ja. Nu tänkte jag skriva lite vilken syn jag har på mitt eget liv med mina hundar. Vilka för och nackdelar dom för in i våran vardag. Med detta måste jag ändå säga att detta reflekterar min syn och mina hundar. Alltså även fast dom är hur dom är så är självklart inte alla aussies är så. Nu, ja jag har en utställnings aussie och en mer åt brukshållet.

Han till vänster : Milo utställnings aussie. Till utseendet ser man direkt vem som kan ställas och vilken som inte alls passar i ringen. Milo med hans fina fluffiga päls, breda kropp och lunga uttryckt. Ja milo är en helt fantastisk fin hund.
Marvel brukshunden. Han med den smala smidiga kroppen och uttrycket av bus runt hela ansiktet. Ja även han, fantastiskt fin hund. iomed att dom är så vackra till och med varje individ inom rasen är otroligt fina till utseendet måste man även veta hur dom är. Tyvärr är det många som skriver eller möter mig när vi är ute och går som även dom vill ha en aussie. Till 99,9% varför? För att dom är så vackra.

Jag håller helt med! Absolut är dom vackra! det är en helt otroligt fin ras. Men är det verkligen därför man vill ha en hund? Går man verkligen bara på utsidan? Tyvärr är det många som tänker så. Vilket leder till att många säljer sina unghundar när dom är trotsåldern. Detta gäller många så kallade "fina raser". Då många bara ser en fin hund utan att tänka på vad dom behöver.

Så vad behöver en aussie för att må bra? Vad behöver dom för att fungera i vardagen? Det finns många faktorer. Dom vanliga dvs: mat, sovplats osv. Sen finns det dom faktorerna många glömmer bort. Det är en brukshund en hund som behöver ett mål, något dom ska få jobba för.

Dom är ursprungligen vallhundar. Att valla är en helt perfekt träning för dom just för den enkla anledningen är att dom är avlade just för detta syfte. Däremot om man inte gör det finns det andra saker dom även är duktiga på. Eller ja dom är duktiga på allt om man får säga så. Dessa hundar är perfekta allround hundar. Alla aktiviteter är roliga bara ägaren är med. Att dom alltid är med och glada. Men det gäller även att man gör något med dom.

Dessa hundar älskar att träna med kroppen men även hjärnan. Att ha några vilodagar i veckan absolut! Men det gäller även att ha några dagar med aktiviteter. Att skapa regler och forma en aussie kan vara enkelt inom vissa saker men även dåligt i andra. Dessa hundar lär sig om man inte är konsekvent med en sak vilket dom lär sig snabbt att som kan komma iväg med saker. Men om man håller sig och tränar med dom kommer dom bli helt fantastiska hundar. Jag skulle rekommendera att man alltid besöker kennlar och människor med den hundras man vill äga. Att fråga runt och kanske till och med testa att ha en hemma och se hur man passar ihop med hundrasen.

Detta var lite av mina tankar om hur det är att äga en aussie och vad jag tycker om det finns någon där ute som är sugen på att skaffa en.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

ja det är sant. Som alla andra i Sverige gör jag det med. lägger upp en snöbild och säger det mest självklara om man har tittat ut från fönstret idag. Men så är det. Två snömonster fick springa runt och leka medans lilla Milow stanna hemma i värmen. Det är inte lätt när man är en liten chihuahua och har två stora aussie brorsor som inte vill något annat än att leka oavsätt väder. Men efter ca en timme ute i snön kom vi hem igen och dom var tror det eller ej trötta!.

Likes

Comments

oj vad har hänt sen sist? jo vi har skaffat oss ännu en till hund!. Milo "högtorpets above and beyond achak" australian Shepherd  (så klart). Milo är snart 2 år och helt underbar. Han och Marvel klicka direkt och har varit oskiljaktiga sen den dagen han kom till oss.

Likes

Comments

jaa tyson.. av 90% på alla mina bilder ser tyson tjurig ut eller allmänt konstig som denna. Varför? inte den blekaste! men han är fin ändå.Jag vet ju i alla fall att han är vacker och det är väl huvudsaken? på bilen sen man även Britta som är min farmors hund. Bästa lilla busungen!

Likes

Comments

ja här mår vi som bäst.mitt ute i ingenstans i den norrländska skogen. Vi åkte hit i torsdags och nu sitter vi igen i bilen på väg hem igen. Hem till våran lilla 3a mitt i stan. men det har varit skönt. Vi tittade när min kusin tog studenten fy fan vad han är bra!. Stanna hos faster till sent och prata hund. Träffa massa roliga människor! För ska jag vara ärlig så finns det inget bättre än att bara få komma hem till min familj och den friska norrländska luften.

Likes

Comments

igår var vi ute på promenad ihop med Stella och matte. Dom visade oss en skog som låg nära där vi bor där vi aldrig ens har tänkt på att det finns! i över en timme vandra vi runt där, mitt i centrum fast ändå så långt bort man kan komma! underbart och härligt. ni kan ju bara gissa vilka som somnade gott efteråt?.

Likes

Comments

Idag tänkte jag att nu ska vi ut och springa! vilket vi gjorde, det är så skönt att få röra sig när man har legat inne och varit sjuk så länge. När vi kommit en bit möter vi bästisarna bonzo och Anna!. dom hade sett oss springa och försökt kommit ikapp från den andra sidan. Marvel vart supernöjd för en promenad ihop med dom är bättre än allt annat♡.

Likes

Comments

ja som rubriken säger så är Marvel hemsk på att ta ihjäl leksaker. idag var vi hos Elin som har Alvin och Mike samt Maja och sniff var även med. Alla hundarna låg och halvsov. skönt va? tänk igen..inte Marvel han var vaken! han fick tag i en boll som gick sönder för att sedan döda ett mjukisdjur.. Så när vi åkte därifrån åkte vi förbi affären var av jag köpte massa olika leksaker och nu ska vi hem och träna! Han ska alltså tills nästa gång vi blir hembjudna hos någon kunna låta bli andras saker. får se hur det går!

Likes

Comments

Idag har det varit en sån där: "allt är fantastiskt dag". Dagen började inte så dock. Den började med en dry liten tonåring som inte lyssnade och en kropp som bara skrek neej! Efter en tur till sjukhuset där dom konstatera att jag var frisk så gick jag ut och såg att solen titta fram. Jag kände att inte allt idag kunde vara dåligt. Så jag gick hem och tog på selen för att sedan gå ut. Vi gick ner till stan och tränade, även fast det gick folk för nära och barn som skrev samt hundar som skällde kunde vi träna! Allt gick bra, vi hade superkontakt hela promenaden. Vi stannade även till och jag köpte mig en kaffe. Vi gick ner till vattnet så Marvel fick titta på ankorna och jag kunde äntligen få njuta av att ha en helt fantastisk hund!.

Likes

Comments

När människor frågar mig varför jag valde att skaffa Marvel säger jag att det är pga att jag alltid drömt om att ha en egen aussie. Av det svaret skäms jag lite men samtidigt blir jag stolt, stolt över att faktiskt göra det jag alltid har drömt om att få göra men samtidigt känner jag att ett bättre svar kan jag ju komma på. Varför inte säga att jag vill ha en arbetsvillig hund eller en som alltid kommer vara vid min sida? Nej för att det är faktiskt så att när jag och sambon bestämde oss så var det min vilja att äntligen få ha en aussie som vart övervägande. Även fast jag har haft en bullterrier förut och visste inte mer om aussien än vad man kan läsa om. Men så blev det.

Så en varm sommardag när jag jobbade ringde min sambo som sa att nu har han hittat den perfekta hunden! Jag ringde dom som hade dessa perfekta valpar, som visade sig senare skulle bli våran perfekta valp. Så när Marvel var 5 veckor åkte vi och hälsade på. Dom bodde långt in i Skånes skog i ett rött hus. Vi klev ur bilen med nervösa blickar "har vi kommit rätt?" Vi gick in i en lada för att hitta dom som äger Marvel's föräldrar för att sedan gå ut i solen på en gräsmatta. Hon som hade valparna sa "vänta här" vilket vi gjorde. Nästa sekund kom en trött aussie mamma med 7 små valpar! Varav en var våran. Vi var redan där kär,vi visste att han skulle följa med oss hem om bara några veckor.

Likes

Comments