BILLIG BIFFSTROGANOFF

​Middagstips!

Biffstroganoff på högrev eller grytbitar. Normalt görs oftast biffstroganoff på dyrare kött som utskuren biff eller lövbiff.

Jag gör den alltid på högrev eller grytbitar. Det köttet säljs ofta mycket billigt.

Jag köpte benfri högrev på City gross förra veckan för 49 kr / kilo. 

Nackdelen med detta kött är att det måste koka minst 1,5-2 timmar för att gå att tugga. Fördelen är en fantastiskt smakrik och billig gryta. 

Tycker ni det tar för lång tid ? 

Men tänk då att starta grytan tar bara ca 30 min. 

Starta upp den efter middagen, gör något annat i 2 timmar ex se på TV, ställ sen kastrullen kallt och ät den sen till middag i morgon. Då har du supersnabb middag till ett fantastiskt lågt pris när du kommer hem och alla är vrålhungriga.. Smakrik, nyttig och billig. 

Priset för min gryta blev: 

Högrev 50 kr

passerade tomater 5 kr

3 dl grädde 12 kr

lök ca 3 kr

buljongtärningar ca 2 kr

Så 72 kr totalt. 

Denna gryta räcker säkert till 6 personer minst. Så 12 kr/port. 

Går jättebra att frysa ner i portioner.

1 kg kött högrev eller grytbitar

2 stora lökar

1 förp passerade tomater 

2 buljongtärningar 

2 msk tomatpuré

1-1,5 L vatten

salt, peppar 

3 dl vispgrädde 

Putsa köttet och dela i strimlor, hacka löken. Fräs löken och sen köttet tills det fått lite färg. Tillsätt buljong, tomatpuré, passerade tomater, peppar och ca 1 L vatten. Låt koka under lock på svag värme minst 1,5-2 timmar. Tillsätt ev mer vatten, får inte koka torrt. Smaka om köttet är mört. Tillsätt grädden och koka ytterligare 10 min tills såsen tjocknar något. Smaka av med mer salt. Serveras med ris och en sallad. Njuuuut 🍴

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229