NÄSSELSOPPA

Kan det bli bättre? 😍

Gratis....nästan, supergott, mindre ogräs i trädgården, nyttigt och enkelt.

Nässelsoppa, det är säsong nu.

En underskattad delikatess.

Jag har tom fryst in förvällda nässlor och bjudit gäster på nässelsoppa till förrätt under vintern.

Det har gjort succé.

Idag blev det nässelsoppa till lunch.....hur gott är inte det på en skala...👍

  • 1,5-2 liter nässlor
  • 1 gul lök
  • 2 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 buljongtärning
  • 0,5 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • salt och svartpeppar

Rensa och skölj nässlorna, använd bara bladen.

Förväll dom ca 8 min i kokande vatten. Häll av vattnet.

Hacka löken och fräs den i smör.

Pudra över mjöl och tillsätt vatten och buljong.

Tippa i nässlorna. Låt koka upp.

Tillsätt grädden och koka upp igen.

Mixa soppan slät i mixer eller med stavmixer.

Slå tillbaka i kastrull. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ägghalva och strö över hackad gräslök vid servering.

En smörgås gör lunchen komplett.

Njuuuuut 😍

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229