hus og hjem

Jeg er over gjennomsnittet glad i å pusse opp hjemme. - Til min samboers store forskrekkelse. HVER gang han er borte en helg så er det noe i huset som endre farge :p

Rett før jul så var det stua. Jeg sendte guttene på langhelg til foreldrene hans fra torsdag-søndag.

Samme tidspunkt som dem dro ut døra den torsdagen så bretta jeg og min datter opp armene og begynte å pakke alt av møbler til midten av gulvet så alle veggene skulle være tilgjengelig. Stod i 10,5 timer å mala den dagen. Da hadde vi fått 2 strøk på alle vegger, utenom den som skulle tapet på. der malte vi bare et strøk for å få grunnfargen bak tapeten ifall den ikke skulle treffe helt inntil over alt. 0230 gikk vi og la oss. Jeg hadde fri fredag men frøkna måtte opp på skolen 0730. #momoftheyear skulle vært gikk til meg. hun er 14 år så det gikk greit. Jeg stod opp sammen med henne å fikk henne avgårde.

på fredagen brukte jeg dagen på å tapetsere veggen, samtidig som jeg fikk en kollega til å komme å legge i en veggplate som var reve ut da vi bytta vinduer noen(mnd) uker tildligere.

lørdagen gikk til å pusse/sparkle/grunne og male ei vegghylle jeg hadde fått hjelp til å lage på jobb. #diy . Jobber på byggevarehandel så vi har jo alt lagt veldig godt tilrette for at jeg skal få nye ideer OFTE til hvordan jeg vil endre og ha det hjemme :p

søndag før guttene kom hjem fikk jeg skrudd opp hylla og vi fikk alle møblene på plass dit dem skulle.

Jeg visste at han ikke ville ha mørke vegger da jeg tildligere har lagt frem forslag på farger helt fra dempet sort til lyse grønt. og mørkt ville han IKKE på noen måter ha! Men det ville jeg :p Så da kunne han ikke få ta del i dette :p

Fargene vi hadde på stua var marrakesh og Sand. så veldig lyst. Fargen jeg fant heter Sober og var veldig mørk sammenlignet med det vi allerede har.. meeeen når jeg sammenlignet med dempet sort ble den ganske lys :p så valget var enkelt. Sober ble det!!

Da han kom hjem å fikk se at HELE stua var blitt mørk, ikke bare en vegg, så fikk han litt sjokk. men han ble POSITIVT OVERRASKET!!! hurraaaaa!! Han faktisk elsket det!! Her har dere litt før og etter:

På Det ene førbildet ser dere under den korte gardinen en grønnfarge jeg hadde vurdert.. Er så utrolig glad for at jeg havnet på dette valget med mørk stue. Det er blitt så veldig lunt og behagelig. Hyllen bak sofaen har jeg malt med trestjernes gulvmaling slik at den skulle tåle at pynt blir byttet og dyttet på så jeg skal slippe å male hver gang jeg ser merker :) #ocd

Litt rot på nye bildene da dem ble tatt før guttene kom hjem den søndagen.

malingen er Jotun sin helmatt. så utrolig godt å sitte i stuen nå å kjenne på roen. Fargene vi hadde er fine, men passet ikke vår stue og oss. Det ble egentlig ganske kaldt ser jeg nå i ettertid, samtidig så fant vi egentlig aldri helt roen med den fargen.

Så skal det også sies at når huset ble kjøpt så var den KNALLGUL! sånn 90tallsgul... alt hadde blitt fint og vi var desperat etter å få ny farge. kolikkunge og gul stue gjorde saken så latterlig mye værre!

Liker

Kommentarer