Kan man jinx sin sygdom?

De dybe tanker om hvordan jeg opfatter mig selv før/efter stomi, hvordan jeg tror andre mennesker kigger på mig, hvordan mit tankemylder er oppe i mit hoved osv., er klart de indlæg der giver mest respons og bliver læst med... Men hvad nu når jeg ingen dybe tanker har lige for tiden, når jeg ikke er i en dårlig periode, når jeg ingen bekymringer har for tiden - hvis det handler om stomien ihvertfald. Skal jeg så tie stille? Det har jeg ikke tænkt mig.

Med risikoen for at jinx det så vil jeg gerne melde ud at jeg, mht. stomien, er inde i en rigtig god periode som jeg håber og satser på er langvarig.

Den gode periode kan mærkes ved at jeg har energi til at overholde mine aftaler og til at have lyst til at lave aftaler. Jeg har energi til at holde min lejlighed pæn. Jeg har energi til at aktivere min hund (Katten Carla) ordentligt - hun er verdens gladeste og dejligste lille pels tot som tydeligt kan mærke når jeg ikke har energi - så løber hun rundt og aktiverer sig selv. Det kan også mærkes ved at jeg rent faktisk er mæt ind i mellem. Jeg tager meget sjældent smertestillende, og hvis jeg gør er det kun panodil. Stomien mærker jeg ikke det store til. Den fungerer som den skal og arbejder godt sammen med mine tarme - det er jo enhver stomiejers drøm.

Jeg gør alt hvad jeg kan for at beholde mit gode humør og for at have positive tanker omkring det hele - på tirsdag skal jeg scannes, og frygter lidt svaret på scanningen, men er overbevist om at hvis jeg tænker ligeså positivt om scanningen som om min stomi lige for tiden, så skal det nok være et godt svar. Scanningen har ikke som sådan noget at gøre med min stomi, men omkring de fistler jeg har fået efter de har fjernet hele endetarmen også - den forklaring kræver vidst et indlæg for sig selv..

Og hvis jeg selv skal sige det, så er min stomi/Robert faktisk ret bad-ass. Den har reddet mit liv, den er skyld i at jeg er medicinfri og den har fjernet rigtig mange smerter fra mig - Og den finder sig i den mængde kaffe jeg drikker, for det meste uden brok - what's not to like?

De gode perioder her, er heldigvis så meget bedre end de dårlige perioder er dårlige. Så de gode perioder overshiner de dårlige perioder, selvom det oftest er de dårlige perioder I hører om. Men det er jo også mest når man er utilfreds med noget, at man fortæller om det. Før én af mine operationer, begik jeg f.eks. den fejl at jeg valgte at læse på nettet om andres erfaringer - det var næsten kun dårlige erfaringer. Der var stort set ingen som skrev at deres operation var gået godt, heling var gået som den skulle og der havde ingen komplikationer været. Min operation gik godt, min heling gik som forventet og komplikationer efterfølgende har været minimalt - og jeg er ret sikker på jeg ikke er den eneste med sådan en oplevelse.. Man læser bare ikke om det, desværre!

Det var lidt et sidespor jeg kom ud på der, men i mit hoved gav den sammenligning mening i forhold til hvordan de gode dage kan overshine de dårlige, selvom I primært læser om de dårlige.

[caption id="attachment_320" align="aligncenter" width="287"]
Med katten på tur, på én af de gode dage[/caption]

Tak fordi du læser med

Husk du også kan følge mig på instagram eller på facebook

Synes godt om

Kommentarer