PÄRONPRINCESSTÅRTA TILL PÅSK

Jag brukar göra en Päronprincesstårta som är magiskt god. 

Här spar man massor av pengar. En färdigköpt tårta är inte billig.

Kan göras på färdiga sockerkaksbottnar eller baka egna.

Egna blir ju godare men ibland har man ju tidsbrist.

Vill du baka egen tårtbotten så googla bara på " anslag till tårta " Tårtbotten heter anslag på bagerispråk. Då får du upp många bra recept....alla är OK.

Päronarom köper man i små flaskor på Borgeby kryddgård. Skicka efter hos Borgeby kryddgård. HÄR  finns massor med roliga aromer och kryddor att köpa till mycket bra priser.

Gör tårtan dagen innan eller tidigt på morgonen så den får safta till sig.

FYLLNING

3 dl vispgrädde

2 dl färdig vaniljkräm / marsankräm

Sötning till grädden

Ca 10-20 droppar päronarom

Några droppar grön hushållsfärg

Marsipanlock

Påskdekoration som kristyr, marsipankyckling, godisägg, smält choklad mm.

Börja med att dela tårtbotten i tre delar. Jag gör det med en sytråd som jag virar runt tårtan och sen drar man i tråden omlott ( svårt att beskriva ) så att tråden skär genom botten.

Vispa grädden och sockra lätt. Tillsätt päron arom och smaka av. Ska smaka tydligt av päron. Tillsätt hushållsfärg så grädden får samma nyans som marsipanlocket.

Gör vaniljkrämen.

Bred grädden på första bottnen, lägg på en botten och bred ut vaniljkrämen. Täck med sista botten och bred på grädde. Denna gång täcker man även sidorna med ett tunt lager grädde. Blir som ett lim till marsipanlocket. Täck med marsipan och dekorera som du vill.

OBS! Bilden på tårtan är lånad. Jag har inte gjort påskens tårta än 😉

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229