EKONOMIRÅDGIVNING PÅ TV4

Slår på tv:n nu på morgonen och ramlar rätt in i deras ekonomirådgivning för alla som haft en för dyr semester med stora hål i plånboken.

400000 personer i Sverige lånar pengar till semester.

En normal semester för en barnfamilj kostar 20000 kr i snitt.

Vad gav man för tips då?

Ja...... ungefär samma som alltid och som jag också brukar skriva om.

Detta är några av dom råd som gavs samt att jag lagt till några egna:

💰 Lägg undan en liten summa varje gång lönen kommer på ett konto märkt ex semester/jul. Vänta inte till dagarna innan nästa lön kommer för att lägga undan det som blir kvar, blir sällan något kvar då.

💰 Låna aldrig på kreditkortet. Missar man att betala räkningen är ränta skyhög mot andra bolag. Försök hitta andra lösningar. Har man inte sparat kanske man kan låna av föräldrar. Just lån på kreditkort var det sämsta ....näst efter blancolån och sms-lån.

💰 Ring kreditkortsföretag om man inte kan betala. Bättre ringa direkt och höra om man kan få uppskov än att stoppa huvudet i sanden.

💰 Förhandla om lån, elavtal, försäkringar mm. Speciellt om du byter jobb, får högre lön osv. Då kan man få ner räntor på lån mm.

💰 Gör en veckobudget - låter supertråkigt men har man det tight kan t.o.m fyra papperskuvert med fysiska pengar i vara lösningen. Fördela de pengar du har att förfoga över i fyra kuvert, ett för varje vecka till nästa lön. Rör inte pengarna i dom övriga kuverten för än rätt vecka infinner sig. Pengar som ev blir över sätter du in på ett sparkonto. Detta har jag själv praktiserat en gång i tiden för ca 30 år sedan. Det är tufft men fungerar och är lärorikt. Man lär sig handla mat på ett nytt sätt, laga nya rätter och man upptäcker vad man slösar pengarna på som kanske egentligen är onödigt.

💰 Köp mat på x-pris, kort datum, använd kuponger, sms-kuponger, värdecheckar från vinster/utdelningar osv. Gör sen matlista efter vad som finns i frysen inte efter vad du är sugen på. Enkelt beskrivet kan man säga att maten man handlar nästan aldrig ska ätas samma vecka den köps. Finns inga bra x-priser/halva priset varor köp inget....ät ur frysen.

💰 Följ mig och andra "snålbloggare". Alla våra tips tillsammans ger dig mer pengar i plånboken under året och därmed möjlighet att spara mer till semester och jul.

💰 Gå med i undersökningspaneler. Gör korta undersökningar och få presentkort till ex jul och födelsedagar.

💰 Alla kommuner har Budget och skuldrådgivare som kan hjälpa till med både stora och små bekymmer. Tveka inte att kontakta dom innan problemet blir för stort. Dom hjälper även till med att ex göra en budget eller bara ge lite råd. Googla på telefonnummer för att få hjälp.

Har du fler tips att dela med dig av eller vill ha ett råd om något......lämna gärna en kommentar 💓

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

survivan
survivan,
Ett kontantstopp, ett på lönekontot , och ett sparande, nouw.com/survivan
LivetsGuldkant
LivetsGuldkant,
Bra att vara förutseende <3nouw.com/livetsguldkant
survivan
survivan,
Efter att ha slarvat halva livet och genomgått en skuldsanering känns det som att det passar bra med både livrem och hängslen 😂😂nouw.com/survivan
Karin
Karin,
Köp inget nytt, byt-låna av släkt/vänner!
Panta burkar, eller ännu hellre köp aldrig läsk/burkdrycker- drick vatten!
Samåk- eller ännu hellre cykla/gå när det tillåts!
Svara på paneler, ger som sagt % på nästa köp alt. poäng till ett valfritt presentkort.
Baka, handla på x-priser.
Sök lokala loppisar, be att få stå där, sälj det du absolut aldrig behöver mera! Kan ge allt från 100-1000 kr för nån dags jobb!
Bjud nån på middag när DU har råd, se till att GÅ PÅ middag när du inte har så gott ställt...
Gå in på sälj sajter, SÄLJ, SÄLJ; SÄLJ- kolla under KÖPES, alltid vill någon ha det just du kanske har en dubblett utav...
Som sagt, några tips på väg!
LivetsGuldkant
LivetsGuldkant,
Tack snälla....vilka bra tips du hade 😊nouw.com/livetsguldkant
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229