Smördegs inbakad fläskytterfilé !

Idag åt vi ris o kyckling till lunch när Olivia kom hem från förskolan och till middag fick de bli smördegsinbakad fläskytterfilé !
De var sååååå länge sen jag åt de där att jag knappt minns. Men idag kom jag på de och vips så hade jag kastat ihop en hygglig middag. Barnen tyckte också mycket om det så de får det bli fler gånger framöver.
De är ju så enkelt att göra också och man kan variera sig i oändlighet. Idag fixade jag de lite med vad jag hade hemma.

Såhär gjorde jag.
Putsa ytterfilen från de värsta fettet. Bryn den runt om tillsammans med lite salt och peppar.
Hacka lök (hade bara rödlök), paprika och färska champinjoner som jag sedan stekte med lite peppar.
La ut smördegen på en plåt och bredde på med vitlök & örter kräm. Lägg sedan köttet på smördegen och smörj in även köttet i lite av krämen. På med lök, paprika och champinjoner, jag la även lite ruccola på här och vik sedan in hela köttet med smördegen.
Vänd sedan på hela paketet för att få skarvarna neråt. Pensla på med uppvispat ägg och in i ugnen på 200 grader tills köttet har en innetemperatur på ca 70 grader. Tag sedan ut de och låt vila en stund före servering. Superlätt!

Jag glömde ta kort på när jag hade vänt på hela paketet så den ni får se är den fula sidan som sedan vändes neråt och jag glömde såklart att ta kort på de färdiga resultatet, men de blev gott kan jag lova! :)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229