Hålla kylan borta

Vårt vardagsliv rullar på. Vi jobbar, kommer hem och slänger oss på soffan tillsammans. Typ. Och så har vi ju hunden att springa ut med ibland. Det går bättre och bättre med henne, det är ju mycket hon har att lära sig, och allt kan ju inte fungera med en gång. Just nu jobbar vi med inkallning ute och att tycka att det är okej att åka bil. Det här med att säga till när hon behöver ut och kissa börjar hon bli riktigt bra på. Hon springer till dörren och för det mesta tittar hon om vi är med. Missar vi blir det lätt en pöl, men det är ju oftast vårat fel för att vi inte är tillräckligt uppmärksamma. 
Det har varit så rackarns kallt nu de sista veckorna. Elräkningen kom häromdagen och det var ju inte billigt precis. I december använde vi runt 1700 kWh, mot en sådär 400 kWh i september eller oktober. Jaja, vi slipper ju frysa här iallafall. Normalt kör vi med luftvärmepumpen, men nu när det är minusgrader så orkar den inte med. Det är för kallt ute helt enkelt och då går elementen igång. De gör det när temperaturen i huset understiger det vi ställt in dem på. Minns inte riktigt, men när det är nedåt 17-18 grader så går de igång. För att slippa så höga elkostnader försöker vi elda så mycket vi kan i spisen. Fördelen med ett litet hus är att det går snabbt att värma upp och det håller sig. Eldar man på kvällen klarar man sig utan att frysa under natten.
Nä, nu är det dags att tända i spisen så vi håller oss varma inatt, Timjan och jag. Det är för all del bara -3 grader ute, men det blir lätt lite utkylt när ingen är hemma på dagen. 

Gillar