KYCKLINGENCHILADAS - FAVORIT I REPRIS

Detta mĂ„ste ni bara testa...jag lovar att ni inte blir besvikna😊

Passar till vardag som fest. Perfekt nÀr man Àr mÄnga. Perfekt nÀr nÄgra Àr vegetarianer bland gÀsterna.....byt ut kycklingen mot qournbitar bara.

Billigt, billigt, billigt........ja det blir en superbillig festrÀtt att bjuda pÄ. Men som ÀndÄ Àr supersmarrig. GÄr Ät vÀldigt lite kyckling till varje portion och köper man dessutom kyckling, tortilla och krossade tomater pÄ x-pris sÄ blir priset inte mÄnga kronor / portion. Jag rÀknar 2 rullar / portion men sjÀlv orkar jag faktiskt bara 1 sÄ dÄ blir det ju ÀndÄ billigare portionspris.

GÄr att förbereda.

Ja ni hör ju...bÀttre festrÀtt kan man inte göra......resterna gÄr dessutom att frysa.

Denna gÄng anvÀnde vi Planti cooking fraßche istÀllet för CrÚme fraßche. Blev precis lika bra.

FYLLNING

2-4 kycklingbröst ca 600g

1 gul lök, purkolök eller salladslök

1 burk Creme fraiche

2-3 Vitlöksklyftor

1 buljongtÀrning valfri sort

1 tsk Sambal Olek

Aromat eller salt och peppar

MONTERING

8 stora Tortillabröd

2 hackade tomater

ca 3-4 dl riven ost

SÅS

1 tetra passerade tomater

ca 3 dl vispgrÀdde

2-3 vitlöksklyftor

1 buljongtÀrning valfri sort

Aromat eller salt och peppar

Börja med att skÀra kycklingen fint och hacka löken. Stek allt och slÄ pÄ sambal, buljong, pressad vitlök och crÚme fraßche. Smaka av med aromat eller salt.

HÀll passerade tomater, grÀdde,buljong och pressade vitlöksklyftor i en kastrull. Koka upp och lÄt koka ihop ett par minuter. Smaka av.

LÀgg lite kycklingröra pÄ varje tortillabröd. Rulla ihop och lÀgg tÀtt i en form. Strö över osten, strö över hackade tomater och slÄ pÄ sÄsen.

Gratinera 200° ca 15 min eller tills rÀtten fÄtt fin fÀrg. Servera med en sallad.


LivetsGuldkant

  • Recept
  • NĂ€ra Uppsala

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229