EFIT KL 21 - HEMGJORD GRANOLA

Som ni säkert vet vid det här laget så äter jag fil varje morgon.

Men i morse tog jag sista granolan ur min burk.

Jag har massor av förpackningar från olika utdelningar och prenumerationsboxar i mitt skåp.

Och med russin kvar från i jul och honung från en gammal utdelning blev det en "gratis" sats hemgjord Granola.

Granola kan man ju göra precis som man vill och smaksätta med vad man vill.

Ex på innehåll är havregryn, linfrö, solrosfrö, pumpafrö, chiafrö, cut oats, hackade nötter och mandlar, kokosflingor.

Ja ni kan ta precis vad ni har hemma.

Ta alla slattar och rester.

Kanske ligger en påse nötter från jul och skramlar.

Gör så här:

Fördela det ni har i ett lagom tjockt lager i en ugnsform

( allt utom ev torkad frukt och russin ).

Blanda ca 2 dl kokande vatten med ca 0,5-1 dl olja och honung....mängd efter hur söt ni vill ha granolan.

Krama in detta i fröblandningen.

Rosta 125° ca 1 tim. Rör ofta så alla lager torkar.

Det gör inget om det klumpar sig lite.

När allt är torrt tar ni ut formen och tillsätter frukt och russin om ni vill.

Låt stå en stund och svalna.

Förpackar man det i en burk innan kan det mögla om det finns fukt kvar.

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

GabrielaRyden
GabrielaRyden,
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229