Arbete viktigare än barnen

​Det är samma sak varje morgon, barnen är inte värda ett skit i min sambos ögon det är bara hans jobb som är prio 1. Just nu går jag hemma då jag väntar på åtgärd. Eftersom att jag är med i Jobb och utvecklingsgarantin kräver AF att jag ska vara tillgänglig 8 timmar/dag vilket innebär att barnen ändå går på fritids på eftermiddagarna. Sambon börjar inte jobba förrän kl 9 vilket innebär att han lämnar när jag väl har något att göra. Att barnen börjar först 8.20 och inte har någon rätt till fritids på morgonen förstår inte han eftersom att hans jobb är viktigare än vad barnen är i alla lägen. 

Idag kände jag inte för att köra dem för det är lika bra att han ställer in sig på att köra dem i framtiden om vi nu fortfarande är ett par då vill säga, vilket jag ofta tvekar på. Ett av mina mål det här året är att hitta en egen bostad och bli ensamstående vilket jag förstår mer och mer är det bästa för mig och barnen. Jag älskar mina barn över allt och skulle inte tveka att komma fem minuter sent till jobbet om det gör att mina barn inte behöver stå ute i kylan. För mig kommer alltid mina barn att komma i första hand men ibland måste även sambon ta ansvar för sina barn något han har väldigt svårt att förstå.

Vet inte hur länge till jag orkar med detta, för sambon tar mer energi av mig än vad han någonsin ger tillbaka. Det blir bara värre och värre för varje dag. Sen klagar sambon på att eftersom jag prioriterar mina barn så är det därför jag aldrig får ett jobb. Brukar fråga mig själv om sambon nu är så duktig varför får han inga andra jobb då, jo han klarar inte av att tänka i flera steg. Sambon provade på ett annat jobb på 2½ vecka som han inte klarade av då det var för många moment inblandade. Alla runt omkring mig frågar hur han kan sitta och köra samma sträcka år ut och år in. Dessutom kommer sambon hem allt senare för varje dag som går, vilket nu innebär att han bara kommer att få jobba 4 dagar i veckan. Det kommer bli lite surt för honom då det påverkar ekonomin samtidigt har sambon satt sig i situationen själv. Sambon är även sur för att när han inte jobbar måste han hämta sonen redan 11.50 och dottern 13.50 då de inte har rätt till fritids då han är ledig. Sambon anser jag är ledig hela dagarna vilket inte riktigt är sant då jag ska söka jobb, jobb som egentligen inte ens finns.

Gillar

Kommentarer