ATT TA VARA PÅ MAT

I helgen upptäckte jag en bortglömd förpackning med champinjoner från Linas matkasse.

Dom var brunfläckiga och trötta men inte mögliga.

Så jag skivade dom och lade dom i min tork.

Nu har jag en burk svamp som håller hur länge som helst.

Till sås, soppa, pizza eller paj.

Varför kasta mat?

Detta är ett tips jag tycker fler skulle göra.

Ta tillvara som förr.......och få pengarna att räcka längre.

Allra bäst är ju egenplockade bär och svamp sen i höst.

Men kanske säljer butiken ut billiga saker för halva priset som är på väg ut i datum......går det att frysa, torka, safta eller på annat sätt spara?

Köp!

Nu har ju inte alla en tork.

Det går att torka på plåt några dygn i ett torrt utrymme eller i en ugn på ca 100°.

Jag brukar även torka ex jordgubbar när det säljs billigt på sommaren och ha i min frukostgranola.

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

S
S,
Har du några tips på en bra torkmaskin?
LivetsGuldkant
LivetsGuldkant,
Nej tyvärr har jag inget tips. OBH Nordica har en som kostar under 500 kr och är helt ok. Min heter Excalibur och är superbra. Men priset därefter. Jag har fått den i gåva. Kolla Tradera och Blocket. Annars fungerar ugnen bra.nouw.com/livetsguldkant
S
S,
Tack för svaret!
S
S,
...och som inte kostar skjortan?
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229