Ja då har jag gått en dag över tiden, och flera lär det bli 👎🙁! Nu är man verkligen otålig,tung,trött, och vill bara ha ut honom! Saknar min platta mage nu Hahaha 🙈😆kan tyvärr inte njuta av gravid magen för nu känner man sig bara tung som en flodhäst. Men man får försöka hitta på saker varje dag så man tänker på annat, lillen i magen bestämmer ju när han vill ut i världen. Är bara att hålla ut, snart har vi honom hos oss.
På tillväxt ultraljudet upptäckte man att bebisens ena njure är lite större en den andra, men dom trodde inte de ska vara nån fara. Men han kommer få ett ultraljud när han kommer ut. Så får vi hoppas att det ser bra ut på lillen 👶🏻❤️

JW

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Nu är jag gravid i vecka 36, och det är ungefär 4 veckor kvar. Nu är det mycket sammandragningar varje dag, och även förvärkar som känns som mensvärk. Livmodern övar för fullt antar jag. Jag är orolig på hur man vet när värkarna sätter igång. Tänk om man inte känner av dom så mycket och missar att åka in 😆😅men folk säger asså du missar inte om du har värkar för det gör svin ont. Det ondaste du kan tänka dig, så jag lär inte missa detta. Är lite små nervös inför förlossningen men förväntansfull.

I lördags fick jag en babyshower, och ja blev så sjukt glad 😊💙. Trodde faktiskt inte att jag skulle få en babyshower. Jag träffade Ellen den dagen och trodde att vi skulle äta middag ihop hemma hos henne. Hon hämtade upp mig klockan 15:00 utanför mig, vi åkte en sväng till klädkällaren. Sen sa hon vi kan väl laga nått att äta hos dig istället 🙈då sa jag men kan vi inte vara hos dig. Men Ellen sa men det är mysigare hos dig och jag har inte städat. Så ja ringde Jonas och frågade om han hade åkt till jobbet 🙈som ja trodde att han skulle göra. Han svarade att han inte hade åkt ännu, men att han snart skulle åka. Vi parkerade Ellens bil utanför mig, och då såg jag att Våran bil stod på parkeringen, då tänkte jag att han inte hade åkt ännu. Jag plingade på våran dörr men ingen Jonas som öppnade och det var helt mörkt i lägenheten. Jag och Jonas brukar alltid ha någon lampa tänd 🙈. Jag tänkte vad är detta för skumt som händer. Jag öppnade dörren och där stod mina vänner, min Mamma och Jonas Mamma. Jag började gråta av lycka, dom hade hängt upp massa dekorationer i vardagsrummet och ballonger. I köket hade dom dukar upp två tårtor och goda fruktfat. Det stod också en stor blöjtårta på bordet och massa presenter. Vi gjorde massa roliga lekar, jag skulle bland annat gissa mat i barnmatsburkar 🙈😆va inte jätte gott. Fick massa fina saker till bebisen, kläder, bok, tallrik, sked, gaffel, sångbox, badbyxor mm. Så himla fina saker ❤️😍. Är riktigt nöjd med helgen!

JW

Likes

Comments

Jag har vart lite dålig på att uppdatera, jag mår väl inte jätte bra just nu. Sömn bristen tar hårt på krafterna. Har även en extrem halsbränna, mest på natten. Men det är bara att kämpa på de sista veckorna nu👶🏻💙💪. Tror det kommer bli en liten bebis ca 3000 g tror barnmorskan.
Har börjat få väldigt mycket förvärkar( känns som en molande mensvärk) även en del sammandragningar. Får ibland ta min värme kudde, vilket hjälper lite iafall. Nu ska jag inte klaga mer 🙈längtar väldigt mycket efter bebisen 👶🏻💙. Förra helgen tog vi Gravidbilder vid fästningen, så himla kul att ha som minne 😍

JW

Likes

Comments

Att vara gravid i tredje trimestern är tufft när man sen tidigare har reflux(pga av ett glapp på magmunnen). Det får blir 2 omeprazol per dag plus massa tuggtabletter. Värst blir det när man ligger ner och efter måltid. Men får tänka positivt för nu är det inte alls långt kvar 👶🏻💙bebisen är välkommen ut vecka 38 😆🙈skulle vara perfekt. Hoppas lille Milian sjunker ner lite snart så kanske halsbrännan lättar. Ni som har vart gravid och har haft sjuk halsbränna, har ni några tips på vad man absolut inte ska äta och vad som kan Lindra?

JW

Likes

Comments

Idag har jag varit hos barnmorskan, för att kolla läget hur bebisen i Magen har det. Allt såg så fint ut, och vad barnmorskan kunde känna så ligger bebisen med huvudet redan neråt. Så nu hoppas jag att han ligger kvar så🙈. I vecka 35 kommer hon känna igen så att han fortfarande ligger rätt, annars får man göra ett vändningsförsök i vecka 37. Men det får vi hoppas att man slipper.
Skönt att allt verkar bra med våran lille Milian 👶🏻💙
Sf mått: 28
Blodsocker: 5,2
Blodtryck: 128/65
Blodvärde tar man tydligen inte i vecka 30, utan det gör man senare. Det viktigaste nu är blodsockret och blodtrycket. Jag kanske måste ta en spruta i skinkan efter förlossningen. Jag har nämligen blodgruppen A med RH negativ. Det innebär att mitt blod kan utveckla antikroppar mot bebisens blod om bebisen har RH positiv. Det kallas för immunisering, och kan göra så att mitt nästa barn ( om jag blir gravid igen nångång ) kan få blodbrist, då förstörs fostrets röda blodkroppar. Men om Milian har blodgrupp Rh negativ samma som mig då händer det ingenting och man behöver inte göra nånting. Men om bebisen har Rh positiv så får jag en spruta efter förlossningen med anti-D efter att man tagit ett prov på barnet via navelsträngen. Det är som ett vaccin som förhindrar att jag blir RH-immuniserad. Visste ingenting om detta innan, men det är ganska vanligt, och inget man behöver oroa sig för alls. Är han positiv så är det bara att man får den sprutan.
Nästa besök hos BM blir i vecka 33, nu blir det kontroller oftare👶🏻💙

JW

Likes

Comments

Snart går vi in i vecka 30, helt sjukt är ungefär 10 veckor kvar till förlossningen🙈👶🏻. Känns så overkligt, men så sjukt spännande. Nu börjar det verkligen kännas tyngre, ont i fötterna,mycket halsbränna, lite foglossning, sammandragningar tröttare igen 😴men det hör ju till. Har nu gått upp 7 snart 8 kilo, så inte konstigt att jag får ont i ryggen. På tisdag ska jag till barnmorskan, var 5 veckor sedan sist. Får hoppas att alla värden och att sf måttet är normalt💙👶🏻. Det sparkas mycket varje dag, mest innan jag ska somna och när jag vaknar på morgonen. Jag jobbar 50 % procent nu pga sammandragningarna, har 9 pass kvar innan jag går på graviditets penning. Vi har näsan köpt allting man behöver ha till den lille. Fattas lite saker, men är ju ändå ett tag kvar. Jag och Jonas har bestämt att ta gravid kort med en fotograf, runt vecka 33. Det ska bli jätte kul 😍👶🏻

JW

Likes

Comments

Nu går det undan, gick in i vecka 27 i söndags😊. Känns som det iallafall går lite fortare nu. Från och med i lördags började jag jobba 50%. Jag klarar inte av att jobba för mycket nu pga mina sammandragningar. Jag går lika många dagar men kortare arbetspass, så jag är sjukskriven 50 procent. Känns väldigt konstigt att jobba så lite, har alltid jobbat heltid. Men man måste lyssna på sin kropp nu, så inte min lilla prins i magen kommer ut för tidigt. Så fort jag får en sammandragning får jag sätta mig ner och vila. Är en väldigt obehaglig känsla då magen blir stenhård och liksom drar ihop sig. Är tydligen väldigt vanlig , men måste ta det lugnt när man får dom det är de ända som hjälper.
Vi har nästan köpt allting till den lille bebsien. Här ser ni en bild på sängen, en vanlig vit enkel säng . Känns så overkligt att det kommer ligga en liten bebis i sängen, våran bebis ❤️👶🏻💕😍. . 

I två veckor nu har jag haft riktigt ont i ländryggen, , jag kan inte sitta för länge och inte stå för länge . Ibland få jag lägga mig på  golvet och sträcka ut ryggen  . Magen växer så det knakar  så inte så konstigt att ryggen blir belastad , och min  halsbränna innan jag ska sova är hemsk 😴😞. Trots lite gravid krämpor så är jag sjukt glad  och längtar efter att få träffa  våran skatt. Ser fram emot förlossningen , jag tror att vi kommer föda bebisen på östra sjukhuset . Vi tänkte först Näl , men känner oss på något sätt tryggare på östra sjukhuset . Det är närmare  och känns bara tryggare , vet inte varför men  känns mer rätt för oss . 

JW

Likes

Comments

Idag har jag varit hos barnmorskan, Jonas var med idag också:). Det gick väldigt bra, alla kontroller var bra. Blodvärdet hade gått upp👏från 112 till 119 på 4 veckor.
Blodtryck 130/70
Blodvärde 119
Blodsocker 5,5
Sf mått 24
Bebisens hjärtslag 150

Det är alltid lika trevligt att gå till barnmorskan, jag klickar verkligen med hon som jag har, vilket jag tycker är väldigt viktigt. Allt var bra vilket var skönt. Vi pratade också om mina sammandragningar som jag har börjar få, främst när jag jobbar. Jag går väldigt mycket på jobbet och vi lyfter en del. Blir det värre får jag få ett sjukintyg av en läkare. Vi får se får försöka vila lite mer och inte göra så mycket saker. Vill ju inte att lilla bebisen ska komma för tidigt. Men är ganska vanligt med sammandragningar vid fysiska saker. Är underbart att höra bebisens hjärtslag, längtar tills man håller honom 👶🏻😍

JW

Likes

Comments

Nu har jag kommit till vecka 25(24+0) och man känner redan nu att det börjar bli tyngre! Ont i axlar och nacken, även i ryggen🙈. Svårt att sova på nätterna, man vänder och vrider. Jag vet inte riktigt hur jag skall ligga. Halsbrännan är iallafall bättre, vet inte hur det ligger till med blodvärdet. Men jag känner mig mycket piggare sen jag började med järntabletterna. Den 8 november har jag tid hos barnmorskan, för att kolla allt. Bebisen verkar växa som den skall, känner mig större för varje vecka. Trots att det finns lite krämpor så är det såklart värt det 🙈😍👶🏻är nyfiken på den lille bebisen i magen. På tisdag ska jag och Jonas åka till Ullared för att shoppa till bebisen , ska bli riktigt roligt tycker jag. Jonas tycker nog inte det ska bli lika kul då han tycker det är jobbigt att vara i stora affärer med mycket folk. En så länge har vi säng, barnvagn,babyskydd och lite kläder. Finns nog en hel del på Ullared. Känns verkligen helt sjukt att det bor en bebis i min mage som skall ut 🙈när fattar man det??

JW

Likes

Comments

Idag har jag haft en bra dag på jobbet trots för lite sömn. Halsbränna på natten och känner att magen är i vägen. Man vänder och vrider, och värre kommer det bli, men såklart värt det. Älskar verkligen mitt jobb och jag har fantastiska kollegor Är verkligen det bästa jobbet jag har haft😊. När jag kom hem från jobbet idag, hade jag fått ett brev från försäkringskassan, jag öppnade det direkt och det stod att jag hade fått hel beviljad graviditets penning. Känns väldigt skönt att kunna gå 60 dagar innan beräknad förlossning. Graviditets penning kan man då söka pga fysiskt arbete, vilket jag jag har. Någon som jobbar på ett kontor får tyvärr inte beviljad grav penning eftersom det inte är ett fysiskt ansträngande jobb. Men är självklart tungt för dom också. Tycker att alla borde få gå tidigare, vila upp sig inför förlossningen. Så min sista jobbdag blir den 18 december, kommer kännas skönt men konstigt. Har fortfarande inte fattat att vi kommer bli tre, en liten bebis som kommer komma ut👶🏻fattar inte hur jag ska få ut honom, men det löser sig på nått sett 😅

JW

Likes

Comments