Det finns många olika 30-days challenges ute för olika saker som träning, att äta bra osv. Nu har Nouw utmanat alla att posta inlägg 30 dagar i rad #nouw30daychallenge, och jag tänkte ta detta tillfälle i akt och använda det genom att varje dag i 30 dagar skriva om en växtbaserad produkt varje dag då jag svarar på: Vad den ger för näring, vad den är bra för, och hur du kan använda den i din matlagning!

Så håll koll här varje dag för att lära dig mer om vad du kan äta för att få mer energi, och bli sundare. Kanske kan du använda dessa 30 dagar att transitionera över till en växtbaserad kost.

Läs mer om utmaningen och hur du deltar här http://nouw.com/nouw30daychallenge

Imorgon får ni lära er mer om den fantastiska avokadon och varför du borde gå och köpa massor av dem idag! <3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ett av sätten för mig att leva ett sundare liv är att börja äta bättre. Under de senaste åren har jag både läst och kollat på dokumentärer om plantbaserad eller växtbaserad kost. Snälla gör er research om detta! Ni kommer att förstå varför det är så bra för kroppen.

Jag kollade på "What the Health" som finns på Netflix, och jag gillade den då jag inte vill se massa djur som plågas och dödas för att vi ska äta kött, utan den dokumentären förklarar hur en växtbaserad kost påverkar kroppen och har en HELANDE effekt på kroppen. Det finns även tusentals hemsidor och bloggar etc som förklarar vad och hur man ska äta.

Anyways, jag ska försöka göra min övergång så snabb som möjlig men jag vet att det kommer ta tid, tålamod och engagemang.

Mitt första steg är att utesluta mejeriprodukter. Detta steg är lätt för mig då jag inte dricker mjölk sedan ca 10 år tillbaka då jag fått avsmak för det när jag flyttade till USA där mjölken smakar skit. Det är onaturligt att vi dricker mjölk från ett annat djur och det finns så mycket struntsaker som proppas in i djuren genom deras kost som vi får i oss genom detta.
Det som skulle vara svårt för mig är väl kanske grädde som jag älskar men det finns så bra alternativa produkter till detta så jag det kommer vara easy peasy,

Anledningen till att jag startar med mejeriprodukter är för att det finns så pass mycket ersättning för det samt att jag inte äter så mycket av det i dagsläge. Jag vet att OST kan vara ett problem för många men vi får göra research och vara kreativa för att hitta på andra pålägg för mackan!

Likes

Comments

En bra plan måste ha ett mål för att kunnas uppnå. Ett långsiktigt mål samt kortsiktiga "underrubriker" som guidar och leder så att man faktist når det slutliga målet är det lättaste sättet att lägga upp och nå målet.

Mitt mål för 2018 är att leva ett sundare liv, och med det menar jag att jag ska ta hand om mig själv genom kosten, träning, meditation, relationer, kunskap, och med ett positivt tänkande och mentalitet.

För att uppnå detta måste jag fokusera på följande:

  • Äta hälsosamt: Min plan är att avsluta året med att endast äta vegansk mat, en plant-baserad kost som innehåller produkter som kommer ifrån jorden.
  • Träning: Då jag är gravid fram tills slutet av juni vill jag hålla igång hjärtat genom många promenader och joggning. Det jag kommer att fokusera på mest är flexibilitet och styrka. Jag brukade stretcha dagligen vilket jag älskar och det vill jag komma igång med igen, samt är målet att lära mig yoga.
  • Meditation: Jag ska meditera två gånger om dagen. Detta ska ske på morgonen innan jag gör någonting annat, samt på kvällen innan jag går och lägger mig.
  • Sömn: Sömnen är viktig för mig då att växa en bebis i magen kräver mycket energi. Jag ska sätta fasta tider då jag ska vakna och sova och detta ska vara samma varje dag. Nu i två veckor då jag fortfarande jobbar på restaurang kommer detta vara svårt men jag kommer sova i 8 timmar varje natt, och när jag påbörjar mitt nya jobb som jurist så ska mina sovtider ligga mellan 22.00 - 06.00.
  • Relationer: Detta är en viktig punkt för mig mentalt. Jag vill fokusera på de relationer som ger mig något positivt och eliminera de relationer som påverkar mig negativt. De relationer som jag har med vänner och familj vill jag bygga på och komma närmare de jag älskar, samt även skapa nya vänskaper (kanske hittar man massa mamavänner snart). I min relation med min man ska jag lära mig att lyssna mera för att styrka det bandet ännu mer och det kommer betyda mycket nu när bebe ska flytta in hos oss också. En relation som är viktig för mig att tag i och förbättra situationen är med en familjemedlem men det får vi ta mer om senare... long story.
  • Kunskap: Jag vill lära mig allt. I år ska jag läsa böcker. Istället för att scrolla på facebook eller instagram så ska jag plocka upp en bok och sitta och läsa om allt möjligt.
  • Positivt Tänkande: Bort med negativa tankar! Jag ska börja se det vackra i allt, och varje problem jag stöter på finns det antingen en lösning som jag kan fokusera på istället för det negativa... eller så finns det inte en lösning och då ska jag lära mig att "Let Go", för det finns inget mer att göra åt saken. En favorit quote som jag har är:

Likes

Comments

Jag har länge försökt att totalvända på mitt liv när det gäller fysisk och mental hälsa. Men på grund av olika anledningar har det brustit efter en kort period. Jag jobbar/ har jobbat i restaurangbranschen i tre år nu och det är en stor orsak till att det varit svårt för mig att hålla igång med att äta och leva hälsosamt. Man går och lägger sig sent och vaknar sent, man småäter struntmat under hela passet och arbetspasset är ofta mer än 8 timmar långt.
Andra anledningar till att kosten brustit för mig är att jag gått all in första dagen och "förbjudit" allt onyttigt, och det har funkat i längst en månad men sen så börjar mina "livsnjutare- tankar" övertala mig att ändå äta godis eller något annat som lockar. Andra gånger har jag varit för snäll mot mig själv och låtit saker gå undan, så det har helt enkelt inte funkar i längden.

Men nu, nu är jag gravid och det är vinter här i Sverige vilket har gjort mig otroligt trött och jag känner att det är dags att ta tag i hälsan och överlag tänka mer på kosten, kroppens och det inre tillståndet- fysiskt och psykisk. Jag vill vara redo när bebe kommer och vill vara mitt bästa jag för att ta hand om min lilla solstråle.

Det är 2018, och vi är alla väl medvetna om hur det vi stoppar i oss påverkar både oss själva, djuren, och jorden. Jag börjar främst med att bli mer hälsosam för att bli PIGG och ENERGISK, få en KROPP som ORKAR mer, och för att jag vill att min bebe ska få rätt NÄRING.

Likes

Comments