Glutenfria Hallongrottor

HejūüėÄ

Jag tänkte tipsa er om hur man gör glutenfria hallongrottor.

Ingredienser:
3 dl mandelmjöl
1 dl majsmjöl
2 dl rismjöl
1 dl strösocker
1¬Ĺ tsk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
150 g smör eller margarin
knappt 0.5 dl hallonsylt
.........................................................

Gör så här:

1.Blanda mandelmjöl, majsmjöl, rismjöl, strö- och vaniljsocker samt fiberhusk i en matberedare. Dela matfettet i bitar och lägg ner i blandningen. Kör maskinen tills det bildas en deg.

2.Ta upp på lätt mjölat bakbord och arbeta samman till en smidig deg

.3.Dela degen i 2 lika stora bitar och rulla varje del till en stor längd. Dela varje längd i 12 lika stora bitar. Rulla bitarna till kulor och placera dem i pappersformar

.4.Tryck med fingret en fördjupning i varje, ganska djup, så att du får ner lite sylt i varje grop. Klicka ner hallonsylten med hjälp av en sked.

5.Placera formarna p√• en l√•ngpanna och gr√§dda i 175¬į, strax under mitten av ugnen ca 15 minuter

.6. Servera!

  • Recept
  • 23 visningar

Gillar

Kommentarer