Julestressen

Det är mer än en månad kvar till jul.

På facebook, instagram och bloggar smyger sig julstöket in. Det bakas lussebullar och pepparkakor, viks stjärnor funderas på julklappar. Inget konstigt egentligen. Det är ju läge att börja pyssla om man har ambitionen att göra massor inför juletiden. Och att hitta den julklappen är inte alltid så lätt.

I alla inredningsgrupper kommer så den ständiga frågan, när är det okej att börja julpynta? Samma fråga dyker upp vid den här tiden varje år. Svaren är oftast desamma också, att det är heeeelt okej att börja nu för alla får göra som de vill.

Bilder från förra julen.

Varför måste det vara så bråttom med julpyntandet? Häromdagen såg jag en bild på instagram där kontoinnehavaren redan tagit fram och pyntat julgranen. Om vi har tur här så hittar jag alla stjärnor och ljusstakar till advent. Sen ska de upp också... Tomtar och annat julpynt får komma fram till just jul. Annars hinner jag tröttna. En och annan amaryllis är det väl iofs läge att köpa hem snart om den ska hinna slå ut till jul. Men man behöver ju inte överösa den med julpynt förrän det närmar sig. Och skulle jag baka redan nu skulle jag ändå behöva baka en gång till.

När börjar du julpynta?

Gillar

Kommentarer