Lite kort & förenklat inlägg om aminosyror för er som är intresserad av att veta mer.

Aminosyror är finfördelade proteiner som kroppen kan ta upp snabbt. Hela protein, som t.ex. vassleprotein måste först brytas ner innan kroppen kan använda det som bränsle vilket alltså betyder att kroppen snabbare får en chans att återhämta sig om du istället intar rena aminosyror i samband med din träning.

Man skiljer i första hand på essentiella och icke-essentiella aminosyror.

Icke-essentiella aminosyror (som t.ex. alanin, taurin) kan kroppen själv tillverka och man kan därför säga att dessa är mindre viktiga att få i dig genom kosttillskott om du inte tränar riktigt hårt.
De essentiella aminosyrorna däremot (t.ex. Fenylalanin, triptofan) kan kroppen inte tillverka själv och det är därför viktigt, för att ge kroppen bästa möjliga förutsättningar för återhämtning/uppbyggnad, att man ser till att få i sig dessa i samband med sin träning. 

Jag tycker därför att man hellre ska införskaffa sig aminosyror framför t.ex. vassleprotein, om man känner att man vill ha ett tillskott för att maxa resultaten av sin träning. Speciellt om man är noga med att få i sig rikligt med bra protein i sin vardagliga kost i övrigt. Man kan hitta massor av bra aminosyror till bra pris hos t.ex gymvaruhuset.com. Där köper jag mina burkar och de har riktigt god smak på alla sorter jag provat hittills! 

Likes

Comments

God kväll! En halvtaskig dag i största allmänhet idag! Känt mig trött & sliten hela dagen men lyckades iallafall få till ett lättare benpass imorse & hade ett spinningpass inbokat nu ikväll. Detta var dock ett nybörjarpass & något jag vanligtvis inte brukar gå på, men då min vanliga måndags-spinning fick hoppas över pga. jobb så bokade jag in mig på nybörjarspin istället...men det var aaaaalldeles för lätt för mig som hållit på med spinning rätt länge & jag fick därför trixa lite själv med motståndet osv. för att få slita åtminstone lite! Men, men...lite är iallafall bättre än inget & imorgon väntar ju mitt vanliga onsdagspass! Är dock oavsett alltid noggrann med att inta mina aminosyror i samband med träning! Dessa förhindrar muskelnedbrytning, påskyndar återhämtning & stimulerar muskeltillväxten. Finns i massor av olika smaker och är faktiskt riktigt goda (iallafall de jag har använt mig utav). Burkarna på bilden kommer från gymvaruhuset.com & favoriten är utan tvekan Cola!! Muuums! 😛 Nu är det nog dags för sängen om det ska finnas energi för jobb & träning imorgon! Natti allihopa!

Likes

Comments