Instagram@agnetastr

Blandat

Försök att komma på en bättre diet än denna. Skulle möjligtvis vara en glass i båda händerna. Hur som helst blir det fortfarande en balanserad diet.

Varför krångla till det så mycket med räkning av kalorier, vägning av mat eller skriva listor på vad man stoppar i sig? Håll med på att det inte kan bli enklare; två händer och två chokladkakor/glassar. Det klarar även det minsta lilla barn.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Barnbarn

Tur att man har en stor kusin så att man kan få hjälp med att öppna presenterna, tycker Cajsa. Det är inte alltid så lätt med all tejpen när man bara fyller 1 år.

Cajsa bjuder Molly och alla andra 1-årsfirare på jättegoda chokladmuffins med massor av choklad ovanpå. En del hamnar i magen, en del hamnar utanför munnen. Lätt åtgärdat, bara att dra ett varv med tungan!

Likes

Comments

Barnbarn

Nu var det så länge sedan jag skrev något på bloggen så jag fick gå till min manual för att det inte skulle bli fel. Här kommer i alla fall en liten rapport.

Detta är en solros som jag fick av Molly. Hon hade planterat ett frö i en liten kruka som hon hade målat. Mitt uppdrag var att sköta fröet så att det blev en blomma av det.. Efter en tid i köksfönstret med vattning och byte av kruka efter hand som blomman växte, var det så småningom dags att plantera växten utomhus i en stor kruka. Med daglig tillsyn och lagom mycket vatten växte den sig stor och belönade mig med fyra blommor. (Den fjärde knoppen är gömd bakom den stora blomman på denna bilden.)

Detta är nog den blomma som jag har varit mest noga med och verkligen lagt ner stor omsorg om. Det är ju ett måste om man får ett uppdrag av Molly. Känns skönt att kunna konstatera att jag lyckats!


Likes

Comments

Barnbarn

På midsommardagen var jag och Thomas bjudna till Cia, Cajsa och Christian på grillning. Då passade Cajsa och morfar på att ha lite skoj medan vi väntade på att maten skulle bli klar. "Tåa, fota, knäa och lår" med extra kill på "lår". var en mycket uppskattad aktivitet. När det var färdigt för att äta blev vi bjudna på tre olika sorters kött, grönsaker, olika såser och hemgjord klyftpotatis. Till efterrätt blev det jordgubbar och glass. Allt var mycket gott, så det var inte bara bilen som rullade hem den kvällen. Tack för en trevlig och skön sommarkväll!

Likes

Comments

Finns det ett bättre sätt att tillbringa en söndag eftermiddag på än att köpa glass i Åhus? Idag blev det "fokla"-glass i strut som slank ner i magen. Tekniken sitter, för det kom bara ett litet spill på klänningen. Men det gäller ju att få i sig så mycket som möjligt.

William var naturligtvis också med i Åhus, men hans intresse för glass är ännu inte väckt. Det går lika bra med majskrokar och russin. När han laddat med energi var det dags för upptäcktsfärd. Väldigt vad nära kajkanten kom vid ett par tillfällen. Den lille badpojken trodde att det bara var att ta ett kliv över kanten sedan kunde man bada. Tur att pappa tränat jogging, för han fick nytta av sin snabbhet och kondition.

​Vid glasskiosken satt självaste Sjörövar-Fabbe. Undrar vad som finns bakom lappen för ögat? Vilken konstig hand och fot han har. Vad har han gjort för att det blivit så? Det kan inte vara bra med knivar på magen. Då kan han skära sig. Mollys funderingar var många.

Likes

Comments

Har kommit på en diet som lätt går att följa. Det är många som bestämmer sig för att följa en viss diet men oftast visar det sig att det är svårt. Man blir enormt sugen på det "förbjudna", smakar LITE bara EN gång....ja,sedan är det kört. Här är det tillåtet att äta något gott, dessutom i stereo - med båda händerna på en gång! Det kan också bli en väldigt varierad diet; ljus, mörk, vit, smaksatt, bitter, kylskåpskall, rumsvarm, crispig. Det finns garanterat många, många fler varianter.

Glass är något man inte kan leva utan. (Med tanke på föregående inlägg- finns bl a med chokladsmak.)  I riktigt utsatta lägen kan nog t o m vänskapen stå på spel. Är man "Glassoman" så är man!!!

Likes

Comments

Barnbarn

​Idag var det William och Molly som var hästskötare och utfodrare. Mumsigt med nytt gräs tyckte hästen och ät allt de bjöd den.

Likes

Comments

Barnbarn, Jobb

Nu är det ett bra tag sedan det blev något skrivet på bloggen men solen har förgyllt tillvaron. Då känns det inte lika lockande att sitta inne och skriva. Här kommer nu äntligen lite nyheter

När Thomas firade sin födelsedag åkte vi, barn och barnbarn till Lalandia i Billund. Där bodde vi i en jättefin stuga på 122m3 för 8 personer. På dagarna var vi i Monky Tonky Land och Aquadome. Det var klättra, hoppa, kana och bada som gällde. På kvällarna åt vi på en restaurang med god buffe'. Så här hungrig kan man bli efter en hel dags lek

STUDIEBESÖK PÅ MINKFARM OCH BONDGÅRD.

Idag var klassen jag jobbar i på besök hos en av eleverna. Hennes föräldrar bedriver minkfarm och har ca 8500 minkar. Vi fick se burarna och klappa några minkvalpar. De valparna som bara var några dagar gamla låg i en liten bur tätt tillsammans. Mamman kunde gå in till dem från den större buren genom ett hål i väggen.

På gården fanns också en massa biffkor. Vi tittade och klappade på några tjurkalvar. När de slickade på handen kändes tungan alldeles sträv. De stod i en stor lada med 4-5 kor i varje bås.

Likes

Comments

Idag hade jag samlat ihop lite kusiner, deras mammor och en kompis med sin mamma. De kom tidig förmiddag och stannade till tidig eftermiddag. Vädret bjöd på sommarvärme, så det blev fika på altanen, bad i badbalja och lek på gräsmattan. De blivande bollproffsen hade jätteroligt med den nyköpta stora bollen.

Likes

Comments

Hundar

Detta är de två borderterrier som jag trimmade under Radio Kristianstads sändning måndagen den 16/5. Den ena är precis färdig och den andra ska upp på bordet för att få sin frisering. En och en halv timme senare är båda lika släta och fina på ryggen och har fått bort håret i nosen bortsett från den lilla mustaschen som är karaktäristisk för rasen.

Likes

Comments