)
Ska troligtvis på konsert (M&M) me Elin i sommar

Men det har inte hänt så mkt i mitt liv under denna tiden jag slutade blogga. Men jag har blivit "galen" i M&M😍
Hihihi aja i morgon börjar vi 11.40😏

Finaste skrutt💘💘

Likes

Comments

Alla ni tjejer och killar där ute som sitter och säger att ridning inte är en sport, det är sant! Riddning är mer än så, det är ingen sport, det är en livsstil.


Fotboll, innebandy eller basket eller typ vilken sport som helst, det kallas sport men ridning är mycket mer än så. T.ex. fotboll går man på 1-5dagar i veckan kanske?.Men man kanske tränar hemma då och då. Men ridning, iallafall för de flest är på 7dagar i veckan. Kanske fler beroende på hur många hästar man har mm. Men vi ryttare rider bara inte, vi mockar, vi sopar, fixar hö o vatten, tar de till veterinärer, ser till så att hästarna mår bra mm. Och vi behandlar hästarna bättre än oss själva (iallafall de flesta av oss). Vi tillbringar 1-6h i stallet varje dag, men i genomsnitt kanske 3-4h. Sedan planerar man träningar, tävlingar ridpass osv. hemma. Men utanför ridningen så tränar de flesta sig själva. Just nu är jag väldigt dålig på det, men det ska förbättras.

Men nu har vi kommit till det lite mer viktiga. Är det enkelt att rida?

För att bli duktig i t.ex. fotboll eller hyfsat duktig då, behöver man träna i kanske 1-2år. Men för att bli hyfsat duktig på att rida krävs det flera år. Kanske runt 3-5år om inte mer. För att kunna rida bra så måste man förstå en häst/ponny, signaler exakta detaljer. Detta är verkligen inte lätt. Jag har ridit i 7år snart 8, och haft foder och medryttarponny i kanske 4 av de åren. Det tjänar man då lite extra på för då får man mer tid med ponnyn/hästen. Fast jag har ridit i nästan 8år har jag ännu inte blivit på den exakta nivå jag hade tänkt mig.

I fotboll, innebandy o basket, där kör man i lag absolut. Man löser saker och ting lätt, haru dålig kondition, då tränar man upp den genom att jogga, haru dålig benstyrka så tränar du. Men när man rider, då måste både häst o ryttare vara starka o i hyfsat bra kondis och hästen ska vara lösgjord. Sen är det inte bara hästen som gör allt jobb, ryttaren står för 50% och hästen för 50%. Om Rolf-Göran Bengtsson inte hade suttit på Casall så hade han nog inte nollat en 160cm bana eller dessutom inte vunnit en världscup final på dessa höga höjder. Eller? Jag skulle iallafall inte ha gjort det, vi skulle inte ens ha nollat en 1m bana. Men eftersom Roffe e så jä*la duktig så klara han det, med sin styrka, teknik och pressision. Det krävs mååånga timmar i sadeln för att bli så bra . Men tillbaks till 50%. Vi säger Kajsa då, hon e stark, har kondition, muskler, kapacitet och bara detta gör henne till en bättre häst.

Hade hon bara haft skallen, inte muskler, kondition eller kapacitet hade hon aldrig hoppat bana på 70cm (hon e ca.95cm i mankhöjd). Men hade en ridskoleryttare på ca.7år suttit på henne skulle de inte ens hoppat 50cm bana med henne (Inte för skryta). Men vi klarade detta för vi jobbade ihop oss i nästan 3år och jag har haft flera timmar i sadeln men jämför man med Roffe så ska jag hålla tyst.

I ridningen så har jag skaffat mig fler muskler (ex. benmuskler, magmuskler armmuskler mm). Ridningen har gjort mig mycket starkare en vad jag var innan. Men för att rida krävs endå vissa muskler som man inte brukar använda i vanliga fall, vissa behöver vi inte ens prata om.

Så ni som sitter där ute och säger att ridning inte är en sport och att ridning e enkelt, och att hästen gör allt jobb. Ni skulle väll inte ens klara av att rida över en bom på marken på tex. Kajsa eller Nova.

För att RIDNING ÄR INTE ENKELT! Och när vi lägger ned tiotal timmar i veckan för att vara i stallet, då blir man bara lite förvånad när man får kommentarer att "hästen gör ju allt jobb" eller "ridning e ju jätte enkelt" eller "ridning e inte en sport". Men då ska jag säga, testa sätta dig på en häst och hoppa samma höjd själv eller testa detta själv så är du inte lika kaxig efter.

Så nu efter detta, innan ni släpper en kommentar om ridningen, tänk igenom lite först "skulle jag kunna göra detta? skulle jag kunna hoppat detta?". Men ni oerfarna får gärna kommentera "varför skulle ridning vara så mycket svårare än fotboll" Jämfört med ridning e fotboll "fjollboll".

Tack för mig.

Likes

Comments

Hejsan
Jag ska bara skriva ett snabbt inlägg nu.
Vill bara säga att det blir inga fler bilder på Kajsa för jag vet inte om jag får lägga ut något för hennes nya ägare.
Jag menar att jag vågar inte lägga ut mer bilder på Kajsa eftersom jag inte känner de som har köpt henne och de kanske inte vill att jag lägger ut något på Kajsa så det får bli mer bilder på Nova istället.

Skrev bara detta så ni inte undrar varför jag inte lägger ut nåt mer på Kajsa;)

Likes

Comments

Hejsan nu hade jag tänkt skriva lite såhära mitt på kvällen.
Men jag läste en blogg, där fick jag lite inspiration. Hon skrev nämligen om att det är orättvist för B-ponny ryttare (kommer tillbaka till ämnet snart), och då håller jag fullständigt med om det hon skrev och jag tänker att jag delar med mig av mina tankar om det. Desto fler desto bättre.

Men det är ju såhär att de har höjt åldersgränsen på c o d ponnyryttare, dvs man får hoppa c o d ponny tills man är 20år. Men vi B-ponny ryttare då?!
Ska inte de oxå höja två årpå B-ponny ryttarna oxå? Nej tydligen inte för det är då man blir "normalt sätt" för stor för b-ponnyer.
Och jag tycker inte att detta👆 är en "ursäkt" för att det är samma problem för alla kategorier!

Det är precis samma sak för c och d ponny ryttare eller jag menar de växer ju också och jag har sätt jätte många på tävlingsbanan som ser för stor ut för sin c/d ponny.
Och det jag stör mig lite extra på är att just nu är jag i rätt längd på Nova och jag har blivit lagom stor så jag hittar kontrollen bättre nu på henne.

Men jag tycker att de lika gärna kan ta längd o vikt gränser istället. Eller vi kortväxta, ska jag behöva hoppa en för stor ponny bara för att få tävla?
Ska jag behöva sätta mig på en ponny som är för stor så jag inte kan kontrollera den? Eller set är ju det jag måste eftersom jag inte får tävla B-ponny.

Jag har läst på flera ställen där flera vill tillbaka till "B-ponny tiden", de kanske är perfekt längd för sin b-ponny men "hen" kanske satsar på att koma ut o tävla och måste då sälja sin b-ponny som "hen" precis har jobbat ihop.
Men jag tycker att det kan få vara lite rättvist på det sättet. Om d o c ponny ryttarna får vara 2år äldre nu borde ju a o b-ponny ryttarna oxå få bli 2år äldre.
Och jag har sätt jätte många som skulle kunna tävla sin b-ponny fler år till.

Nu vill jag bara säga att detta är mina åsikter och mina tankar kring detta👊

Aja det var allt för mig för idag

Likes

Comments

Först vill jag bara säga varför jag gör en "ny start".
Det är så här att inläggen jag skrev innan så har det blivit "missförstånd" på nåt sätt.
Kajsa är fortfarande sold o jag saknar fortfarande henne men med det jag skrev blev det missförstånd så börjar om på nytt.

Har inte tänkt att skriva så mycket om vardagen utan mer mina åsikter och tankar.
Så kör på det här och lite senare kanske jag börjar blogga om min vardag;)
Men vill inte att det blir missförstånd igen så tycker att det blir bäst såhär.

Eftersom jag endå funderar på att lägga hjälmen på hyllan och har just nu ingen foderponny eller något liknande.

Men skaffar jag nån foderponny eller om jag har bestämt mig hur jag ska göra så kanske jag börjar blogga om mitt lilla liv igen, börjar nog blogga fast jag satsar på frihetsdressyr.
Men mina inlägg kommer såklart att handla om hästar men mer mina åsikter inom ridningen osv.

Sen måste jag säga att slutar jag rida så kommer jag endå fortsätta med hästar. Shetlandsponnyer, frihetsdressyr, körning osv.

För tycker att det är roligt med samarbetet med hästarna o "kontakten" mellan ponnyn o människan på marken (frihetsdressyr).

Som ni märker har jag raderar alla förra inlägg pga missförståndet;)

Ni får en bild på mig o Nova eftersom jag inte "äger/är halvfoder" eller hur man nu ska säga, på Kajsa längre så vet jag inte om jag får ta bilder på Kajsa och lägga ut här;)

Likes

Comments