Header

Länge sedan man skrev här och det har hänt en hel del sen dess. Jag har varit i en stor svacka som gjorde att jag inte klarade av stallet, läxor och blogg samtidigt och var tvungen att välja det tuffa beslutet att satsa mer på skolan och stallet och ge upp bloggen…

Men nu så har vi för någon vecka sedan öppnat en ny blogg för en ny och fräsch start där vi kommer hålla oss till. Välutvecklade texter, bättre bilder (kommer inom kort) men samma gamla oss. Så om ni fortfarande vill följa våra motgångar som framgångar så finns vi här http://nouw.com/sotarna.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Har varit frånvarande igen.!.! Och jag vet att det har hänt alldeles för många gånger men denna gång har jag inte mått någe bra (psykiskt) som gjort att jag inte har orkar. Igår berättade jag det iallafall för mina föräldrar och grät floder i soffan tills jag somnade. Så hoppas ni förstår och allt detta har en lång historia som är väldigt jobbigt och krävande för mig så just nu vill jag inte riktigt åka till stallet för att få uppleva det igen som hände men jag har Lemon så får tänka på han istället han behöver mig...

Tränade igår även fast jag hade gråten i halsen så idag tänkte jag bara ta en lugn skritt tur barbacka så jag får samla mig lite. Har även bokat träning nästa vecka för unghästutbildaren men får se om jag har en fotograf eller inte då mamma eller pappa kan jobba men förhoppningsvis kan jag nog få ett par bra bilder men jag lovar inget. Bilderna är från förrgårs ridpass som gick helt underbart och fick en riktigt galopp på han så nu ser jag bara en ljus väg framåt även fast det kan innebära lite motgångar på vägen😉

Likes

Comments

Länge sedan sist men som rubriken säger är jag tillbaks efter en alldeles för lång vila. Har hänt endel sen sist jag skrev som te.x att en unghästutbildare har provat Lemon och hon har konstaterat att han är väldigt svår häst som kräver sin ryttare. Om man kan rida han så kan man rida vilken häst som helst och det kommer ta ca 1-2 år innan vi är tävlingsbanorna men vi får satsa på P&J och en massa träningar. Har ännu inte gått gröntkort kursen så just nu är det inte så bråttom med det.

Tränade igår för Clara men pga flera träningar som kulle hållas i ridhuset blev lektionen inte lika lång som vi hade hoppats. Men vid slutet var Lemon alldeles för trött för att kunna fortsätta så det var rätt lugnt för mig. Han var helt sjöblött av svett och hela han ryckte så idag blir det ett lugnt ridpass i skogen och får se om vi bara skrittar eller om det blir lite trav också. Han har körts rätt hårt dem senaste dagarna så han behöver lite vila.

Har blivit lite ändringar i hagarna då Lemons kompis har blivit skadad (pga problem i ena ögat som kan vara kroniskt) så han måste gå i egen hage då han måste ha flughuva för att skydda ögat mot sol och Lemon skulle bara dra av den. Så han går nu ihop med den han troligtvis älskar mest i hela stallet och det är Figo. Ett svart halvblod som är några år yngre än Lemon och dem har varit best buddies sedan första dagen då dem fick nosa på varandra!

Får skriva mer senare då jag ska ha idrott nu men vi får se om vi ses imorgon eller kväll!

Likes

Comments

Nyss klivit på bussen och kaos är bara bara förnamnet. Hade iallfall tur med att hitta en bra plats att sitta på + att alla kompisar sitter bredvid/runt om. Men om 4 min lämnar vi skolan och drar till Romme för lite slalom. Har aldrig åkt i mitt liv och trodde aldrig jag skulle göra det. Trodde bara att jag skulle få uppleva det via sällskapsresan på tv:n😅.

Likes

Comments

Har nyss kommit hem från ICA Maxi efter att ha köpt halva mataffären för morgondagens äventyr som betyder "7.15 går bussen från skolan"... Kommer vara helt död samt ha ett X antal skador. Som tur är har jag världens bästa mamma som tar hand om Lemon på förmiddagen innan jobbet så jag kan få ett par extra timmars sömn innan det är vanlig skoldag igen. Men från morgondagens händelser till dagens så klippta jag mig (äntligen!) efter ett X antal månader och jag kan säga att det verkligen var behövligt. Resultatet blev riktigt bra och jag kan starkt rekommendera Nakita.

Dagens middag är ännu inte bestämd då hälften av familjen vill ha det ena och den andra delen vill ha det andra med det lutar mot fiskpinnar och mos.
Mer om morgondagens äventyr kommer upp imorgon på morgonen då jag kommer blogga direkt från bussen!👋🏼

Likes

Comments

Blev hemma i Fredags pga huvudvärk som kom under kvällen. Men ingår morse mådde jag betydligt bättre så orkade med 2 ridpass varav både var dressyr på både Lillen och Lemon samt att Clara hade träning för mig och Lemon då vi behöver all hjälp vi kan få. Men eftersom pappa inte skulle hämta mig först efter 17.30 så hann jag med en storstädning bland Lemons alla foderlådor. Dem var fulla med damm, matolja, jord och ja vem vet mera. Men äckliga var dem och det gick åt 2 hela handdukar och en hel sprayflaska med vatten. Slutresultat blev faktiskt bättre än vad jag trodde och nu har lådorna fått tillbaka son rätta färg. Trodde aldrig dem kunde bli så pass vita igen😅.

Idag blir det ett pass i paddocken för Lemon men innan det ska jag till Erikslund med familjen för att köpa överdragsbyxor till Tisdags äventyr och så lite kläder till min tomma garderob. Är man en hästtjej så är man en hästtjej....Eller hur?!...

Likes

Comments

Bloggen har legat nere ett par dagar från min sida då jag har legat sjuk. Åkte hem tidigt i Tisdags under skolan då jag verken kunde äta eller tänka pga världens huvudvärk och illamående. Så när jag satte foten precis innanför dörren var det bara att springa till toaletten och skydda både hår och jacka. Men efter 2 dagars vila mår jag mycket bättre så imorgon blir det en vanlig skoldag fast kommer dessvärre inte vara med på idrotten.

Eftersom jag har varit sjuk så har jag verken ridit eller sköt Lemon utan mamma har fått tagit över den biten men idag fick mamma med mig ut så jag kunde få lite frisk luft även fast hon sköte det mesta. Det blev en liten mini promenad runt hagen för min och Lemon's del som var riktigt uppfriskande! Härligt vår väder som är världens bästa medicin för både kropp och själ samt min partner in crime. Så här är 2 härliga bilder från våran mini promenad som man verkligen får vårkänslor av (iallafall jag!!)

Likes

Comments

Påväg hem efter en relativ kort dag i skolan. Var ju hos tandläkaren på morgonen för en vanlig undersökning samt lagning av min halvt söndriga tand efter Lemon's demonstration om att inte spänna sadelgjorden. Hann då lagom till matten, lunchen och naturbruket. Så ska förbereda mig med ett bra mellanmål innan det är dags för att åka till stallet. Ska försöka rida lite i paddocken efter ett underbart ridpass i skogen igår i alla gångarter. Underbara lilla häst!
Ska även senare hålla på med ett litet projekt hemma som handlar om just stallutrymme så när det sätter igång så får ni veta mera här sedan......

(Lite bilder från igår när vi precis kom tillbaka från skogsrundan och hade glömt pannlampan hemma men hann precis hem innan mörkret kom)

Likes

Comments

Redan vid klockan 11 stod jag, mamma & pappa vid Granngården för bytet av täcket men tyvärr så fanns det ingen mindre storlek så vi bestämde oss för att behålla det gamla ändå. Hans ska ändå inte ha det till vardags så även fast det hänger vid rumpan, är löst i bogen och halsen är ända vägen upp till öronen så får han ha det påväg till ridhuset vid dem kallare dagarna. Har ju 2 fleecetäcken till så nog klarar man sig ändå😅.

Blev även till att köpa spån till kanin & marsvinet och så en vanlig plastlåda till Lemon's alla miljoner benskydd. Måste även hinna boka hotell till GHS (Gothenburg horse show). Samt att mormor ska komma över för att fika lite så jag känner på mig att det kommer bli en låååång dag...

Likes

Comments