SISTA MINUTEN TIPS - SPARA TILL SEMESTERN

Nu börjar vi närma oss sommaren och semestern med stormsteg.

Avanzas tidning tipsade i går om några akuta sätt att spara om man inte redan fått ihop en semesterkassa. Så jag spinner vidare på den idén.

Jag tycker ju det bästa är att man spar året runt så man aldrig hamnar i en akut situation. Följer du mig och mina bloggkollegor hela året får du massor av spartips som hjälper dig få ihop en buffert.

Men om man nu missat detta och vill ha en fetare plånbok i sommar så finns det fortfarande tid.

Jag tycker man bör ha minst 1000kr/vecka om man är en familj på fyra och inte planerat en längre semesterresa utan man kanske ska vara hemma eller i sommarstugan. Pengar som ska gå till glass, fika och inträden. Ska man till ett sommarland går det dock åt ännu mer pengar.

🌻Gör som #levabilligt på Instagram gjorde. Försök att inte handla någon mat under hela Maj. Lev på det som finns hemma i kyl, frys och skafferi. Ofta finns mer än man tror. Fantisera ihop nya middagar. Köp bara det absolut nödvändigaste som ex mjölk, frukt och grönt. Använd sedan Maj månads matpengar till att ex köpa ett säsongskort till hela familjen. Bor du nära en djurpark, Furuvik eller liknande är det ett bra val. Annars kanske du har ett äventyrsbad, Leos lekland eller liknande. #levabilligt köpte säsongskort på Borås djurpark.

🌻Sälj på Tradera. Även om det inte finns gratiskoder ute så är det bra att sälja. Du har säkert massor hemma....många bäckar små. Lägg annonserna med slut en söndag. Här hinner du säkert få ihop en del. Glöm inte att lägga bort 10% av det du får in direkt till fakturan från Tradera.

🌻Byta bostad - har du en bostad i en storstad eller nära vatten? Är den attraktiv för någon annan att fira semester i. Kolla på nätet eller annonsera själv. Finns massor av tips hur man byter bostad. Kanske får du tillgång till en semesterstuga helt gratis på det sättet.

🌻Har du planer på att fika eller äta ute? Strunta i det...gå hem och grilla korv med bröd istället och spar sen undan beloppet du tänkt spendera på ett sparkonto eller semesterplånbok. Här kan det bli många hundralappar...har du råd att fika ute eller ta en latte - då har du råd att spara undan motsvarande belopp om du avstår.

🌻Får du tillbaka på skatten och anmält ett konto? Då får du pengarna i sommar. Spar undan detta till kommande semestrar.

🌻Har du bil....utmana er och låt den stå lite extra på parkeringen. Lägg undan säg...20 kr varje gång ni tar cykeln istället. 5 ggr blir en hundralapp....kanske en varsin glass till familjen på semestern.

🌻På instagram tipsar #Planbokssmart om att hon lägger undan alla pengar hon får i rabatt när hon handlar. Låtsas att hon inte fått dom. Perfekt till semesterkassan.

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

BJ
BJ,
Vid bostadsbyte ska man tänka på att
1. Hemförsäkringen gäller bara för dig och övriga som är skrivna på bostaden. Den skyddar dock mot skador som bytesgästerna inte kan rå över, till exempel vattenläckor men inte om gästerna stjäl eller förstör något.
2. Bor du i bostadsrätt måste du ha tillstånd av din förening för att byta bostad - det räknas som upplåtelse i andra hand
3. Det är billigast att byta själv men säkrare att gå genom förmedlingar som dock kostar lite

Bostadsbyte kan vara fantastiskt - vi har fått vänner för livet - men också en pina med 3 veckor i ett mögligt kallt hus i Italien och en annna gång hemkomst till tom frys o skafferi (man brukar kunna använda varandras salt, kryddor etc men inte äta ur). Man kan skriva avtal men att kräva ut sin rätt i annat land har vi inte orkat fullfölja
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229