KYCKLINGENCHILADAS - FAVORIT I REPRIS

Detta måste ni bara testa...jag lovar att ni inte blir besvikna😊

Passar till vardag som fest. Perfekt när man är många. Perfekt när några är vegetarianer bland gästerna.....byt ut kycklingen mot qournbitar bara.

Billigt, billigt, billigt........ja det blir en superbillig festrätt att bjuda på. Men som ändå är supersmarrig. Går åt väldigt lite kyckling till varje portion och köper man dessutom kyckling, tortilla och krossade tomater på x-pris så blir priset inte många kronor / portion. Jag räknar 2 rullar / portion men själv orkar jag faktiskt bara 1 så då blir det ju ändå billigare portionspris. Detta recept med bara 1 kycklingbröst räcker till 4-6 personer beroende på hur stora i maten man är.

Går att förbereda.

Ja ni hör ju...bättre festrätt kan man inte göra......resterna går dessutom att frysa.

Denna gång använde vi Planti cooking fraîche istället för Crème fraîche. Blev precis lika bra.

FYLLNING

1 kycklingbröst ca 200gr (eller 1 burk vita bönor eller 2 quornfilé om man vill göra det vegetariskt)

1 gul lök, purkolök eller salladslök

1 burk Creme fraiche

2-3 Vitlöksklyftor

1 buljongtärning valfri sort

1 tsk Sambal Olek

Aromat eller salt och peppar

MONTERING

8 stora Tortillabröd

2 hackade tomater

ca 3-4 dl riven ost

SÅS

1 tetra passerade tomater

ca 3 dl vispgrädde

2-3 vitlöksklyftor

1 buljongtärning valfri sort

Aromat eller salt och peppar

Börja med att skära kycklingen fint och hacka löken. Stek allt och slå på sambal, buljong, pressad vitlök och crème fraîche. Smaka av med aromat eller salt.

Häll passerade tomater, grädde,buljong och pressade vitlöksklyftor i en kastrull. Koka upp och låt koka ihop ett par minuter. Smaka av.

Lägg lite kycklingröra på varje tortillabröd. Rulla ihop och lägg tätt i en form. Strö över osten, strö över hackade tomater och slå på såsen.

Gratinera 200° ca 15 min eller tills rätten fått fin färg. Servera med en sallad.


*** LivetsGuldkant ***

  • Recept
  • Nära Uppsala

Gillar

Kommentarer