Personligt, Hästar

Jag har tänkt en del de senaste dagarna på hur mycket hästarna och stallet betyder för mig. Att jag kan älska något så högt som var minuten från att ta mitt liv känns ju så konstigt. Kanske berodde det på sättet det skedde att det inte var det som var meningen utan bara helt enkelt en olycka.. hade jag förlåtit andra saker lika lätt? Jag förlät Otto samma sekund det hade skett. Sen har jag varit rädd så fruktansvärt rädd att något ska hända igen men jag har fått sparka den rädslan i röven och intala mig att det inte händer varje dag. Min kära Stella har fått mig att bli så mycket tryggare samtidigt som jag har ett helt annat tänk idag när jag rör mig i stallet. Stella får mig att känna lite som med min första ponny! Det är så roligt jag kan våga busa lite och hon ger så mycket kärlek tillbaka. Vi kan stå och titta på varandra bara flera gånger om dagen. Om jag är i stallet och inte kelar med henne så går jorden under haha. Igår putsade jag av en massa saker och bara lyssnade på ljudet av hästarna som åt. Efter en stund så börjar det banka och slå och ett huvud sticker ut från boxdörren där hon gör allt för att få lite uppmärksamhet och kel.

Visst kan jag reagera när hästarna är spända, speciellt när jag är på marken men det har blivit mycket bättre. För skulle man vara konstant rädd skulle det inte vara värt det. För mig är hästarna avslappning och njutning annars hade det kunnat vara. De är också hårt jobb och utmaningar. Målet i år är att de ska vara så fina som möjligt innan augusti så att jag kan bli snittad och känna mig trygg i att deras aktivering går ner lite. Håller tummarna för att klara mig utan foglossning denna gången också annars får vi lösa det då! Den dagen den sorgen då får väl Robert ta lektion av mig haha


Åter till ämnet kärlek för sporten så kan jag tänka mig att de flesta som råkar ut för olyckor när de utövar sina sporter går tillbaka igen för att de älskar det de gör. Vissa kanske inte kan och några kommer sluta men jag tror ändå att de flesta inte kan sluta. Är det något man gjort sen barnsben är det svårt att kapa något som är en så stor del av en själv. Jag var så säker första dagarna att jag skulle sälja hästarna och nu fick de vara nog min dotter skulle ha sin mamma. Men sen så efter en vecka så slog det mig hur roligt det var, hur det skulle vara som att hugga av mitt högra ben. Vem vore jag utan djuren? Och vem vore jag om jag inte levde mitt liv?


Nej nog ordbajsat för idag! Ta hand om er och gör det ni älskar

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Personligt

Snacka om att de små snappar upp allt man säger! Igår hade N sagt så till en fröken på förskolan. De måste ju få sig en del Goa skratt på dagarna!
Vi har en period nu med lite mardrömmar på nätterna inte varje natt men typ var 3e är så synd om henne för hon riktigt panikskriker och har svårt att komma till ro igen. Det är tufft att orka förskolan sen men det har gått hittills. Vi har fått hämta henne en dag men då somnade hon inte om alls.
Vår lilla kloka Donna!

Jag har lagt om lite saker i min ridning och det har verkligen gett resultat och idag gjorde vi den mjukaste finaste galoppfattningen hittills. Jag har varit sne eftersom musklerna inte håller uppe mig på högersidan, svårt att komma åt med högerskänkel men jag är medveten om det och jobbar med det. Har även kollat upp mig! Hästen är också kollad åt flera håll och kanter. Så bara att kämpa på och nu märks det verkligen! Så roligt min fina fina Stella

Dagen bjöd på 2 ridturer då även dem gamle pållen fick några varv på åkern ikväll. Ännu sitter några knappar kvar för oss. Så kl 21 satte vi oss äntligen vid matbordet. Tur vi är lika upptagna och att baby watchen finns annars vore livet lite svårare att få ihop!

Nehe nu ska jag slå ihop mina blå och drömma söta drömmar. Godnatt mina vänner

Likes

Comments

Personligt

I torsdags. Hur vi nu kunde missat att det var fem år haha. Vi hade koll på att det var vår dag och jag lite romantiskt bad Robert om rosor så jajamän 2 buketter Ica rosor fanns hemma sen. Vi satt säkert och kikade i våra telefoner i reklam pauserna och åt chipslåda väldigt fint haha. Fy vad vi är dåliga på att vårda oss själva. Allt annat kommer före oss just nu. Vi lovade oss själva att innan nästa barn kommer ska vi iväg en natt och bara rå om varandra. Ja vi sliter inte ut varandra iallafall. Känns sorgligt att man inte kommer ihåg att det är 5 år det borde ju planerats lite mer. Jaja bättre lycka nästa gång. Vi har många år att göra om och göra rätt på!

Helgen har flutit på med middag hos grannen, ridning och systermys idag. Imorgon börjar allvaret igen och skolarbetet måste börja bli klart nu.
Nu ska vi väl hålla varandra i handen en stund så vi inte helt glömmer varandra.

Ta hand om er! Kram


Likes

Comments

Personligt, Familj, Barn

Herregud vad tiden går för fort!
Sedan sist har vi lyckats göra KUB-testet med gott resultat för er som funderade över det. Så skönt, just nu går jag runt och känner mig knappt gravid utöver att mina byxor inte passar och jag samlar på mig fett runt höfterna! Illamåendet har börjat släppa och jag kan äntligen njuta av lite kaffe igen. Prisa gud!

Här hemma fortsätter livet sin gilla gång. Vi har än så länge sluppit influensan men den kommer väl som ett brev på posten nästa kurs jag har som är lite tuffare. Jag har klarat samtliga kurser första terminen och det känns så skönt! Jag har hamnat så rätt. Jag tycker det är så otroligt kul och ser framemot en framtid på sjukhuset.
Stötte på en läkare i veckan som jag inte sett sedan jag låg inne med min abscess. Alltså innan det övergick till en sepsis. Man vet att man varit sjuk när läkaren säger va du menar inte att du lever? Jaha tänkte jag det var nog ganska illa ställt med mig då..

Livet flyter på bra nu måste jag säga på de flesta håll. Familj, vänner, djur och skola allt känns så rätt just nu. Alla hjärtans dag firades med mig på hästryggen och Robert i köket men så blir det ibland när man vill få tiden att räcka. Igår hade vi förlovningsdag och då höll jag mig iaf inne så vi kunde umgås. Nej innan det här inlägget handlar om för mycket saker så slutar vi och tar upp tråden om djuren imorgon istället bered er på en del tankar och åsikter!


Kram kram

Likes

Comments

Ni som läst innan vet ju att jag har en uterus bicornis som gör att det är lite trängre i det rummet som barnet ligger i.
Så idag när vi skulle mäta vätska i nackgropen låg barnet lite fel och min livmoder hade en sammandragning. Så trots att jag kissade, drack vatten, sprang i trappor och stod på huvudet kunde den inte röra sig.

Vi fick iallafall se den lille och hjärtat slog, den levde rövare och växte som den skulle. Nytt försök blir på måndag!

På min vägg i livmodern fanns ett utskott som gör det hela ännu trängre. Jag blev orolig att den inte kommer få plats hela vägen. Men vi får se vad läkaren säger nästa gång vi ses. BM idag antydde lite att man kan behöva ta ut bebis lite tidigare kanske men vi får se hur det fortskrider. Det hade vart lite skönt om det kunde bara rulla på lite några veckor. Men ja vi hoppas att den lille där inne kunnat vrida på sig innan måndag.

Ta nu hand om er!

På bild 1 är dagens bild och bild 2 är Natalie i samma vecka lite skillnad haha

Likes

Comments

Barn , Familj, Lantbruk, Personligt

Ikväll laddar vi inför morgondagens läkarbesök med lite toastskagen och citronvatten.

Imorgon åker både jag och Robert till sjukhuset ifall det skulle vara något knepigt med den lille där inne så är det skönt att ha varandra. Det är KUB test imorgon så blir ett rutinbesök det kommer även att bli datering så då vet vi när vi ska sikta in oss på att bli 4. Tänk va att vi ska bli en till liten knäppgök i den här familjen. Jag undrar vem det är som gömmer sig där inne.

Dagen har gått i rasande tempo med ett arbete inskickat, en föreläsning, anteckningar inför onsdagens seminarium, text till ett grupparbete och lite läsning i kurslitteraturen. Känns skönt att vara i fas denna kursen då förra kändes lite rörig minst sagt. Men psykologi är lite rörigt minsann.

Tänkte bjuda på lite bilder från förra helgen då vi hade plusgrader och vårkänslor och idag så hade vi -16 grader den svenska vintern bjuder på så mycket. Snart är våren här och den bästa tiden är här innan allt drar igång på riktigt och man vet att allt det underbara ligger framför en.


Ta hand om er!Likes

Comments

Hästar, Personligt

Så kommer dagens inlägg vara spännande för er andra ja ni får väl er ett gott skratt.

Min moster arbetar som medium och gör allt från att ge healing till att prata med djur. Lite seanser och meditationer däremellan också. Ni kan kika in på hennes sida om ni är nyfikna: http://www.margarethaslivsrum.se

Jag bad henne att tala med Stella idag då jag var nyfiken på hur hon känner inför att vara häst nr 1 i mitt liv nu, året som ridhäst och varför hon börjat bli lite rädd för saker hon aldrig reagerat för innan. Typ träd.

Jag själv kan känna av saker, drömma sanndrömmar och få till mig viss information men jag är inte så öppen att jag skulle höra en hel dialog och det är läskigt att öppna sig för sina egna djur.

Så idag berättade Stella om älgar och min moster såg exakt vart de brukar så vilket stämde.
Hon nämnde att stallet var så ljust och fint som att jag bytt lysrör. Sedan en månad har jag låtit belysningen vara tänd fram på kvällen för att det är så få soltimmar. Helt omöjligt att veta!
Talade om mig och att jag borde pausa ibland.
Att hon var stolt, nöjd och klok. Att ja ger henne så mycket beröm att det nästan stiger henne åt huvudet haha. Jag skryter mycket om min häst för henne också. Varje grej vi går igenom och lär oss nytt är som att vinna ett pris efter allt som varit jag har blivit en aningen blödig.

Hon visade på att otto hade varit elak sista tiden vilket han var.

Hon visade en kalv som var på rymmen häromdagen.

Det här att hon är rädd och har börjat stanna är bara tonårstrots och inget jag ska lägga stor vikt vid tycker stella. Det var det jag trodde att det var men är kul att se vad hon säger. Hon kunde lika gärna ha ont någonstans.

Allt hon sa stämde så väl in på hur det är här hemma och mellan mig och henne. Det är så häftigt man blir lite skraj och ändå tror jag på detta. Robert tycker det är läskigt men blir ju fundersam när så mycket kan stämma.

Min fina fina Stella!


En annan rolig grej är att mitt illamående börjar släppa och jag är inte alls lika trött det fick från en dag till en annan. Innan har man kunnat ställa kl på 15.45 och då börjar jag gäspa men inte idag. Heja heja!

Nu ska här sovas! Hörs imorgon ta hand om er! Kram

Likes

Comments

Familj, Personligt

Men i helgen har jag känt små rörelser i magen som inte är gaser.

Det är sådan skillnad på bubblandet eller de små fisksprattel man känner.
Men känns bara om jag ligger ner i soffan och är väldigt stilla. Ska bli spännande att se vad ultraljudet nästa vecka säger!

Annars rullar livet på i sin vanliga takt med allt vad barn, skola, djur och gård innebär. Känns som vi är i en bra period nu med det mesta. Idag kom 2 kalvar i mjölkladugården på morgonen. Allt gick bra, alltid skönt! Snart sätter säsongen igång här hemma och då är det upp mitt i natten för att kolla också. Sportlovet sen så är det igång minsann.


Hoppas ni andra får må bra och lite lugn och ro nu i det gråa vädret så vi laddar upp inför våren och allt det härliga som kommer med den! Kram

Likes

Comments

Familj, Personligt

Ikväll var meningen att jag skulle smita iväg på lite Tupperware party men....
Robert fick problem med utfodringen i mjölkladugården och har arbetat med den hela dagen förutom den stunden han körde ner N till förskola och gav hästarna middag. När klockan blev halv fem börjar jag inse att det inte blir något för mig den här kvällen. Vi hade barnvakt men Natalie hade sovit 30 min på förskolan och Robert skulle inte vara hemma före 20. Kändes inre rättvist mot någon att lämna Natalie. Så jag höll mig hemma och mös med den lilla. Det fick inte gå något emot ikväll för då var det gråt och gnisseltand haha.

Hon var så mysig när vi skulle göra nattningen! Hon hade så mycket att berätta och så mycket funderingar. Började prata om att mata fåglar, om att bli storasyster, berättade om förskolan. Jag skulle hålla henne i handen tills hon somnade och fick inte gå. Lilla hjärtat.. det är sådana stunder jag njuter extra över att få finnas till. Tankar kommer ibland om hur livet för henne hade varit utan mig. Det sker inte ofta men vid små små speciella tillfällen kommer en liten nål in i tankarna.


Vi har börjat en ny kurs nu om åldrandet och det är så spännande! Jag ska skriva en kortare föreläsning om dagens föreläsning imorgon. Så ni vet hur ni ska sköta er!


Ta hand om er och tänk på att det bästa ni kan göra för att åldras snabbare är att röka

Likes

Comments

Familj, Barn , Personligt

Idag var det faktiskt ett lite vanligare besök hos BM. Jag skrev in mig och fick ta lite prover. Vi har valt att göra KUB testen så då blir det lite blodprover och sen ett UL för att se riskerna för några förändringar.

Jag har fortfarande lite bruna flytningar men inga nya blödningar eller andra krämpor så nu så kör vi på helt enkelt.

Sen har jag ett besök hos specialisten i v 16
Vanligt UL i vecka 19

Och sen får vi se hur det ser ut där inne och får bestämma mer då. Jag önskar så att den lille kan vända om där inne och att jag skulle få föda vaginalt men de säger ju att jag inte ska hoppas på det. Fördelen är väl att jag vet att jag slipper gå över tiden med planerat snitt. Det blir ingen monster förlossning med värkar i 52 timmar. Men som de säger kejsarsnittet är värre efteråt. Inte för att jag hade speciellt ont efter förra men det blir ju lite krabbligt då man inte får lyfta på 6 veckor. Men vi har ju löst värre saker här hemma så det ska nog gå fin fint. Bara jag som känner mig lite snuvad som inte får föda. Jag skulle så gärna vilja vara med och ta emot barnet själv.

Hoppas ni alla mår bra för det gör vi. Jag mår precis som jag ska. Mår illa, inte sugen på något och mega dunder trött precis som det ska vara under en graviditet. Bra tecken!


Kram på er!Jag kommer ha beach 2018 snyggaste lår utan blåmärken haha jag hoppas på samma väder som förra sommaren för då var det ungefär 2 baddagar.

Likes

Comments