Kristihimelfärdshelg innebär långhelg! Vi har haft underbart väder i Göteborg. Gått promenader, varit vid en badplats och även hunnit med att grillat hos ett par vänner.

Badplatsen/standen vi besökte var tillgängligetsanpassat. Lätt att ta sig ner med vagnen, bra parkering, vi hittade en bra plats med skugga och de hade en fin lekplats för alla och då menar jag alla! Lekutrustningen de hade var uppbyggd med ramp så ett barn med rullstol kan ta sig upp. Det fanns även en kompisgunga tillgängligt. Jag blir så glad när jag ser att Göteborgs kommun har tänkt till! Borde fler kommuner göra!


För ett par timmar sedan åkte Fredrik hem, så nu är det bara Ludvig och jag här i Göteborg. .

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Att vara hemma helt själv gick bättre än jag trott. Klart det känns otroligt ensamt, när jag är van att aldrig vara helt ensam hemma. Sedan gick dagarna jag var hemma otroligt fort då jag hade lite att styra med, så kanske inte hann tänka efter så mycket:)
Jag är glad att det inte var så många nätter hemma. På onsdag kväll tog jag bussen ner till Göteborg igen och var glad och lycklig att vara tillsammans med mina älskade grabbar igen!


Jag tror det är nyttigt både för mig och Fredrik att dela upp oss som vi gjort den här träningsperioden. Fredrik får vara själv med Ludvig ett par dagar och jag, även att jag har svårt att erkänna det, får vara lite själv. Det behövs vare sig man vill eller inte. Att ha ett barn med funktionshinder kräver så mycket mer och vardagen är tuffare än vad många andra har. Andrum är nödvändigt, även att jag helst av allt vill vara med Ludvig!
Trots alla utmaningar man ställs inför med ett funktionshindrat barn så ger Ludvig så otroligt mycket glädje, energi och överraskar oss. Helt enkelt ett liv jag inte vill vara utan.


Likes

Comments

Ludvig är förkyld igen. Han var vaken en del i natt och kändes lite varm. När vi gick upp på morgonen var han fortfarande lite varm, men eftersom vi inte har någon termometer med oss är det svårt att avgöra om han hade feber eller ej. Jag gick på allmäntillståndet istället. Ludvig var pigg och åt bra. I och med att han tränar själv så gick vi upp för att göra ett försök.
Vi tog det lugnt och det fungerade bra. Ludvig fick titta på olika föremål som glittrade och en mobil med speglar som blänkte fint. Han tycker tydligen om "bling bling". Han satt också på en gungleksak för att öva balansen. Idag utmanade conducorn Ludvig genom att även visa föremål och han fick hålla i dom medan han satt på gungleksaken.

Ludvig pottränare även idag och till min förvåning har det gått över förväntan. Han visar fortfarande att han inte är så förtjust i att sätta sig på pottan men han sätter sig utan vidare protest och slappnar av bra. Det kom bajs i pottan! Härligt! Att man kan bli så glad över det:) Även innan lunchen kom det bajs i pottan!
Däremot går det inte lika bra med övningarna att prova gå i rullator, krypa och rulla.

Vi avslutade lite tidigare idag eller det har vi faktist gjort hela veckan. Det har nog varit bra för Ludvig, att inte pusha honom för mycket utan tagit det lugnt och i hans takt.

Tanken efter träningen var att åka ner till stan för att handla något gott till kvällen. Men som många gånger förut går det inte planera. Ludvig började bli slemmig och fortfarande lite varm. Jag bestämmer istället för att gå ut på gräset utanför för att i alla fall få lite luft och känna den härliga värmen som har kommit. Efter en stund på filten kräks Ludvig. Bara att gå in, byta kläder och tvätta av filten.

Jag njöt alla fall den korta stunden vi var ute i det gröna och känna den varma luften.

Likes

Comments

Dagen började med en Ludvig på strålande humör. Så roligt att se honom pigg och på bra humör. Det verkade lovande för träning och Lisebergs besök.

Träningen började bra, men när vi skulle börja gåträna i rullatorn vek sig benen på Ludvig. Inte bra, jag vet inte varför han gör så här? Bara han inte kommer vägra i 4 veckor som sist. Det positiva är att condukorn är väldigt lyhörd och går verkligen Ludvigs väg.
Ludvig har även börjat pottrtäna. Det är något jag knappt aldrig trodde skulle ske, inget som fanns i mina tankar att träna på. Det är det som är en av sakerna jag gillar med Konduktiv Pedagogik, de ser bara möjligheter! Potträningen gick över förväntan. Han satt 2 gånger idag. Han visade tydligt att han inte gillade att sitta där, men det gick och han blev mer och mer avslappnad och han gjorde ifrån sig på pottan!! Helt fantastiskt!

Den här veckan har Ludvig grävt mycket med sin hand i munnen, vilket betyder massa slem som vill komma upp. Och efter lunchen kom det. Han kräktes en massa. Efteråt var han trött och somnade i vagnen.

När han sovit ca 1 timme begav vi oss till Liseberg och mötte upp morbror Erland där. På väg till bussen vaknade Ludvig och kunde inte somna om.

Vi hade en jättetrevlig dag på Liseberg. Vädret var underbart. Ludvig åkte bla. berg och dalbana. Det var inte lika kul att åka attraktionerna på Liseberg som på Kolmården.

Likes

Comments

Ludvig är väldigt trött. Igår sov han stora delar av dagen. Träningen gick bra, Ludvig kämpade på och var duktig.

Ludvig vaknade redan kl. 3.30 och var vaken 1-1 1/2 timme för att sedan ta morgon runt 6.00. Vi gick upp åt frukost och gjorde alla andra morgonbestyr innan vi gick upp till träningslokalen. Väl där blev Ludvig jättetrött och somnade.

Vi bestämde med conductorn att gå ner igen och låta Ludvig sova. Vaknar han till så ringer jag henne och tränar då istället.

Vi får se hur det blir. Just nu sover han gott i sin vagn.

Likes

Comments

Lugn första dag på träningen. Vi gick igenom lite papper och hur träningsperioden kommer vara upplagd. Känns skönt att Ludvig kommer träna själv denna gång. Jag tror det kommer bli bättre så, eller hoppas på det alla fall. Det var en ny conductor och hon verkar också bra! Id
Idag avslutade vi efter ca 1 timme och det var nog bra. Ludvig behöver vila upp sig lite. Det blir jobbigt och rörigt när det blir för mycket nytt. Även att Ludvig sov en stund efter lunch, somnade han mot slutet av middagen i sin stol. Klockan var bara 18.15.På eftermiddagen gungade Ludvig på gungorna utanför boendet. Toppenkul!
Ludvig provade också på vattenlek. Jag ville se om han kanske kunde tycka det vore roligt, och på så sätt träna honom att så småningom gilla duschen igen. Kanske, kanske inte, man vet aldrig!
Jag tog på honom hörselkåporna för att se om det kunde hjälpa något och det gjorde det! Ludvig kände på vattnet, plaskade och tittade på strålen, men så fort jag tog av hörselkåporna tog han upp sin hand mot örat och var inte så förtjust. Bara jag tog på kåporna igen var det ok.
Det var roligt och se att Ludvig lekte med vattnet på detta sett!!

Likes

Comments

Ny träningsperiod på Move and Walk börjar imorgon. Nu äntligen är hela familjen friska också. Det var en seg och envis basilusk som inte ville ge med sig i första taget. Både Ludvig och Fredrik har legat deckade. När Ludvigs feber väl gett med sig var han så otroligt trött. Han orkade inte mycket och bara sov och sov. I torsdags vände det. Då vaknade han pigg och sig själv igen. Härligt att se!

Efter frukost idag packade vi in det sista och bilen rullade mot Göteborg. Vi stannade till hos Richard med familj först. Kul att träffa dom igen och framförallt roligt att träffa Ludvigs lilla kusin Clara. Vi åt lunch tillsammans, fikade och lekte i lekparken.

Vi hann få i Ludvig lite mellis innan han somnade. I bilen på väg till MW sov han tungt. Han blev varm och svettig och började med sina muskelryckningar. Det var nästan så de övergick i något krampliknande. Jag vet inte, så svårt att veta. Ludvig har det kämpigt med för mycket stök runt omkring honom.

Framme på MW packade vi ur allt innan vi lyfter Ludvig till vagnen. Givetvis vaknar han till och han vill inte somna om. Innan Fredrik åker tillbaka hem fikar vi tillsammans. Ludvig och jag följer med till bilen och säger hej då, sedan tar vi en promenad.

När vi är tillbaka från promenaden är vi fortfarande själva. Ingen mer som kommit. Jag förbereder middagen och när jag jag lägger tallriken framför Ludvig tar han skeden själv och äter! Vi har varit dåliga på att låta Ludvig äta själv, samtidigt är det inte alltid han vill. Nu kanske man ska bli bättre på att låta honom äta själv. I kväll åt han nästan hela sin portion själv, jag hjälpte honom med de 3 sista skedarna. Drack själv gjorde han också. Att Ludvig äter så pass bra själv kan vi tacka Sanna för som tränat mycket med Ludvig på Förskolan.

​Efter maten idag kräktes Ludvig. Länge sedan han gjorde det nu. Surt, men det var bara att torka upp och byta till pyjsmas istället. 

Nu ligger han och sover gott. Ska bli jättespännande och se hur Ludvig kommer bete sig denna träningsperiod. 

Likes

Comments

5 dagen med en sjuk Ludvig här hemma. Envisa feber som inte vill ge sig. Mellan varven piggnar han till lite och man tror att det är på väg att vända. Han har även börjat hosta. Ludvig har även lyckats smitta ner Fredrik, så jag får vara glad att jag än så länge klarat mig.

Nästa söndag åker vi till Göteborg och träning på Move And Walk. Får verkligen hoppas att Ludvig frisknat till dess!

Idag är Ludvig extra känslig mot ljud. Vid frukosten kunde vi inte dra ut en stol utan att Ludvig reagerade och bara jag röde vid müsli förpackningen hoppade han till.

Efter frukost och inhalation blev Ludvig trött och somnade i min famn ryckig, svettig och varm.

Likes

Comments

​Nu börjar det närma sig ett slut på assistans ansökan, äntligen! Det har gått i snart 1 år. Minns jag rätt skickades ansökan in så här dags i fjol. Mötet med Försäkringskassan och Komunnen hade vi i september!! Helt galet att det tar så lång tid. Jäkla handläggningstider. 

Jag är så otroligt glad och tacksam att vi valde att ta ett assistans bolag till hjälp. Vår jurist på assistansbolaget har fört vår talan och skött alla ansökningar, ordna möten, överklagan, ja allt som rör ärendet gentemot både FK och Kommunen. Jag rekommenderar alla funkisfamlijer som tänker söka assistans att ta hjälp av ett bolag. Vi hade aldrig orkat och har inte den kunskapen att driva igenom assistansansökan. 

Nu väntar vi bara på att Kommunen ska skicka sitt slutgiltiga besked! Det har tagit så himla lång tid!!! Vi har fått assistanstimmar beviljat, men det är bara frågan hur många vi får.

Vad gäller ärendet hos FK så ligger det på omprövningsbasis just nu. Har inga förväntningar på att de ändrar sitt beslut, då det i princip aldrig ändar ett slutgiltigt beslut. 

Idag hade vi möte hemma med vårt assistansbolag.  De gick igenom vad det innebär att vara assistent  själv eller om man tar in någon extern, deras skyldigheter mm. Vi fick en massa papper och en hel pärm. Sedan hade vi givetvis en massa frågor. Detta är ju helt nytt för oss, vi har ingen aning om hur det fungerar. Tids nog lär vi oss. 


Efter att tänkt mycket fram och tillbaka har vi kommit fram till att Fredrik och jag kommer att dela på assistanstimmarna till en början. 

Likes

Comments

Det blev en fantastisk fin dag på Kolmården. Solen sken och det var äntligen skön värme ute också. Det är 2 år sedan vi var där sist. Lite spännande att se hur Ludvig skulle reagera på alla intryck, ljud mm. Han var väldigt trött när vi åkte hemifrån, sov till och från i bilen. Det kändes inte så lovande, men som alltid med vår lilla kille så vet man aldrig hur han har tänkt sig!

Det gick bra! Ludvig vaknade till när vi kom in på Kolmården.
Vi valde att börja med linbanan. Det blev en härlig tur och det fungerade ganska bra att ha Ludvig i knät. Till och från fick Ludvig stå lite och sitta själv på golvet.

Delfin showen gick skapligt. Vi fick ta med Ludvigs vagn in i delfinariet, vilket underlättar massor för oss. Vi förklarade bara för personalen att vagnen är Ludvigs "rullstol". Under showen är det mycket musik,höga ljud, olika ljus. Vi satt längst upp så Ludvig kunde inte se delfinerna men man såg att han reagerade på de olika ljusen, vilket han tyckte om. Men efter en stund märktes det på Ludvig att han inte gillade alla höga och plötsliga ljud. Vi fick hjälpa honom att hålla för öronen och då gick det ganska bra.

Det jag mest såg fram emot med Ludvig var Bamses värld med åkattraktionerna. Dels gillar jag karuseller och sedan gillar Ludvig när det blir lite fart och fläkt!
Vi provade att åka Skalmas Luftballonger och Den flygande mattan som var nyhet för i år. Det gick så himla bra att åka. Det fanns bälten att spänna fast Ludvig och sedan satt jag bredvid honom. Luftballongrean gillade han mest! Han skratta till och med när vi åkte, och jag som vanligt bara njöt över att det gick så bra!!!!
Det är så fantastisk när det går att göra "vanliga" saker med Ludvig, sådant som är självklart för andra men som blir utmaningar för oss med funktionshindrade barn. Man vet aldrig förrän efteråt hur det kommer bli!

På väg hem stannade vi till på Vrinnevisjukhuset för att säga hej till Ludvigs lilla kusin Charlie som kom till världen igår! Så mysigt att se på den lilla bebisen, även om det bara blev en kort stund!

Likes

Comments