​Är ingen verklighet för många inser man, själv tycker jag det är underbart kul om folk lyckas nå mål i livet, får ett nytt bättre jobb, trivs i sina relationer, vinner pengar eller egentligen vad som helst som gör den personen lycklig. Kan personligen på riktigt känna lycka för andras skull (den egenskapen kallas empati -man kan googla). 

Själv har jag insett att på tok för många människor fungerar precis tvärtemot. Man gläds inte alls över andras framgång, man säger inte ens lycka till, grattis, bra jobbat eller fasen vad kul. Man säger ingenting... utan man kanske istället låtsas som det regnar och pratar om något helt annat.  Och med det visar man istället avundsamhet och avundsjuka vilket är egenskaper jag inte klarar av hos andra. 

Där händer det något hos mig som är svårt att reparera. Vänner som är ens vänner gläds över ens framgångar annars är man ingen vän, Punkt!  

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Håller på att förbereda en workshop där min prestation har till syfte att leda till en förändring i de grupper som jag ska möta. Varför ska folk i en organisation avsätta sin tid om det inte sker något bra på det möte som de avsatt arbetstid på att delta? Varför ska jag lägga ned arbete om inget sker efter min uppgift är över? De tankarna brukar göra att jag lägger ned en hel del tid på upplägg, pedagogik och retorik. 

Inser att jag har ett jobb där ofta min roll är att vara ett tomtebloss. Kommer in och träffar olika professioner i lite olika uppdrag, ska utbilda, inspirera och få andra att sen agera. Då måste något hända i mötet mellan dem och mig tänker jag , det är min skyldighet gentemot dem att lägga ned kraft och energi så att det jag levererar känns väl genomtänkt och har en röd tråd. För finns det något värre att lyssna på någon som är loj, går på autopilot och pratar som någon dragit i ett snöre i ryggen. Nä det gäller att tända ett starkt och bra tomtebloss, om jag lyckas "sparkla" tillräckligt mycket kanske det flyger iväg gnistor så deras tändsnöre fattar eld. Sen när jag lämnat kan förhoppningsvis deras egna raketer avskjutas och utveckling sker på lokal nivå. 

Photo by Warren Wong on Unsplash 


Likes

Comments

Hotell och min onda axel är inte riktigt goda vänner, en felvinkling under sömn och fel madrass = wakie wakie skriker den och struntar fullkomligt i morgondagens agenda. Har kapitulerat för länge sen, lika bra vara vaken tills ilet gått över och nästa sömntåg kommer..

Vaknar efter att ha drömt om en diskussion med herrarna i skidlandslaget (som inte åkt på OS och nu ska åka vår tävling). Vi diskuterar att dom måste ta det lugnt i velodromen så dom inte flyger ut över älven. Galet verklig dröm och inser därmed hur mycket arbetet med att göra evenemanget Umeå Stadssprint 2018 upptar tankeverksamheten. Scrollar runt på lokala webbtidningen och ser den annons vi idag la in nu ligger i nyhetsflödet. Riktigt snyggt!

Nu är det exakt 6 dagar och 21 timmar kvar enligt countdown på hemsidan. Snart i mål ->

Likes

Comments

En sak som jag verkligen ogillar är när jag tvingas göra saker jag inte vill. Flyga är en företeelse jag på grund av jobb varit tvungen att hantera. Gått från flygrädd på psycho nivå till obehagsnivå och idag funkar det.. förutom propellerplan. Sist jag flög lovade jag mig själv att jag aldrig skulle sätta mig i den situationen igen.

Lik förbenat så hamnar jag av gruppbeställning på ett flyg med kvalité Bernhard och Bianca. På väg ut mot planet känns som hela kroppen vill lägga benen på ryggen och springa,, run Forrest run. Istället finner man sig själv gå som en ko i en fålla rätt in i plåtburken. Jag menar ett flyg som bara tar in passagerare bak kan omöjligt vara gjort för annat än transport av boskap 🐮

Jag vill se att det sitter folk i cockpit och jag vill höra att dom låter vid sina sinnes fulla innan start 😤 inte ha separata ingångar där god knows sitter framme och styr spakarna, är det för mycket begärt? Skulle inte tro det.

Tänker att ok, fördelen är att det är fri seating så man kan sitta, långt fram mittgång höger (ungf lika snurriga idéer som idrottsmän har inför en match) vissa procedurer ger flygrädda en känsla av kontroll. Fånigt men ändå ack så viktigt. 

Nå väl på plats (långt fram höger) kommer en flygvärdinna och säger - skulle ni kunna vara snäll och sitta längst bak så viktfördelning blir bättre då vi är lite framtung!!! Allvarligt?!?! Är det så känsligt kanske man inte ska transportera människor i det planet?!?! Vad gör man? Skriker och gapar eller nickar snällt? Finner att vi går som mjölkkor längst bak i transporten (som säkerligen blir den sista) har en kolibris hjärtfrekvens och inombords hoppar jag jämnfota av frustration och ilska. 

Ofta tänkt på att det blir som ett fyspass, hjärtfrekvensen blir på samma nivå som vid saxning uppför en rejäl backe under ett längdskidpass. Enda skillnaden är att ingen funderar om man andas fort eftersom det blir rätt naturligt, sitter man och andas häftigt för att försöka få ned pulsen i ett plan är det mindre naturligt let me tell ya.. 

Jomen säger hurtfriska personer, sitta långt bak vid en krasch är bra. De passagerarna klarar sig bäst... HA, jag skulle få en infarkt redan på väg ned så det är av ringa betydelse. Sitta långt bak,, Pff 

Nä, jag säger Nej! Jag vägrar och detta var absolut sista resan med detta flygbolag om jag så ska betala mellanskillnaden själv ☹️

Bild från unsplash


Likes

Comments

Och även något jag sällan pratar om, eller jag gör nog det men knappt någon vet egentligen. Men jag har lyckats dra på mig ett s.k wind up fenomen. Central sensitisering rättare sagt. Tänkte när jag hörde det att det var nått som jag aldrig hört talas om. Kort förklarat innebär det att nervsystemet överreagerar och är störd i sin funktion.

När jag tränar kontinuerligt är det inget problem men om jag blir sjuk, skadad, har oregelbundenhet i träning så reagerar muskler med smärtsignaler som stör och det är svårt "komma tillbaka" Haft perioder när jag är stel som ett järnspett och musklerna känns som de vore injicerade med cement. Med det kommer låsningar och dålig rörelsefunktion i muskler. De sitter som ihop i kluster. Har varit så mycket till sjukgymnast, kiropraktiker, naprapater och allehanda andra "fixers" så jag skulle kunna hålla föredrag om vad som hjälper vs inte hjälper. Det andra tillståndet betyder är att massage är inte oftast inte skönt utan istället (om man är klumpig) kan vara oerhört smärtsamt. Enligt mina erfarenheter kan ingen hjälpa, annat än tillfälligt. Man måste lära sig leva med de förutsättningar man har och inte identifiera sig med en som har "problem" då får man problem.

Med det i bagaget så har jag ändå kört flera långlopp på skidor, Vätternrundan, löpning etc. Det hindrar inte jobb och det enda som är viktigt för mig är kontinuitet i träning, inte stressa för mycket, kunna säga nej, säga ja till det som ger energi, lyssna på kroppen och ha ett ett jäkla pannben.

Kan ändå inte riktigt låta bli göra sånt jag vet jag får lida för sen, en ständig kamp mellan vilja och vett. Viljan tar dock oftast över vettet och vill bara påpeka, det är endast ens egen ensak. Det som får mig göra det jag inte borde är precis när någon säger "Men ska du verkligen göra det"... där växer de osynliga hornen fram och jag gör exakt tvärtemot.

Once a rebel always a rebel.

Likes

Comments

Har varit såå sugen på smågodis, sådär knasigt sugen. Igår blev vi bjudna på god middag och sött efter maten så det fanns egentligen ingen orsak att fylla på med mer energi. Ändå blev frestelsen för stor när vi passerade affären på väg hem och båda säger samtidigt. Skulle det inte vara gott med smågodis 😛

Sagt och gjort och jag plockar en påse smått o gott. Väl hemma framför tv så attackeras godisskålen av oss båda och gosse att det smakar gott.

Tre timmar senare vaknar jag med hjärtklappning och lätt illamående, likaså min partner i kvällens frossande. Vaknar sen på morgonen och känner mig lätt bakis. Alltså det kan omöjligt vara bra för kroppen på mer än ett sätt att trycka smågodis 😳

Efter ett skidpass i bister kyla och frenetiskt städande hemma börjar det kännas bättre och jag har fattat ett beslut. No more! Apelsin och banan har aldrig varit godare än idag. På sin höjd kommer en chokladbit nu och då slinka ned men smågodis måste innehålla gift för kroppen.

Likes

Comments

Livet inbetween:

borde vara mer tillgänglig för mina käraste vuxna barn, borde ringa min mor oftare, borde vara en bättre och påhittigare vän, borde bjuda hem folk oftare, borde leverera på topp på jobbet, borde renovera lite mer, borde vaxa benen, borde djupandas oftare, borde läsa lite böcker, borde, borde, borde.

Ekvationen tid + borde + ork går oftast inte ihop och livet är ibland som en resa på ett snabbtåg. Det hirar i magen i kurvorna och det går för fort. Borde ha semester snart.. det är vad jag egentligen borde

Likes

Comments

Där vi bor finns en bäck som rinner inte så långt från huset, största fasan när barnen var små var att någon av dom skulle falla i och drunkna varpå vi helt sonika skrämde dom för "bäckkusen"

Minns jag frågade min svärmor (som vuxit upp i samma hus) om det inte va hemskt av oss att skrämma dom för ett "hittepå" troll som bodde under bäckbron. Ähh sa hon med eftertryck, bättre dom är rädd och inte går dit, än att dom går dit trillar i och drunknar.

Sen en gång när vi var borta och alla sov över hos mina föräldrar  hör min mamma hur minstingen som ligger i deras rum vaknar och springer förtvivlat in till syskonen i rummet bredvid - vakna, vakna,, morfar är borta och bäckkusen ligger i sängen 😂(stackars mormor)

Exakt så måste jag sett ut när jag vaknade imorse! Tryckmärken i ansiktet efter kudden och ett hår som uppenbarligen hade exploderat (en effekt efter discodans och för mycket hårspray)

Helgen har dominerats av skratt, god mat och härligt häng. Ser man dessutom ut som bäckkusen när man vaknar så vet man att helgen blivit rejält gjord ✌🏼️

Likes

Comments

När man nästan är först till frukostbuffén kan man ta en bild, är det däremot folk i kö kan det lätt bli ett akward moment. Vad ska då en hotellfrukost innehålla för att få MVG+ kan man ju undra

För mig är det helt klart färska frukter och bär, juice med fruktkött, närlagat ekologiskt, variation på pålägg, fräscht upplagt, scrambled ägg som är de facto gjord på ägg, varierande bröd, bra logistik!! Nästan viktigare än maten 😄

Finns det sen plättar, ja små tunna pannkakor fint upplagda och perfekt stekta så har man vunnit. Första pris idag går till Elit Hotell 🌟

Likes

Comments

Började åka skidor som 27 åring efter många års problem med värk från rygg och muskler. Tänkte att den bästa träningen måste vara den som rör partier i bäcken och skuldror och ökar styrka och uthållighet.. kunde då aldrig ana att det skulle bli min passion för livet. Längdskidor är en vattendelare tror jag, antigen hatar man det eller så älskar man det och jag tillhör dom som formligen älskar allt som har med längdskidor att göra.

Varför?

1 . det är en kamp mot dig själv och ditt pannben, tävlingen sker inombords
2. den underbara doften av kall luft och snö som man andas under träningspass
3. den bästa och billigaste, biverkningsfria metod som finns mot depression, stress
4. känslan när du spränger inre gränser för vad kroppen egentligen klarar av
5. människorna, inte många gnölisar här, det är selfmade människor som klarar av att bita ihop och härda
6. underbara sköna kläder som man kan gå i dygnet runt
7. det finns inget övre stopp på ålder, ålder ger fördel utifrån hårdhet, vana och teknik
8. ljudet som skidorna ger ifrån sig i skogen och när stavarna slår i marken
9. ensamheten när du åker på ett pass själv, det är bara du och tankarna får fara runt fritt i huvudet
10. värmen och känslan efter träning när du duschat och ätit

<3 <3 <3

Likes

Comments