HUR BOKAR MAN EN BILLIG RESA?

Hur bokar man en billig resa?

Om man nu inte vill åka med Norweigen och har samlat poäng utan man vill boka sin flygresa med andra bolag hur får man då den billigaste resan?

Det finns några knep att ta till.

✈ När du söker resa googla privat. Dvs ställ in din dator i läget privatsurfing. Hur du gör detta kan du googla fram. Det är nämligen så att om du söker upp en resa. Googlar vidare på andra sidor och sen går tillbaka till den resa du hittade först, då har priset sannolikt ökat ett par 100-lappar. Detta för att cookies känner av var och vad du sökt. Sidan du då varit inne på höjer priset för att dom märker att du är intresserad, kommit tillbaka och kanske vill göra en bokning. Vid privatsurfing känner inte sidan av att du besökt den redan ett par gånger och vilka resor du googlat på.

✈ Sök och boka din resa när inga andra besöker sighten och bokar resa. Bäst tid att boka resa är ex mycket tidigt på morgonen på vardagar eller sena vardagskvällar. Sämst tid är mellan 16-23 vardagar och helger. När vi åkte till New York fick vi ner priset ca 2000 kr pga att jag ställde väckarklockan och gick upp och bokade kl 04:00 på morgonen...vad gör man inte 😁

✈ Var ute i god tid. Priset höjs oftast ju närmare avresa man kommer

✈ Skippa extra försäkringar. Oftast finns detta redan med om du betalar resan med kort eller ingår i din hemförsäkring. Du kan också teckna en extra reseförsäkring via din hemförsäkring. Kostar oftast bara ca 100 kr/år och gäller hela familjen. Mycket billigare än den flygbolaget erbjuder och gäller för mycket mer än det du normalt kan få ersättning för via ex visakortet.

✈ Var flexibel med avresedagar. Visa söksidor har en kalender så man kan se när resan är billigast. Det brukar vara dyrast att åka iväg på torsdagar och fredagar och hem lördagar och söndagar. Billigaste dagen att resa är i snitt tisdag - tisdag eller onsdag-onsdag.

✈ Om du bara ska köpa flygresa och vill jämföra olika priser är Bokasmart och Destination två bra sidor att söka på. Fyll i destination och datum. Då får du upp alla avgångar och bolag samt en prisjämförelse.

✈ Boka hotel och flyg ihop. Oftast är detta billigast. Alla de gånger jag bokat har jag jämfört alternativen att boka flyg separat och hotell senare eller båda ihop. Alla gånger har det varit billigare att boka ihop. I dessa fall använder jag nästan alltid Expedia då det har haft billigaste alternativen.

✈ Om du ska åka från punkt A till punkt B med en mellanlandning tänk då på att boka hela flygningen på samma gång. Om du bokar första sträckan först och sen den sista så tar inte flygbolagen ansvar för ev förseningar, inställda flyg osv. Är första flyget försenat så du missar ditt andra får du bara ersättning och hjälp att komma fram om du bokat hela streckan på en gång. Har du bokat dom separat får du ingen hjälp och får stå för biljetten till slutdestinationen själv.

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

Pengarellerpyssel
Pengarellerpyssel,
Åh intressant- jag har också rest mycket och bokat massa resor men visste inte om det där med vilken tidpunkt på dygnet man bokar. Vet du varför det spelar roll om andra är inne eller inte? Ska verkligen testa det här nästa gång om jag kommer ihåg. Tack för tipsen. nouw.com/pengarellerpyssel
liliya
liliya,
Ojoj tack för tips! Jag var dum att jag har alltid använt bara Flygresor.se för att boka flygbiljetter.Gick nu genom Destination och samma biljetter med samma flygbolag var 300kr billigare
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229