En olycka händer så lätt

Fredagskvällen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Barnen och jag åkte direkt från mormor och morfar till farmor och farfar. Där skulle vi umgås med Håkans syskon med respektive.

Efter maten gick Håkan till skogen, bockjaktspremiär du vet, och vi andra satt kvar och pratade. Några av oss drack kaffe och barnen gick omkring. Men så plötsligt var olyckan framme. Vi hade grillat och grillen var fortfarande varm. Ludwig gick fram och tog på grillen snabbare än någon hann reagera. Snabbt in med honom under vattenkranen och efter en stund övergick vi till att han fick ha händerna i en skål med vatten.

Svägerskan ringdes upp och hon fick i uppgift att köpa förbandsmaterial. Under tiden ringde jag 1177 för att ta reda på vart vi skulle vända oss. I Eksjö finns akutmottagningen och närakuten (jourcentralen) men små barn brukar de skicka till barnakuten i Jönköping. Pga dålig mottagning blev jag nerkopplad två gånger så jag lämnade Erik hos faster och farbror och så åkte svärmor med mig och Ludwig. Fick tillslut tag på 1177 och åkte till akuten i Eksjö. Där fick vi vänta och vänta och vänta...

Vi försökte allt vi kunde för att hålla den trötta lilla killen på gott humör. Rackarns vad ont han måste haft. Hittade en förpackning rundtorkar som han pillade ner i pallens hål.

Tillslut kom en kirurg, utan erfarenhet av små barn, och han beslutade sig för att klippa upp den stora vattenblåsan som hade bildats på Ludwigs högra hand. Sedan hjälptes vi åt att lägga om de båda små brända händerna.

Är imponerad av att han redan på lördagen anpassade sig till sitt tillfälliga liv som vänsterhänt och att han faktiskt använde även den högra handen.

I söndags kväll var vi tillbaka på akuten för att få det omlagt igen och för att de skulle få titta på den uppklippta blåsan. Det såg fint ut och kommer läka bra.

Ikväll efter maten la jag om händerna igen och det ser fortfarande fint ut. Satte bara en tub över förbandet på högerhanden så att han kan använda den också.

Köpte omläggningsmaterial när jag var i stan tidigare idag och det blev ju inte billigt att lösa ut sig. Men det är det värt för min stackars lilla kille.

Gillar