Sanningen om livet med tre små.

Många undrar hur vi kan leva med tre så små barn som vi har. För er som inte vet är våran äldsta Olivia 2,5år mellersta Wilma 1,5år och minstingen Loui 3 månader.

Jag ska berätta för er hur vi kan leva med tre små barn utan några större problem. Allt handlar om hur vi är, hur vi gör, vad vi lär dem osv.

Vi har rutiner som vi följer och försöker att hålla likadana varje dag. Vi går mycket efter klockan.
Varje dag vaknar barnen 07.15 (nu pratar jag om de två stora). De äter frukost, vi tar på dem och fixar morgon bestyren på toaletten dem hinner med att leka några minuter för att sedan vid 08.00 ta på dem och gå mot förskolan där vi lämnar dem 08.15. Den som är hemma ger Loui att äta och byter om på han. Mellan 08.30-11.00 försöker jag att uträtta ärenden som behövs. Tillexempel handla, gå på apotek, ringa samtal osv. Vid 11.15 hämtas de två stora från förskolan och när de kommer hem har den som är hemma fixat mat så vi alla äter tillsammans. Runt 12 sover Wilma o Loui. Olivia vill oftast bara ta de lugnt läsa någon bok eller så, hon kan också somna.
När de små sover, städar jag.
De vaknar vid ca 13.30 och då får dem alla leka. Vi brukar leka med dem med vad de vill. Vid 14.00 äter vi mellanmål och sedan leker vi igen. Vid 16 äter vi mat igen och efter de brukar de vara lek igen. Om de är dusch/bad dag (vilket vi har varannan dag om de inte behövs mer) är det de som gäller vid ca 17.15 vid 18.00 äter vi kvällsmat och sedan är det kvällsbestyren på toaletten en godnatt saga läser vi och de sover mellan 18.30-19.00.

På Loui är det lite svårare att ha rutiner han är ju för liten och äter och sover när han vill och behöver. Men när de är dags för han kommer han få samma rutiner som sina syskon.

För oss funkar de alldeles utmärkt med detta. Vare sig du är två eller ensam hemma med dem så klarar man sig. Men detta tack vare att dem vet lika mycket som vi vet vad som gäller. Dem har dock sina perioder då dem ska testa allt och de blir lite svårare, men när dem kommer på att de inte går så lägger dem av.

För oss handlar allt om rutiner och planeringar. Alla dagar är sig inte lika men vi försöker att hålla på våra saker så långt de bara går. Vi märker också att barnen mår mycket bättre av att själva veta vad som ska hända och vara medvetna om det.
Olivia säger till och med när man sitter och äter på kvällen nu snart ska vi sova. Hon kryper själv upp i sin säng och dra på sig täcket och sover efter en stund.

Det är inte så mycket svårare med 3 små barn istället för 2. Bara man känner sina barn och vet hur man tar hand om dem så ordnar sig allt.
Men visst ibland kan de bli för mycket och man behöver andas ett par minuter för sig själv, men så kunde de bli för mig även när vi bara hade Olivia så de där beror inte på att jag har fler barn.

Innerst inne är jag så trött på folk som har förutfattade meningar om hur de ”MÅSTE” vara att leva de livet vi lever. För oss är det barnen som är Livet de är dem vi lever för. Ta hand om dina barn. Bry dig inte om vad folk säger. Deras tid kommer också!

Var tvungen att ventilera mig lite och berätta att det är inte så svårt att leva de livet som jag/vi gör som alla verkar tro.


Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229