PERSISK PASTARÄTT

Nu ska ni få ett jättegott tips. En variant på Köttfärsås och spagetti. Detta är vanligt i bla Afghanistan, Iran och länderna runt om.

Man lägger ofta potatis eller bröd i botten på en kastrull innan man slår på ex pasta eller ris. Det påstås att det är för att pasta och ris är dyrt och potatis och bröd är billigt. På detta sätt äter man upp allt....inga ris eller pastakorn blir kvar utan det som blir kvar är potatisen eller brödet...... men jag vet inte om det är sant.

Men...det blir också fantastiskt gott....godare än vanlig köttfärsås och spagetti om du frågar mig....egentligen konstigt för skillnaden är bara ett potatislager i botten.

Görs så här.

Gör köttfärsås som du brukar. Koka valfri pasta. Skiva några potatisar och täck botten med dom i en oljad kastrull. Stek dom så dom får en knaprig yta. Slå på pasta och sås. Blanda runt utan att röra potatisen i botten. Låt stå en stund på mycket svag värme utan att brännas så det gottar ihop sig. Vill man kan man vända upp och ner på rätten på ett serveringsfat så dom vackra gyllenstekta potatisskivorna kommer uppåt.

Ät och njut en godare köttfärsås och spagetti än vanligt 😉

Bild lånad från Zeinas kitchen.

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

Enitalienareisverige
Enitalienareisverige,
Det låter jätte gott 😃nouw.com/enitalienareisverige
KnepoKnåp
KnepoKnåp,
Mmm så gott 😊 nouw.com/knepoknåp
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229