Når ens kæreste er kronisk syg

Da jeg fik stomi og jeg fandt ud af, at det ikke var enden på mit liv, var jeg single. Én af de ting der derfor bekymrede mig, var derfor hvordan det mon ville være at begyndte at date igen. Hvordan skulle man lige sige det til sin date og hvordan ville han tage det. Jeg fandt hurtigt ud af med mig selv, at det egentlig var et ret godt filter, for hvis en mand ikke kunne acceptere det, jamen så var han bare ikke den rette. Nu har jeg fundet ham der accepterer det og accepterer mig, og er helt sikker på at lige netop han er den rette.

Men hvordan er det egentlig at være kæreste med en kronisk syg? Det har jeg spurgt min kæreste om..

Hvordan påvirker det dig, at din kæreste er kronisk syg?


I dagligdagen lægger jeg ikke mærke til det overhovedet. Det skyldes formentlig også at man altid ser Sanne med et smil på læben. Desuden har hun altid været åben omkring sin sygdom, så det er ikke en emne jeg heller er bleg for at tale om

Hvad tænker du om, at din kæreste har stomi? -Hvad var din første tanke da du fandt ud af det?


Da vi mødte hinanden vidste jeg ikke meget om sygdommen, men Sannes personlighed gjorde at jeg ikke tænkte så meget over det. Jeg var selvfølgelig bange for hvad der skete hvis jeg rørte ved Robert. Ville hun få ondt hvis jeg ramte den. Ville Stomiposen pludselig falde af? Men jeg fandt hurtigt ud af, at der overhovedet ikke var noget at være bange for.

Hvad er det sværeste ved at være kæreste med en der er kronisk syg?


Det sker jo af og til at Sanne får voldsomme smerter. For mig ser det ud som om de kommer ud af det blå, men jeg ved hun har bidt smerten i sig længe inden hun gør mig opmærksom på dem. Det helt klart sværeste er at skulle se hende ligge og lide, uden jeg kan gøre noget. Så en hånd at holde fat i er desværre det eneste jeg kan tilbyde, også selvom den af og til bliver klemt så hårdt at samtlige knogler er ved brække 😉

Påvirker sygdommen din hverdag?

Ikke nævneværdigt. Selvfølgelig har jeg været en del mere på hospitalet end normalt, men det er ikke noget der påvirker mig i løbet af en normal dag. Det er dog stadig snyd at Robert må snakke ved bordet, mens jeg skal holde min luftinde 😉.

Hvor meget elsker du din kæreste, uanset sygdom og stomi?

From here and to the moon. Hun er nok den stærkeste og sejeste person jeg nogensinde har mødt. Selv om jeg bryster mig med at have en stærk rygrad (har smidt 55kg), er jeg ikke sikker på jeg kunne gøre det samme som hende.

Med eller uden Stomi er Sanne det bedste der sket for mig ❤️

Tak fordi du læser med

Husk du også kan følge mig på instagram eller på facebook

Synes godt om

Kommentarer