VAD ÄTER VI 3 DAGAR FÖRE LÖN?

Dagens tips kräver att du har ca 125 kr kvar på kontot eller att du samhandlar med någon......då behövs bara 25 kr för att du ska få ut minst 2 måltider till 4 personer.

City Gross säljer denna vecka färsk hel kyckling för 15 kr / kilo. Det krävs dock att du handlar andra varor för 100 kr. Ett superfynd som ger minst 2 st supergoda middagar.

Köp en stor kyckling på ca 1,3 kilo kostar ca 20 kr

Handlar du andra varor....lägg då pengarna på ex grädde, grönsaker som en paprika, lök, squash, bröd mm som man kan använda till en kycklingsoppa.

Idag fredag vill vi ju ha lite festligare mat.....även om plånboken är mager. Vi lagar Kycklinggryta med currysås och vitlöksbröd.

Kycklingen:

Dra skinnet av kycklingen och dela den mitt itu. Koka kycklingen ca 1 timme ( eller att köttet släpper benen) i en kastrull med vatten, 2 st buljongtärningar, 2 morot och 2 lökar, vattnet ska täcka kycklingen precis. Ta upp kycklingen och sila av skyn, spar lök och morot som ett jättegott tillbehör.

När kycklingen kallnat rensar du ut dom stora kycklingbitarna som bröst och lår kött. Spar skrov och kött som sitter kvar samt all sky som blir kvar när såsen är gjord till i morgon i kylen.

Currysås:

Smält ca 25 g smör i en kastrull. Häll i ca 1 msk curry och 2-3 msk vetemjöl. Vispa hela tiden till en massa. Slå på ca 3 dl av din kycklingbuljong och ca 2-3 dl vispgrädde eller en burk Cokosmjölk och det inte finns grädde hemma men konserver i skafferiet. Låt koka upp på svag värme till en len lagom tjock sås. Smaka av med mer salt eller curry.

Skär din kyckling i småbitar och lägg ner i såsen. Servera med kokt ris, morot och löken samt en sallad......om man vill.

Har du en bit torrt bröd hemma kan du göra ett underbart vitlöksbröd till eller spar detta till morgondagens soppa.

Vitlöksbröd:

Rör i hop smör, persilja och pressad vitlök. Bre generöst på dina torra brödskivor. Toppa med riven ost...gärna en överbliven ostkant. Gratinera i 225° tills osten fått fin färg och servera till din goda Currykyckling.

Priset idag beroende på hur mycket som finns i skafferiet blir ca 20 kr för hela måltiden som räcker till 4 personer. Det baseras dock på att ris, morot, lök, bröd och kryddor finns hemma. Kyckling ca 10 kr och grädde ca 10 kr.Finns redan en burk Kokosmjölk/grädde i skåpen ja då kostar fredagens festmåltid totalt ca 10 kr

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

mergratis
mergratis,
Du är så duktig 😊nouw.com/mergratis
LivetsGuldkant
LivetsGuldkant,
Kram och tack 😊nouw.com/livetsguldkant
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229