SPARA 20000 KR / ÅR MED NY FORMEL

Hittade ett tips i Aftonbladet. En formel som man ska spara efter. Detta kanske är något för dig som har svårt att spara.

Den matematiska formeln, inspirerad av sajten Apartment Therapy, handlar om att spara en stor summa pengar varje år – utan att knappt märka av det i vardagen.

Så gör du för att spara 20 384 kronor per år

Det här är tricket – du ökar sparandet med 14 kronor för varje dag.

Vid ny vecka börjar du om med 14 kronor igen.

Så här kan det se ut:

måndagen lägger du undan 14 kronor, vilket motsvarar den ungefärliga kostnaden av en billig drickyoghurt. Förbered ett billigt mellanmål hemma i stället.

tisdagen lägger du till ytterligare 14 kronor och därmed dubblerar summan, vilket innebär att du lägger undan totalt 28 kronor. En ordinarie bussbiljett kostar ungefär 30 kronor – ta cykeln i stället.

Nu är det onsdag. Lägg till ytterligare 14 kronor till sparandet, det vill säga 42 kronor totalt. Skippa den tråkiga latten och ta med en termos nybryggt kaffe hemifrån i stället.

Onödigt dyr.Foto: SHUTTERSTOCK

torsdagen lägger du undan ytterligare 14 kronor, och lägger totalt undan 56 kronor – ungefär lika mycket som ett paket Ben & Jerry's.

Nu är det fredag, och du har snart klarat dig igenom hela veckan. Precis som under de tidigare dagarna ska du nu öka sparandet med 14 kronor, vilket innebär att totalt 70 kronor ska läggas undan. Det är ungefär vad en billig lunch på restaurang kostar – ta med matlåda i stället.

Lördag! I dag ska du spara 84 kronor, det vill säga 14 kronor mer än tidigare. Skippa det överdrivet dyra vinglaset på krogen så är du klar.

Skippa vinet på krogen.Foto: SHUTTERSTOCK

Söndag – veckans sista dag. Den här dagen är svårast att klara av, eftersom att du nu ska spara hela 98 kronor – men om du tänker efter så har du säkert slösat många hundralappar på onödiga grejer. Skippa biobiljetten och mys ner dig i soffan med sambon i stället!

Om du följer ovanstående instruktioner kommer du spara 392 kronor i veckan, vilket motsvarar 20 384 kronor varje år

VILL DU SPARA PÅ SAMMA SÄTT – MEN INTE LIKA MYCKET?

Här är formeln du ska spara efter ...du kan ju själv bestämma beloppet du vill/behöver spara ihop.

1. Bestäm dig för vilken summa du vill spara varje år.

2. Dividera den summan med 52.

3. Summan du får fram dividerar du med 28 – vilket ger dig beloppet som du startar din vecka med, och som ovan är 14 kronor.

4. Lägg därefter till det beloppet varje dag enligt metoden som anges ovan.

5. Nu kommer det roligaste steget – nämligen att fundera ut vad du vill lägga dina sparade pengar på!

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

Mer för pengarna
Mer för pengarna,
Vilka bra tips! Många bäckar som det ju heter. moreforthemoney.blogspot.se
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229