Depression, Tankar

Orden "du är en jävla psykopat" kastas än idag runt i mitt huvud. Dessa ord sa den jag älskade mest till mig när hen inte klara av att inse vad min sjukdom och min funktionsnedsättning var och är än idag.

När folk säger åt mig att "lugna mig" eller "sätta mig ner i båten" så säger folk åt mig att inte vara mig själv. För i mig ingår inte lugn eller att jag tänker före jag uttalar mig . Min adhd är min funktionsnedsättning och depression är min sjukdom. Jag mår inte bra varje dag, jag lever med en konstant ångest dagligen. Olika mycket varje dag. Men jag tar mig upp ur sängen, jag har fixat mina betyg och jag försöker göra det som alla andras min ålder gör så gott jag kan. Men jag lever med att när jag är glad och framåt ska jag vara lugn. Eller om jag går in i en diskussion anses jag vara dum i huvudet för att jag vet vad jag står för och viker mig inte.

Att bli psykiskt misshandlad är hemskt. Att få höra varje dag att just jag har inte så stor betydelse, Även att det skulle vara skönare om sånna som jag försvann. Jag kan inte hantera den jag är men du kan hantera vem du väljer att lägga tid på. Väljer du att lägga tid på mig är det inte mitt fel om du står där och är missnöjd efteråt.

Jag är inte den som alltid är snällast osv. Jag säger vad jag tycker och hoppas du som person förstår vad jag menar. Jag skulle aldrig någon sin säga något som skulle kunna skada dig och gör jag de så vill jag veta. För att välja att trycka ner andra människor frivilligt är hemskt. Hade folk bara acceptera varandra mer och uppskattat olikheter i varandra skulle fler må bra i dagens samhälle.

Vill du vara den som står och skriker till personen med psykiska sjukdomar att hen inte är värd och lev? Vill du att människan med självmordstankar ska genomföra sina tankar? Tror knappast det... och om du vill de är det inte fel på personen med sina demoner utan felet ligger hos dig som skapar demoner.

Jag är såkallad psykopat. Det jobbiga med detta är att jag kan leva med, men kan du leva med det?

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Vardag, Lycka

Sitter på jobbet och har ett nattpass. Går helt okej, börjar bli trött och min blodsocker sjunker men försöker lägga det på en bra nivå!

Nu är det endast 9 dagar till flytt enda upp till Luleå!!! Börjar kännas i magen kan jag säga. Jag ska få lämna min trygghet och flyga i väg på ostadiga vingar. Ca 80 mil ska jag flytta! När jag gör något så gör jag det rejält kan man säga.

Ska börja plugga till sjuksköterska och vi får se hur studentlivet fungerar för mig! Men ska nog gå bra. Känns som det iaf. Jag tror på mig själv iaf!

4 timmar kvar sen hem och sova 😴

Likes

Comments

Vardag, Träning

Efter en lång gårdag med ett arbetspass på 14 timmar och en natt med dålig sömn drog mamma med mig ut till Dalälven för en simtur. Jobbigt men skönt! Solen värmer sådär lagom som den gör på morgonen.

Går på nästa pass klockan tolv. Inte sugen i huvudtaget då jag går 34 tim på 3 dagar, allra helst helgdagar! Men sista jobb helgen och det är 17 dagar kvar till flytt. Njuter ganska mycket av den tanken. Mer uppdatering kommer förhoppningsvis.

Likes

Comments

Jag förstår verkligen inget. Ingen gör nog de.Den 21 juni tog min fina morfar sitt sista andetag. En månad efter sitt cancerbesked somnar han in med mormor vid sin sida på sjukhuset.
Dagen efter min student åkte mamma och mormor in med morfar till sjukhuset. Han var fruktansvärd dålig och hade varit de ett längre tag då. Prognosen såg inte god ut och hade inte sett god ut från början heller. När morfar fick sitt cancerbesked förstod jag, inte helt men innerst inne visste jag att min morfar skulle ta sitt sista andetag inom snar framtid.
Det är normalt att man förlorar sina far och morföräldrar någon gång i livet. Det är en smärta som alla känner av. Men att förlora sin förebild och vägledare här i livet bryter ner en totalt. Jag vet att morfar är med mig och alla andra i denna familj i varje steg vi tar. Jag vet även att han mår bra där han är nu.
Det som krossade mig totalt var nog när jag insåg att mormor hade förlorat sin själsfrände. Det finns människor som älskar varandra och sen finns det dom som är som mormor och morfar. Bästa jag visste var när morfar berättade om när han som 13 åring gick all in för mormor som var 15 år då. Och från den tiden tills nu har dom varit tillsammans i vått och torrt. Glöden i morfars blick när han berätta om hur mormor och han vart tillsammans kommer jag nog aldrig se i någons ögon igen.

Saknar dig nå grymt! Men ska göra dig så stolt🙏🏼❤️

Likes

Comments

Depression, Familj

För några veckor sen fick jag det jobbiga samtalet från min syster. Hörde att det var något som hänt men hon ville inte ta det då eftersom jag fira min kusin som fyllde 18. Men eftersom jag kände på mig att något var fel så tvinga jag syrran att berätta vad de va. Jag var nykter och skulle upp dagen efter och jobba.

När syrran väl börjar meningen vill jag inte ens höra klart meningen. Min gubbjävel till morfar hade den eftermiddagen fått svar om att han har cancer i bukspottkörteln och lever. Hela min och min familjs värld rasa. Morfar förtjänar inte dethär... Det gör inte någon. Det är bland de jobbigaste jag har varit med om, gubben som har hjälpt mig genom det mesta har cancer på dom svåraste ställena.

Smärtan som jag genom lider den här veckan med min familj och släkt är äckligt jobbigt. Har sovit Max 4 Tim per natt och håller igång från tidig morgon till sen kväll för att slippa se smärtan som denna hemska sjukdom ger. Han är nu inlagd på sjukhuset. Han har näst intill försvunnit i kroppsvikt och är svag för första gången framför alla.

Morfar har en obotlig cancer och har inte så lång tid kvar så den tid vi kan spenderar vi med honom. Han orkar inte så mycket men varje liten stund är värdefull. Varje stund har varit värdefull. Denna gubbjävel har lärt en mycket, diskuterat med och gråtit med en. Som vi älskar han ❤️

Likes

Comments

Depression, Alkohol

Nu har jag äntligen tagit studenten. Fyfan vad jag är bra! Haft en underbar vecka men är glad att den är över. Mitt psyke klarar inte av det där festandet...

Nu kliver jag in i en ny värld med en framtid som jag bestämmer över. Val jag har gjort nu är att jag ska sluta dricka alkohol i några månader och börja på antabus som förut. Jag vill kunna få ut allt jag kan med livet och det får jag inte med alkohol. Det förstör psyket och ångesten är för stor. Även inte kunna hantera alkohol är läskigt och jag vet att jag mår bäst utan. Har sagt det förut att jag inte ska dricka men inte hållit de. Men nu när jag börjar på antabus kommer det bli enklare. Även så vart det en käftsmäll på lördag morgon när mina föräldrar berättade hur jag betet mig.

Kommer börja försöka skriva mer nu när allt har blivit lugnare. Nu är jag ledig i 2 veckor innan jag börjar jobba.
Så nu ska jag bara vara!

Likes

Comments

Familj , Lycka

Idag ska vi börja planera min systers möhippa 😍🙏🏼 alltså Gud vad jag är taggad! Min syster är min bästa vän och våran kontakt är på topp just nu.

Tove och jag har inte alltid varit såhär bra kompisar som vi är nu. För 4-5 år sedan hade vi inte ens kontakt med varandra. Vi bokstavligen hatade varandra och det enda vi gjorde var att bråka. Men tiden förändra sig och vi förändra oss. Vi är inte överens om allt. Vi har många olika åsikter men vi respekterar att vi har olika åsikter. Vi kan bråka ibland men det slutar alltid med att vi båda gråter och kramas med varandra inom några timmar. Det är så skönt att ha så bra kontakt med sin syster.

Folk pratar om att man bråkar med sina syskon osv. Absolut men Tove och jag kan verkligen inte bråka. Vi betyder för mycket för varandra. Vi stöttar varandra i vått och torrt. Min syster förtjänar det bästa enligt mig. Och nu ska jag få ge henne och Tobias en underbar möhippa och svensexa. Det är ren lycka för mig. Dom är värd det! Systrarna Johnson är oslagbara ❤️

Likes

Comments

Tankar

10 dagar tills jag står där, klar utbildad undersköterska som ska få prova på vuxenlivet ordentligt nu. I sommar ska jag jobba på hemmet i Färnebo och fått ett dunder schema. Ska även volontärarbeta på Bråvalla och se min syster gifta sig? Nu är jag med andra ord vuxen!

Det låter hemskt att kalla sig själv vuxen? Jag är den omogna bruden som aldrig kommer bli vuxen men på samma gång är jag bruden som är så säker i mig själv att vuxenlivet skrämmer inte mig! Jag är så taggad. Nya utmaningar och jag kan bokstavligen göra det jag känner för. Jag har hela världen framför mig och jag vill inte missa en bit av den. Jag är beredd att slita sönder mig på ett jobb inom vården samtidigt jag vet att jag har möjligheter som att plugga vidare eller utveckla mig i något annat. Vuxen kommer jag aldrig riktigt bli men jag kan alltid försöka!

Likes

Comments

Åsikter

Jag är så fruktansvärd trött på dethär med att folk kollar snett när jag säger att jag är feminist. "Så du rakar inte dig under armarna?" Mm precis just det som har den största betydelsen i feminism. Bara för att en kvinna inte rakar sig under armar och är kvinna menar inte att hon är feminist. Och bara för att jag rakar mig under armarna betyder det inte att jag inte är feminist! Jag rakar mig under armarna pga jag känner mig äcklig med hår där. Jag tycker inte jag passar i hår under armarna och hår överlag är inte något som jag tycker om. Jag tycker män ska raka sig under armarna, OM dom vill självklart. Det är ett val lika som att jag inte tycker det är snyggt på något kön.

Du dömer människor pga hur dom ser ut? Man ska va vältränad, snyggt hår, fina ögon och perfekta läpparna. Har du muskler som tjej är du konstig, är du svag som kille är du en tönt? Ursäkta men jag har haft mer muskler än vad vissa av mina ex, men vad fan gör de? Min benmuskler har varit sjukt stora och från början hatade jag det men nu saknar jag dom. Alla ser olika ut och det är både okej och snyggt att vi ser olika ut! Gud vad tråkigt det måste vara att likna någon när man kan vara sig själv.

Lättkränkta män är dom som tvivlar, så som det är med lättkränkta kvinnor. Bara för att jag vågar ta plats ska fan ni inte trycka ner mig pga mitt kön och min power! Backa och sätt dig ner eller fucking kämpa med mig för dina rättighet. Ingen annan än du kan sätta kraven.

Vi kvinnor skämtar inte om hur fucking jobbigt det är att vara kvinna. Många kommer bli och har blivit sexuellt trakasserad. Det är inget jävla skämt. Jag tänker aldrig sluta stå upp för min och alla andra människors rätt! Till er som hatar mig och mina åsikter, pls ställ er i kön. Nu är det min tur och alla andras kvinnors tur att stå i rampljuset! #feminism

Likes

Comments