BLOGGTIPS

Jag skulle vilja ge er som är intresserade av sparande, aktier och pengar ett bloggtips....en ganska ny blogg.

Jag har börjat följa Pantburksmiljonen både på Instagram och blogg.

Jag gillar tanken att alla kan spara oavsett inkomst....detta vill Pantburksmiljonen visa.

Personen som driver bloggen skriver själv så här:

Eftersom jag tänker mycket kring sparande och har en tes om att det inte behöver vara så svårt att spara ihop pengar sätter jag upp denna blogg som ett litet experiment.

Jag har under några år intresserat mig en del för aktier och investeringar. Jag har en hyfsad lön och haft ganska lätt att lägga undan pengar på sparande. Detta experiment är dock annorlunda. Jag vill se hur fort det går om man börjar från noll att komma upp till en miljon utan att använda sin lön.

Jag har funderat en del och kommit fram till lite olika sätt som gör att man får ihop pengar utan att arbeta. Allteftersom jag kommer på fler sätt kommer jag lägga upp det här som lite inspirationsinlägg.

De saker som jag fastnat för just nu är följande:

  • Ta med en ryggsäck på löprundan (jag springer ganska ofta) och samla alla pantburkar som dyker upp.
  • Sälj saker som jag inte behöver
  • Hitta andra enkla sparåtgärder.

Alla pengar (det kommer vara små-summor) skall oavkortat gå in på en nyöppnad aktie-depå. Eftersom det är så pass små summor kommer jag köpa små poster av aktier i mycket små bolag. Principen är många bäckar små så får vi se var det tar vägen.

De aktier som inhandlas kommer redovisas här. Se inte mina köp som köpråd. Var och en fattar sina egna beslut. Däremot för jag gärna en dialog med er läsare om de aktier som inhandlas. Alltid nyfiken och vill lära mig mer om de bolag jag investerar i.

Jag började detta projekt den 1 maj 2018 och idag är det den 9e. Under dessa dagar har jag hunnit samla ihop följande:

Pant: 114 kr (upphittat under totalt cirka 4 mils löpning)

Försäljning av en gammal lampa: 250 kr

Totalt 364 kr. Det får alltså bli mitt startkapital på denna spännande resa. I morgon köper jag aktier för hela slanten 🙂

LÄNK TILL BLOGG

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

trettiofyran
trettiofyran,
Jättebra tips! Egentligen, varför är det i princip pinsamt eller "fattigt" att plocka pant som ligger ute?? Man gör ju egentligen bara nåt bra, främst för miljön. Sen är 1 krona alltid 1 krona. Antingen har man den eller så har man den inte. Borde va mer "pinsamhets-stämpel" på dom som kastsar panten ute!
nouw.com/trettiofyran
LivetsGuldkant
LivetsGuldkant,
Eller hur...pinsamhetsstämpel på sånt 😟nouw.com/livetsguldkant
Pantburksmiljonen
Pantburksmiljonen,
Tack så mycket för detta fina inlägg. Så himla roligt att bli omnämnd när man är ny i blogg-världen. Om man kan inspirera någon att komma igång med sparandet (om det så bara är några kronor) och kanske dessutom ge ett litet bidrag till hållbarhet och miljö, då är det lycka i själen. www.pantburksmiljonen.wordpress.com
LivetsGuldkant
LivetsGuldkant,
Kul att du såg det. Lycka till och fortsätt som du börjat. Ska bli spännande att följa din resa mot miljonen 😊nouw.com/livetsguldkant
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229