Avbruten audition

Tänk dig en audition där du blir avbruten och tackad när du knappt hunnit börja ditt framträdande...

Lite så kan man beskriva dagens första ärende i Eksjö. Barnen lämnades hos farmor, Erik var överlycklig över att få åka till mammo, och jag åkte mot sjukhuset för att förhoppningsvis bli godkänd som blodgivare. Blodtryck kontrollerades (118/69, helt perfekt!) och prover togs. Där och då kunde hon analysera mitt Hb-värde, hemoglobinvärde, som tyvärr visade sig vara för lågt. De vill att man som kvinna har ett värde på minst 125 g/l blod. Mitt värde var 122 g/l. Så nära men ändå så långt bort... Du är inte den vi söker, du går inte vidare. Min blodgivarresa tog slut innan den ens hann börja. Igen. Men jag fick ett hopfällbart paraply som tack för att jag anmält mig och lagt tid på att komma dit. Det blir perfekt att ha i jobbväskan.

Hemoglobin är ett protein som hjälper till att transportera syret i blodet från lungorna ut till kroppens organ. Det hjälper också till att transportera koldioxiden från organen till lungorna. Källa: 1177.

Efter sjukhusbesöket åkte jag först till ICA för att kompletteringshandla lite (barnen äter ju som hästar, yoggi och müsli är grejen just nu), sen ELS, Eksjö Lantbruks Service, och hämtade en röjsåg och vidare till Granngården för att köpa jord. På Granngården passade jag på att prova några arbetsbyxor men hittade inga som passade. Var ska en storvuxen kvinna som jag kunna hitta ett par arbetsbyxor?

Stannade till på Björkas Nytt & Bytt på vägen hem. Det blev en jacka till Ludwig (Erik får ta hans nuvarande för den är rätt stor) och varsitt par vårskor till grabbarna. En löpare till skänken i matrummet fick jag syn på också, i en rosa färg som passar perfekt.

Gillar

Kommentarer