Jönköping en dag i juni

Idag packade vi in barnen och svärföräldrarna i bilen och åkte till Jönköping. Håkan och jag gick på Jönköping International foodmarket medan barnen hängde med farmor och farfar hos farfars bror och svägerska. Först tänkte vi ta med Erik, eftersom han älskar mat, och bara låta Ludwig vara kvar, men i denna värmen ångrade vi oss och fick istället lite egentid. Själva foodmarketen var heller inte riktigt vad vi hade trott. Vi trodde att det liknade Nybros Smaka på världen, och att det var provsmakning av olika rätter. Så var det inte, utan det var mat från olika länder som man fick köpa en normalportion av. Och så kunde man köpa ost, salami, fudge...
Det var galet varmt (klokt beslut att inte ta med Erik!) så det var inte superinspirerande att trängas bland en massa folk och känna dofter av alla de slag. Värst var när vi passerade en ostförsäljare som stod mittemot en tvålförsäljare. Det blev jobbigt i näsan om vi säger så. Vi köpte varsin mexikask fajitawrap och när den var uppäten gick vi en runda på stan. Kläder och kökstillbehör hamnade i påsen även om vi kollade på betydligt mer saker. 
När vi tröttnat på traskandet blev vi hämtade av svärfar och åkte till resten av familjen där Håkans kusin och två av hennes barn också befann sig. Kaffe och kakor serverades innan det var dags att bege sig hemåt. Ett par korta stopp på Rusta, IKEA/Systembolaget och ICA. 
Gick över förväntan att åka med barnen i denna värmen. Och bilen då, vilken bil! Fyra vuxna, två barn, en barnvagn, ett antal väskor med nödvändigheter till barnen (och lite till oss), ett par påsar från systemet, ett antal trälådor från IKEA och inte mindre än elva (!) insektsnät till dörrar.

Gillar

Kommentarer