Ibland förstår jag ingenting

Hej divor!

Idag är jag både arg och förvirrad men mest arg faktiskt anledningen till detta var att jag skulle delta vid en öppen utfrågning på riksdagen idag med temat assistans. De sades att den skulle vara öppen för alla och ingen anmälan krävdes för åhörare, skeptisk som jag är så mailade jag socialutskottet igår för att vara på säkra sidan eftersom att jag åker en bit. Givetvis fick jag svaret att nej du behöver inte anmäla dig de är bara att komma dit! Jag meddelade även att jag hade assistanshund samt assistent och att jag åkte dit i jobbets vägnar och ville garanterat komma in. Fick återigen svaret att de inte skulle vara några problem alls.

Sen idag när jag kommer dit så kom vi lite sent pga kö men de var dock bara 10minuter. Sen när vi ska parkera så frågar vakten om jag är föranmäld! Varpå jag svarar nej de ska inte behövas de har jag mail på vill du se? Han svarar nejdå du har alldeles rätt de behövs ej! Nu börjar jag ana oråd men säger inget, vi parkerar och lastar ut för att sedan gå mot ingången. Där möts jag av orden tyvärr det är fullt. Jag tänkte snabbt vad sa han varpå han säger igen de är fullt jag är hemskt ledsen, i detta nu kokar de inom mig men jag orkar inte ta strid då min kropp gör för ont så jag säger bara jaha okej då får vi åka hem igen då så jag ber min assistent att hämta bilen. När han lastat in mig ser vi ett par gående personer dvs utan funktionsnedsättning som släpps in i dörren men jag orkar inte bry mig och gå tillbaka för att ifrågasätta.

De jag funderar mest på är hur man kan lägga en utfrågning om ett sådant ämne och sen inte räkna med att majoriteten som vill komma är såklart folk med både funktionsnedsättning och dom som är intresserade. Man borde iaf tänka att oj nu blir nog majoriteten av besökarna folk i rullstol och sen tänka klarar vi de eller ska vi leta upp en bättre lokal för att tillgodose eventuellt behov.

De som retar mig mest är att jag verkligen dubbelkollade allt och fick besked men ändå kom jag inte in. Har skrivit ett argt mail angående detta och hoppas på svar snarast, jag lovar er att ni får läsa de här sedan. Nu ska jag lugna ner mig lite men vi hörs ikväll igen!

Kram från arga divan

  • 669 visningar

Gillar

Kommentarer