HEMGJORD GRANOLA

​Att slänga mat eller att låta det stå i skåpen tills det går ut i datum är inte speciellt ekonomiskt. 

Jag äter ofta fil och musli/granola till frukost. 

Har ju fått en del gratis via bla Klipster och Lantmännen tidigare i år. Men även i Testagram och Smakboxen.

Nu börjar det ta slut. 

Jag vann en Risenta tävling i höstas och fick olika fröer mm. 

Dessa höll på att gå ut i datum så i kväll gjorde jag en plåt Granola. 

Egentligen kan man ta vad som finns när man gör Granola och mängderna är inte så noga. Blir det mer linfrö än sesamfrö osv spelar inte det så stor roll. Jag tog det som fanns och tömde paketen. Hacka i skvättar med nötter, mandel, russin mm

Så receptet är ungefärligt. 

2 dl linfrö 

2 dl sesamfrö 

2 dl pumpakärnor

2 dl solrosfrön 

2 dl kokosflingor

2 dl hackade mandlar eller nötter

 1 dl chiafrön 

2 dl havregryn 

2 dl kokt vatten 

5 msk kokosfett eller olja 

5 msk flytande honung 

1 msk vaniljpulver ( eller kakao, kanel, kardemumma mm ) 

Strö ut alla torra ingredienser på en plåt

Blanda fett, vatten, honung och smaksättning. 

Häll detta över fröna och krama in det så det bildas små klumpar. 

Rosta i 125° ugn ca 1 timme 

Rör om ofta så det inte bränns och så att all fukt försvinner och Granolan torkar. 

Stäng av ugnen och låt stå på eftervärme tills Granolan är helt torr. 

Häll upp i burk med tätslutande lock. 

Man kan också hacka i torkad frukt om man vill.

Blir mycket billigare än färdigköpt och precis lika god

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

survivan
survivan,
Låter jättegott 👌nouw.com/survivan
sparanna
sparanna,
Åh vad gott det ser ut! Måste prova! nouw.com/sparanna
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229