ÅRETS FATTIGA VECKA FORTSÄTTER

Vad äter vi idag 5 dagar före lön i årets fattigaste vecka?

Jo piroger såklart. Underbart gott, populärt bland barnen, mättar och ger en känsla av lyx och semester.

Det är nu dags att ta fram dom där köttfärssåsskvättarna som du sparat i frysen ( annan fyllning efter fantasi och tillgång går också bra ) Räcker inte skvätten? Bryn finriven morot eller vitkål och tillsätt detta. Majs på burk, champinjoner, kokt ris. Man kan också tillsätta vermicelli.....fin, fin pasta men då måste ju plånboken kanske fram och det vill vi inte 😉 Kostnaden för denna middag blir 1 jästpaket, mjöl, smör, ägg och mjölk....annars gratis eftersom vi använder skvättar från frysen.

Denna sats ger 16 piroger

150g smör

3 dl mjölk

50g jäst

1tsk salt

2 ägg

1 L mjöl

Smält smöret och häll i mjölken till ca 37° ( fingervarmt) smula i jästen och rör så den löser sig. Arbeta ihop allt till en deg. Låt jäsa ca 30 min. Gör fyllningen på rester, köttfärssås, morötter, vitlök, majs, champinjons, risrester ja.....vad du har. Vegetariskt går också bra såklart. Svamp, vitkål, lök osv.. Dela degen i 16 bitar. Kavla ut till rundlar, lägg ca 1 msk kall fyllning på varje degbit. Vik över och tryck ihop med en gaffel noga,noga. Lägg påplåt och låt jäsa 15 min. Pensla med ägg och grädda 225° i 10-15 min.

Ät och njut.

LivetsGuldkant

Gillar

Kommentarer

Forsaljning
Forsaljning,
Årets fattigaste vecka...det är otroligt att så många människor inte kan spara och att så många inte har en krona kvar innan nästa lön..sorligt.
- You save your money to party on the weekends, I save mind to build my empire. We're not the same.
nouw.com/forsaljning
LivetsGuldkant
LivetsGuldkant,
Ja jag håller med...man blir mörkrädd. Men tyvärr verkar det som om man bara ser 1 mån framåt.....jul ....ja det är något som kommer där långt borta. I mitt inlägg " gör 2016 till ditt guldår" Har jag många tips om hur man inte ska hamna i denna fälla Januari 2017 / Kramnouw.com/livetsguldkant
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229