TESTA EN SLABANG
Har du ätit Slabang någon gång? Om inte måste du testa detta.....det är sååååå gott!
Det sägs att detta recept kommer från något cafè i Umeå men om det är så vet man inte. Hur som är det suuuupergott och ganska lätt att göra. Går att göra någon dag i förväg om du ska ha gäster. Passa både som efterrätt eller som tårta på ett kaffebord.
Dessutom naturligt glutenfri och går att göra laktosfri också.
Testa detta........det är en riktig hit 👍
Rulltårtebotten:
3 st ägg
1,5 dl socker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
Smörkräm:
150 g smör
1 dl florsocker
2 st äggulor
2 tsk vaniljsocker
Marsipanlock
200 gr marsipan
karamellfärg
eller ett färdigköpt marsipanlock
Övrig fyllning:
3 dl grädde
3 st bananer
Gör så här
1. Gör rulltårtebotten som en vanlig rulltårta. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt det i äggsmeten.
2. Häll smeten i en bakplåtskädd långpanna ca. 30x40 cm. Grädda i 225 grader i ca. 5 minuter. Skjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra bort papperet som det gräddats på. Låt kallna.
3. Smörkrämen: Rör samman alla ingredienser och bred på den kalla kakan.
4. Marsipan: Använd ett färdigköpt marsipanlock eller blanda ihop marsipan och karamellfärg. Kavla ut mellan två plastfolie till en tunn platta. Lägg plattan på smörkrämen.
5. Vispa grädden och bred ut över marsipanlocket. Lägg på 3st hela bananer längst efter varandra.
6. Rulla ihop tårtan på långsidan. Servera hel och sikta då över med florsocker eller skär upp skivor och dekorera med ex lite spritsad grädde.








*** LivetsGuldkant ***
Kommentarer