Högt och lågt.

~ Att bo i ett lantligt hus en bit utanför civilisationen där jag kan odla och skapa en lummig idyll till trädgård.

~ Att inte bry mig om vad andra tänker och tycker, det spelar ändå ingen roll när allt kommer kring.

~ Att hitta mig själv.

~ Att få upptäcka nya platser och människor. Maccu Piccu är en dröm att få bevittna och uppleva, även Hobbit bynNya Zeeland.

~ Att kunna spela piano och att kunna sjunga.

~ Att ge ut en bok av något slag, möjligtvis fylld med noveller, dikter.

~ Att inte påverkas av andra.

~ Att lära mig kalligrafi och att teckna ett helt ansikte, inte bara ögonen.

~ Att hitta ett yrke som tillfredsställer och gör skillnad, först och främst för mig själv.

~ Att inte ta livet så allvarligt.

~ Att fortsätta med min släktforskning.

~ Att delta i någon form av lopp som jag aldrig tror att jag kommer klara av, och klara det. Exempelvis ett triatlon.

~ Att behandla människor bra.

~ Att rädda någons liv.

~ Att bli så oberoende som möjligt, bli något av en minimalist.

~ Att lära mig ett annat språk utöver svenska och engelska.

~ Att se ett norrsken.

~ Att åka skidor.

~ Att fotografera en speciell händelse i någons liv, som ett bröllop eller en födelse.

~ Att vara med och producera en film.

~ Att tro på något. Det verkar finnas en så stor tröst i att tro.

~ Att flyga helikopter.

~ Att flyga luftballong.

~ Att hoppa fallskärm.


~ Att hoppa bungyjump.

~ Att ta motorcykelkörkort.

~ Att göra en tatuering dedikerad till mina mor- och farföräldrar, samt en syskontatuering.

~ Att volontärarbeta.

~ Att skapa en stor insamling för välgörenhet.

~ Att lyfta möjligheter framför hinder.

~ Att inte låta mig trampas ner.

Där var en del av mina drömmar. Uppdatering kommer.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Skorpionen är, modig, mycket hemlighetsfull och på ytan bedrägligt lugn, men under ytan brinner passionen och skorpionen älskar och hatar med samma intensiva glöd. (Många säger det, att jag är lugn och sansad i situationer, men jag vet att inombords spinner det på i hundranittio.) Skorpionen gör aldrig någonting halvgjort och det är alltid allt eller inget som gäller. (Ska jag gå in i något så planerar jag, skriver listor och bockar av, köper eventuella verktyg och redskap för att fullfölja. Saknas det en minsta liten grej så blir det inget av det och kan ligga ogjort i flera månader, om inte föralltid.) Skorpionen är en riktig god människokännare och de har en stark medkänsla för ”verkliga” problem. Däremot så tål de inte människor som beklagar sig om oviktiga eller obetydliga problem. (Jag klagar dagligen på och över de människor vars världar går i spillror om exempelvis en nagel gick av. Sen ber jag om ursäkt för att jag är "jobbig" så, för man måste ju få gnälla. Men NEJ.)

Skorpionen har som sagt lätt för att läsa andra människor och de analyserar och studerar gärna sin omgivning. Däremot så är de inte så lätta att avläsa för andra och de håller oftast stora delar av sitt liv och sitt inre hemligt vilket gör att de är svåra att komma in på livet. (Har jag det tufft med mitt egna så får ofta mina nära inte reda på det förrän långt senare, det kanske hör ihop med "oviktiga eller obetydliga problem"? Att jag inte tycker att mina problem är verkliga.)

Skorpionen är som alla vattentecken otroligt känsliga och denna känslighet tenderar ibland att ta destruktiva former, de kan ha oerhört svårt att förlåta eller glömma en oförätt och de kan bli riktigt hämndlystna och de drar sig då inte för att använda sin empatiska förmåga för att göra andra illa. (Japp, japp och japp) Skorpionen har också ofta ett stort kontrollbehov och de kan bli extremt svartsjuka. (Japp)

Skorpionen är måhända svartsjuk men en oerhört lojal vän och partner. Skorpionens aptit och behov av sex är nästan outtömlig och det är inte för inte som skorpionens styrande kroppsdel är könsorganet. De är oftast kraftfulla älskare men även romantiker av stora mått. När skorpionen blir förälskad är de det med besked och igenting kan stopp dem. (Japp)

Skorpionen älskar och lever med en alldeles egen glöd och de behöver ibland kämpa med de mörka sidor hos sig själva som ibland tenderar att ta överhand. ("It is both a blessing and a curse to feel everything so very deeply". Story of my life.) Skorpionen är mycket intresserad av existentiella frågor och de har lätt att komma i kontakt med sitt eget likväl som andras inre. De kan bli något av en sökare efter högre mening. (Jag letar efter meningen med livet v.a.r.j.e.d.a.g) Skorpionen har en stark vilja att omforma både sitt eget och andras medvetande vilket gör att skorpionen ofta går igenom olika faser av förändring i sitt liv men även att de har förmågan att hjälpa och vägleda andra.

Lämpliga yrkesval: Allt som har i uppgift att hjälpa andra, ex. Psykolog, kirurg, forskare, polis, detektiv, healer, lärare. (När folk frågar mig vad jag vill göra så har svaret blivit just: Jag tror jag vill jobba med människor, men att hjälpa eller inte vet jag ej.)

http://astroguide.se/alla-stjarntecken/Skorpionen/

Likes

Comments

Hur gammal är du?
Tjugotre.

Hur gammal känner du dig?
Jag kan inte nämna någon specifik ålder, men betydligt mycket äldre i många lägen.

Vart bor du?
I en stor liten stad där alla har någon form av länk till alla.

Vad har du gjort idag?
Jag vaknade i huvudstaden hos mitt syskon, vi åt frukost och kollade på film och efter det tog vi pendeln in mot stan och fikade en skvätt innan hon lämnade av mig vid bussen som ska ta mig hem till den stora lilla staden. Sitter på bussen fortfarande.

Vad är du på för humör just nu?
Inget humör direkt. Varken glad eller ledsen.

Vilken är din favoritplats att vara på just nu?
Hemma hos mina föräldrar.

Vart tror du att du befinner dig om 10 år?
Jag har inte en blekaste aning.

Är du en beroendemänniska?
I allra högsta grad, ja.

Vill du ha barn?
Jag har alltid svarat att jag vill ha det om någon frågat mig. Men på senare tid har jag blivit mer tveksam. Dels vet jag inte om jag kan bli med barn, och dels vet jag inte om jag vill sätta barn till denna värld. Man väljer inte att komma hit.

Vilken är din favoritårstid?
Hösten. En het sommardag med en klarblå himmel lockar inte mig att gå ut. Men en klarblå himmel med en sval temperatur och träd klädda i vackra färger gör det.

Vad tycker du om att syssla med?
Att lyssna på musik, att ligga och dega i mina föräldrars soffa i sällskap av dem, att dricka vin i fina personers sällskap, att än en gång titta på Hobbit exempelvis.

Har du någon dröm?
Jag har många drömmar. Det kanske skulle bli ett eget inlägg.

Vad gör dig stolt över dig själv?
Mina värderingar och min syn på människor.

Likes

Comments

Lena Magnell skriver:

Under mina 25 år som psykolog och coach har jag hört samma sak från nästan alla mina klienter, och det är meningen ”jag vet inte vad jag vill”. Lite mer utförligt låter det ungefär så här: ”Jag är vilsen och orolig för jag vet inte vad jag ska göra med mitt liv och mitt arbete.”
Att inte veta vad man vill i livet och i karriären kan vara väldigt stressigt och frustrerande. Det leder ofta till att man inte kommer vidare utan stannar i en situation som inte är optimal.

Är man ung så finns det många vägval att ta ställning till, och ofta väljer man utifrån vad föräldrar tycker är bäst: ”Bli ekonom/ingenjör, det är en bra, bred utbildning”. Eller så väljer man som vännerna gör.

Det finns miljontals möjligheter i dagens arbetsliv. Att gå ut på nätet och leta efter jobb/yrken gör att man lätt blir stressad över pressen att ”göra det rätta valet”. Det kan leda till att man inte gör något medvetet val alls, eftersom man inte kan bestämma sig för vad som är ”det rätta valet”. Många blir osäkra och tror att de bara har en enda chans att välja. I själva verket finns det inget absolut rätt val - man måste pröva sig fram. Men det underlättar om man har självinsikt.

Är man 35+, 40+ eller 50+ kommer man ibland till en fas i livet då man känner att man vill vidare och utvecklas, man har kanske stagnerat, har en dålig balans i livet och vet inte hur man ska ta sig vidare.

Vad ska jag göra de resterande 25 åren i arbetslivet? Många känner att de inte är på rätt ställe just nu och att det är något som skaver i själen. Man vill ha en förändring, men man vet inte vad det är eller hur det ska gå till. Förvirring, oro och vilsenhet uppstår.

Våga göra medvetna val - och välja bort
En del har kanske blivit smickrade över att de har fått ett jobberbjudande, ”hard to resist”! Tyvärr kan man hamna helt fel i en sådan situation om man inte gör ett medvetet val. Många chefer befinner sig tyvärr i den här situationen. Hen var kanske en duktig specialist och blev tillfrågad om att ta ett chefsjobb, som hen egentligen inte hade tillräckliga drivkrafter för. Jag har träffat alltför många chefer som inte gjort ett medvetet val och ställt sig frågan:
”Vill jag vara chef? Vad innebär det? Vilka är mina personliga förutsättningar att vara chef?”. Om vi har bra självinsikt vet vi när vi ska tacka ja och när vi ska tacka nej. Ibland behöver man välja bort för att inte hamna i en situation som inte stämmer med vem man är.

Vilsenhet och stress hänger ihop
Att inte veta vad man vill leder ofta till inre stress och oro, eftersom man känner sig vilsen och gör sina val utifrån vad man tror andra förväntar sig av en.
Människor som känner sig vilsna upplever att tankarna snurrar och att de har svårt att sortera dessa tankar i huvudet. Man har ingen kontroll över situationen och vet inte hur man kommer vidare.

Den inre stressen tar sig ofta uttryck i form av att man inte mår bra. Man kan få sömnproblem för att man ligger och grubblar, man kan drabbas av trötthet (det tar mycket energi att reflektera över att man inte vet riktningen framåt), bli lättirriterad och nedstämd, få ont i magen, uppleva oro och ångest, panikkänslor, bristande självförtroende och självkänsla; en känsla av misslyckande och inlåsning. Man kan till och med bli utmattad av att vara på fel ställe och i fel sammanhang under en längre tid.

Frågor som många ställer sig är:

•    Vad vill jag med mitt liv?
•    Vad vill jag arbeta med?
•    Vart är jag på väg?
•    Har jag gjort rätt val?
•    Hur ska jag nå dit?

Ofta är det så att många människor inte vet vad de riktigt känner innerst inne. Man saknar en inre kompass och egen styrning beroende på att man inte har prioriterat tid till att reflektera och få självinsikt. Många är därför utifrånstyrda och jämför sig med andra – och gör val utifrån vad de tror att andra tycker och tänker att de ska göra, eller vad man ”borde” göra.

”Det är bra att ha på sitt CV”, är ett ofta återkommande svar när jag frågar om deras olika val. Men varför är det bra att ha CV:t? brukar jag fråga. Svaret blir ofta – jo, för att vännerna har lyckats och blivit ”framgångsrika” på det sättet.

Vad är då att vara ”lyckad och framgångsrik”?

Ofta handlar det om att man jämför sig med andra och tänker på den status man tror att man ska uppnå. Men det som är bra för en person är inte alltid bra för en annan. Vi är olika och har olika personligheter, förutsättningar, intressen, engagemang, värderingar.
Att vara inifrånstyrd innebär att man stannar upp och lyssnar inåt:

•    Vad är framgång för mig?
•    Vad känns bra?
•    Vad känns mindre bra?
•    Vad intresserar mig?
•    Vad blir jag lycklig av? När känner jag engagemang och flow?

Alla är vi olika och unika och passar för olika arbetsuppgifter och olika arbetsplatser.
Att vara lycklig är något helt annat än att ”vara lyckad”.
Vem bestämmer vad det är att ” vara lyckad”? Alla behövs men för olika saker.
Lita på din egen känsla! Den är rätt!

Hur kommer man då fram till vad man vill?

1) Bli inifrånstyrd och hitta ditt ”flow”.
Begreppet flow kommer från när forskaren med det svåra namnet Mihály Csíkszentmihályi på 70-talet undersökte och kartlade tusentals människors beskrivningar av sina bästa stunder.

Han kom fram till att flow (eller njutning) uppstår när något är så svårt att vi precis klarar av det och vi presterar på toppen av vår förmåga. Vi går lite utanför vår egen komfortzon. Det upplevs som en känsla av rörelse utan någon större ansträngning. Vi har nog alla upplevt det någon gång, när vi fastnar i en aktivitet och tiden står still. Till exempel just nu när jag skriver den här artikeln. Tiden går, det är middagsdags men jag kan inte slita mig från skrivbordet…

Flow innebär att:

1) Handling och medvetande smälter samman i till exempel en klättrare som vet exakt vad hen ska göra utan att tänka efter. Man blir ett med själva klättrandet. Eller om man skriver en powerpointpresentation och kommer in ett kreativt flöde, då försvinner tid och rum.

2) Det krävs total koncentration för att fokusera och vara uppmärksam på det vi gör här och nu. Man är uppslukad av själva ögonblicket och tänker inte på något annat.

3) Aktiviteten i sig känns belönande och rolig. Man känner en stark inre motivation som är belönande. Hjärnan får dopaminkickar av att göra det som är lustbetonat.

TÄNK PÅ:

•    Hur ofta upplever du flow i ditt arbete?
•    Vad gör du då?
•    Hitta ditt flow - bli medveten om när det uppstår.
•    När får du flow utanför jobbet?

2) Ha ett utvecklingssamtal med dig själv – coacha dig själv eller anlita en coach.

För att komma fram till vad du vill behöver du få en fördjupad självinsikt och känna efter vad du egentligen vill. Du behöver pröva olika saker, reflektera och känna efter.
Grunden är att förstå sig själv, sina drivkrafter, sin kompetens och sina intressen, och att acceptera sig själv för den man är. Känn efter, reflektera och acceptera den du är.

I ditt utvecklingssamtal med dig själv, reflekterar du och känner efter vilken vision du har om framtiden. Därefter formulerar du dina mål.

Att förändra och utveckla sig själv handlar om att vara uthållig och inte ge upp på vägen.

Att ha mål för sitt liv och sig själv, eller åtminstone en vision, ger dig en känsla för vart du är på väg. Det gör att stressen minskar och att man har lättare att uthärda en otillfredsställande situation när man vet vart man är på väg.

Var din egen coach eller anlita en professionell livs- och karriärcoach.

http://www.motivation.se/coacha/karriarutveckling-mentorskap-och-coaching/jag-vet-inte-vad-jag-vill

Likes

Comments

Jag vet inte antalet bloggar jag haft under mitt tonårs- och "vuxen"liv, men jag vet att jag aldrig haft en liknande denna. Denna blogg blir som en en axel att luta sig emot i mitt livets letande. Vem är jag? Vart ska jag? Vad vill jag?
Det kan ta några dagar, några veckor, månader eller år, men i slutändan kan jag kanske se en röd tråd genom denna blogg och förstå att - detta är jag. Eller inte alls.

Likes

Comments