MIN SEMESTERBURK - ATT SPARA PENGAR

Eftersom det är semestertider och glest med tips tänkte jag att ni kanske vill ha lite tips på hur man bygger upp en semesterkassa med rabatter. För sent nu tänker ni men det kommer ju fler semestrar och kanske vill ni resa någonstans i vinter. Sen vet jag att jag har många nya läsare så här är mina bästa tips att få pengarna att räcka.

Det finns många sätt att bygga upp en semesterkassa. Detta är några.

Tidigare her jag skrivit hur du bygger upp en semesterkassa med Tradera. Det inlägget hittar du HÄR .

Alla MÅSTE vi handla någon gång......vare sig vi vill eller inte. Det kan vara mat, kläder eller andra saker som behövs. Men visste du att du kan bygga upp en buffert med hjälp av det du ändå måste handla.

Här tänker jag lista mina tips på hur:

💰Gör iordning en burk.........gärna med dina barn om dom ska vara involverade i ert sparande. Dekorera och gör den fin. Skriv Semesterkassa på en etikett och klistra på.

💰Öppna ett nytt konto på din Internetbank och döp det till Semesterkassa eller använd appen Dream.

💰Har du svårt att få matpengarna att räcka månaden ut? Räkna ut hur mycket pengar du kan göra av med på mat. Ta ut dom i kontanter. Dela upp dom i 4 kuvert. Nu får du använda bara ett kuvert per vecka. Enda gången du får nalla i kommande kuvert är om det finns ett toppenerbjudande på ex färs och du vill köpa på dig ett extra kilo till kommande vecka då är det ok. Det är ju dumt att inte köpa för ex 49 kr kilo denna vecka om det kommer att kosta 79 kr nästa och färs brukar man ju äta ofta.

💰När veckan är slut tar du ut de pengar som finns kvar i kuvertet och lägger i din burk. Även om det bara är 2 kr som ligger och skramlar i kuvertet.

💰Leta kuponger när du handlar. Ta ett par extra om du hittar kuponger på varor du brukar köpa och förvara i ett kuvert. Glöm inte använda dessa kuponger när du handlar och kolla sen hur mycket du sparat via kuponger. Är det säg 10 kr ta ut dom och lägg dom i din burk. Låtsas som om kupongerna inte fanns och att du fått betala varans fulla pris.

💰Får du andra rabatter på ditt köp? Ex 10% rabatt på City gross, medlemsrabatter, scanningsrabatter mm. Ta ut dessa pengar och lägg i din burk......låtsas att du inte fick rabatter. Alla rabatter brukar på de flesta kvitton finnas redovisade i slutet på kvittot.

💰Hittar du 50% varor pga kort datum? Köp hellre det än varan till fullpris. Det är inget fel på varan bara för att den är på väg ut i datum. Datumet är bara en siffra tillverkaren hittat på. Lägg summan upp till ord pris i burken när du kommer hem. Kostar färsen 20 kr men skulle ha kostat 40 kr lägg 20 kr i burken eller för över till ditt sparkonto när du kommer hem.

💰Leta rabattkoder när du handlar på internet. Brukar finnas då och då på det mesta. Du kan också följa mig och mina bloggkollegor så får du tips. Behöver du ex handla medicin och hittar en rabattkod på säg Meds eller Apotea handla som vanligt men använd rabattkoden. Håll sen koll på vad du sparar. Flytta sen över dessa pengar till ditt konto märkt Semesterkassa och låtsas att du inte hade en rabattkod

💰Runda av uppåt. Dvs handlar du en sak för säg 279 kr. Runda av alla dina köp uppåt och sätt in 21 kr på ditt Semesterkonto.

💰Räkna ut när du behöver dina pengar, hur många dagar är det kvar? Dela antal dagar i den summa du vill ha. Då ser du hur mycket du behöver spara/dag. Det visar att varje krona räknas. Det handlar inte om jättesummor och det är pengar som du lätt får i rabatt på din veckohandling via rabattkuponger, halva priset varor och rabattkoder. Så bara genom medveten handling kan du spara till semestern. Bara du kommer ihåg att öronmärka pengarna.

💰 Utflykter - Ska man på ex fotbollscup, skogsutflykt mm kanske man brukar köpa korv till lunch. Köp en mattermos, fyll den med korv hemma...gärna som du köpt till 50% rabatt och ta med. Räkna ut priset och vad korven på fotbollscupen skulle kosta dig. Lägg mellanskillnaden i din semesterburk.

💰Är ni stressade och tänker att en pizza eller burgare på Donken är lösningen? Går det verkligen snabbare att beställa, stå i kö och betala en snabbrätt än att åka hem och ex koka korv? Strunta i pizzan och burgaren....åtminstone varannan gång och lägg de pengarna i din semesterburk istället.

💰Gå med i olika undersökningspaneler. Finns flera.....M3Panel är min favorit. Alla kronor du får ihop i dessa spar du i din semesterburk eller sätter in på semesterkontot.

💰Alla pengar du får för det du säljer på Tradera eller loppis ska ner i burken. Det är pengar som du inte hade egentligen om du inte sålde varan.*** LivetsGuldkant ***

Gillar