Jag har sagt upp mig

Tre veckor sedan jag skrev sist... Livet rullar på i en takt jag inte var helt beredd på.

Håkan är hemma med barnen medan jag har börjat jobba heltid. I tre veckor har jag nu gått på inskolning på IVA i Eksjö. Två veckor kvar och sedan är det skarpt läge. Sommarschemat kom i början på veckan och i måndags var det föräldramöte på förskolan.

Såhär går jag klädd på jobbet. Grön från topp till tå. Byxorna i min vikt finns bara i en längd, men det får gå.

På tal om jobb så sa jag upp mig i måndags. Jag har funderat och tänkt, vridit och vänt... Men så tillslut kom jag fram till att jag inte vill gå tillbaka till förskolan när sommarvikariatet är slut. Det är ju ett roligt jobb, men det är inte det jag vill. Så i måndags, när vi var på föräldramötet i förskolan, överlämnade jag min uppsägningsblankett till chefen.

Igår flexade jag ut från jobbet och körde till Vallersvik och förskolekollegornas sommarfest. De hade utvecklingsdag igår och efteråt bjöds det på smörgåstårta, kaffe, frågepromenad och trevlig samvaro. Jag och två tjejer som skulle ut på andra äventyr fick varsin blomma och en liten nalle. Så himla gulligt!

Erik såg nallen direkt när jag kom hem så det var bara till att pilla fram den. Blomman ska få en plats ute i trädgården.

Att ta steget att säga upp en fast tjänst när det inte finns en plan för vad som händer efter sommaren har inte varit helt enkelt. Det har varit många diskussioner här hemma om hur jag ska göra. Men nu när beslutet är fattat och blanketten inlämnad så känns det faktiskt helt rätt. En gång tidigare i livet har jag sagt upp en fast tjänst, i slutet av 2014. Sista månaden pendlade jag mellan Hultsfred och Nybro, jag bodde hos mina föräldrar när jag jobbade och när det var några lediga dagar i rad åkte jag hem till Håkan.

Nu håller jag tummarna för att det finns många tjänster att söka, eller att jag får vara kvar på IVA som timmis.

Gillar

Kommentarer

Frida,
Så länge det känns rätt så blir det alltid bra i slutändan 😊
fridachristina.com

Liknande inlägg