GE JULSKINKAN NYTT LIV

Jag hoppas ni tagit tillvara resterna av julskinkan som åkt ut och in i kylen sen julafton och fryst in den.

Julskinka passar alldeles utmärkt till skink och ost paj, pizza, piroger mm.

I recept står ofta att det ska vara rökt skinka. Men rimmad skinka går lika bra och i en paj, pizza eller pirog kommer man absolut inte märka någon skillnad.

Ostkanter man får kvar går alldeles utmärkt att frysa. Ta fram dessa nu till din paj eller pizza.

Nu har du en nästan gratis middag.

Det är också nu du ska börja kika efter extrapriser i din matbutik. 

I fredags köpte jag julskinka på Willys för 19,90 / kg. Betalade 60 kr för en stor skinka. Använde som pålägg ett par dagar och frös sen in i bitar.

Nu har vi till pizza, paj och skink ostsås 

Även prinskorv, julost mm sänks kraftigt. 

Butikerna behöver bli av med dessa dyra lager av varor.

Skink och ost paj 4 port

Deg

3 dl vetemjöl

150g smör

2 msk vatten

Fyllning

200-300g julskinka

3 dl rivna ostkanter, gärna rester du fryst in sen tidigare.

3 ägg

3 dl mjölk

svartpeppar

Knåda ihop en smidig deg. Tillsätt ev mer vatten eller mjöl beroende på om degen är för torr eller kladdig. Lägg den att vila i kylen ca 30 min.

Tryck ut degen i en pajform/ugnsform med höga kanter.

Hacka skinkan i småbitar och lägg den och den rivna osten i formen.

Vispa ihop ägg, mjölk och svartpepper. Slå detta i formen.

Grädda ca 45 min eller tills äggstanningen stelnat i 200° ugn.

Servera med en sallad.

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229