Detta inlägg har jag valt att tillängna Josefine och Johanna de två svenska tjejerna som jag umgås med här. Josefine är tjejen från Göteborg (typ) som jag flög hit med för över ett halvår sedan och Johanna har jag träffat genom Josefine, dock bara två gånger än sålänge men känner på mig att det kommer bli många fler.
Det är riktigt skönt att få umgås med tjejer i ens egen ålder igen, det gör att jag trivs mycket bättre och klara av att vara så långt hemifrån.
I lördags satt vi i parken i South Brisbane (vi var tvungna att sätta oss precis bakom där ett gäng killar spelade fotboll ⚽ med de två lagen tröjor vs utan ;)) och njuta av den sista varma dagen (antagligen) innan vintern med runt 27 grader. Sen vandrade vi runt mellan South Brisbane och South Bank en stund innan vi begav oss till en pub där vi satt och drack drinkar osv och snackade i några timmar. Sen var Johanna tyvärr tvungen att åka hem och jobba. Jag och Josefine satt kvar och snackade en stund innan vi gick och åt middag. Dessa dagarna gör resan så mycket bättre och förhoppningsvis så träffas vi igen på fredag kväll.
Nu får der räcka om dem för denna gången 😊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag vet att det var sjukt längesen jag bloggade sist men det har hänt så himla mycket med flytten osv. Just nu bor jag i Wilston (en förort till Brisbane) och tar hand om 9 månader gamla Grece som är en riktig söt och glad tjej (får dock inte lägga upp bilder på henne).
Som sagt så har jag varit i Australien i ett halvår nu och om tre månader kommer min bror (Joakim) och min kompis Lotta och då ska vi resa runt i ca två månader.
Tänkte lägga upp lite blandade bilder från resan men som sagt inga på Grece.
Bilden på mig och en tjej på en restaurang är den tyska tjejen Sarah som jag lärde känna på förra stället från den sista gången vi sågs innan hon åkte hem (hon var här i Brisbane ett tag).

Likes

Comments

Ja då var det ett tag sen igen. Men det är så det blir när man helt plötsligt tappar internet i över en vecka och man är sjuk samt börjar träffa andra au pairer i ens egen ålder 😄
Men iallafall, jag har det fortfarande lika bra och massor att göra hela tiden :)

Idag har vi först diskuterat små och stora bokstäver 🔤 jag och Maddie.
och nu håller vi på att måla med vattenfärg, känner mig som en fyra åring igen 😄 i eftermiddag ska vi nog köra och bada i poolen igen. Det var ett tag sen nu men det kan verkligen behövas i denna värmen :)

Iallafall jag kommer blogga när det passar och inte försöka presaa in det. Ibland passar det helt enkelt inte. Och ibland vill inte vädret att man ska blogga :)

Jag tänkte skicka brev hem till Sverige så om någon vill ha ett så är det bara att skicka sin adress

Kram


Likes

Comments

Det har varit en väldigt lugn helg efter alla simmlektionerna förra veckan 😄
I lördags kväll var vi på den lokala puben här och åt middag eftersom Marco (den estniska mannen nu ska resa vidare). Vi spelade bla två runder biljard vilket som gick sådär om jag får säga det själv. Jag är ganska kass på det och jag spelade med Georgia första omgången vilket tack vare henne gick hyfsat. Marco och Andrew var däremot jättebra och sänkte jättemånga bollar (även några av våra). I den andra omgången spelade jag med Andrew mot Georgia och Marco. Vilket av någon konstig anledning resulterade i att Andrew sänkte åttan nästan direkt 😑

På söndagen gick vi upp hyfsat tidigt för att rida ut en sväng. Vilket man helst vill göra så tidigt som möjligt för annars är det alldeles för varmt.
Resten av söndagen gjorde vi i princip ingenting.
Likes

Comments

Idag har det inte hänt något speciellt men tycker ändå att det är dags för en uppdatering 😄
Just nu går vi på simskola varje dag som en intensivkurs åtta dagar på två veckor. Gissar att barnen kommer vara ganska slut efter alla lektionerna.
Deras kusiner är på besök från södra NSW denna veckan så vi har träffat dem en hel del under senaste tiden :) Idag var de här och vi satte upp hoppborgen som även har vatten i trädgården.
Likes

Comments

Dagen började med massa lek i lekrummet, bland annat så byggde vi Maddies frozen pussel igen 😄 och lekte med Walters Cars bilbana 😀 sen blev det annanas och vattenmelon till fruktstuden 😋

Nu är det lek på studsmattan innan det är dags för lunch 😄 verkligen väldigt bra träning att hoppa med dem, speciellt när de vill att man bär dem samtidigt 😊

Likes

Comments

Igår tog vi en promenad till brevlådan som ligger ca 1 km från huset 😄 Hela promenaden tog totalt över 1.5 timme. Maddie gick hela vägen trotts att hon blev väldigt trött. Men Walter fick jag bära mer eller mindre hela tiden. Känner iallafall träningsvärken i armarna idag 😀
Vi hälsade även på hästarna på vägen dit och Walter som tvunget ville gå i sina gummistövlar hoppade i en vattenpöl 😊

Ikväll åt vi grillad kyckling och sallad till middag :) så gott att vara tillbaka till lättare mat igen 😄
Likes

Comments

Christmas day :)
Var uppe tidigt (enligt mig) men ändå var barnen uppe ett bra tag tidigare, inte så konstigt kanske 😊
Dagen började med att vi lagade den sista maten. Jag lagade över 100 köttbullar och Georgia gjorde en pavlova till efterrätt :)
Sen kom släkten vid 10-10.30 och då började vi med julklapparna innan den enorma jullunchen 😮
Efter lunchen så lekte barnen med sina julklappar och vi tog det mest lugnt hela dagen
Sista bilderna är mina julklappar från familjen 😄
Likes

Comments

Vet att det är ett tag sedan nu men här kommer en uppdatering av Christmas eve :)
Dagen började med massa matlagning, baland annat lussekatter och vi satte ihop ett pepparkakshus :) efter lunchen bar det av till staden (Goondiwindi) och hem till morfarn, där det blev ett dopp i poolen. Efter det bar det av till en picknick och fyrverkerier :)
Sen slog vi in julklappar till sent på natten :)Likes

Comments