Uka som gikk

Samling på Fellesverket sammen med de andre frivillige, i regi av Røde Kors, nå på fredag. Koste meg masse med hyggelige folk.

Daglig leder Irina Greni, meg og medarbeider Ellen Karine Bonden fra Fontenehuset i bystyremøtet denne uka, da innvoasjonsstrategien for Rus- og psykiske helstjenester ble enstemmig vedtatt. FOTO: Katrine Henriksen (nestleder, Fontenehuset)

Nå er det flaut lenge siden jeg har oppdatert bloggen. Grunnen til det er at jeg har forferdelig mye å tenke på, og mangel på både overskudd, konsentrasjon og fokus. På tross av dette har jeg engasjert meg mye på Fontenehuset den siste tida. Denne uka ble den nye innovasjonsstrategien for Rus- og psykiske helsetjenester i Drammen kommune enstemmig vedtatt i bystyret (30. mai). Der var vi fire representanter tilstede fra Fontenehuset Drammen for å være synlige, og støtte opp under noe som er veldig viktig for oss, da kommunen ønsker å inngå en partnerskapsavtale med Fontenehuset. I tillegg til at jeg også har vært på Treffsted med Mental Helse Ungdom Nedre Buskerud, og på samling med alle de frivillige på Fellesverket, i regi av Røde Kors. Noe som var veldig hyggelig og sosialt!

Parallelt med alle de positive tingene sliter jeg veldig mye med meg selv, ikke med depresjon akkurat nå, men med en spiseforstyrrelse. Mat, kaloritelling og trening er noe jeg tenker på nærmest 24 timer i døgnet, og det stikker mye dypere enn bare vekt og utseende. Det handler om at jeg sliter veldig med å akseptere meg, slik jeg er, og følelsen av at jeg aldri er god nok. Dette går helt tilbake til tidlig i barndommen, da jeg hele tiden fikk høre at jeg aldri var god nok, og det har boret seg fast i hodet mitt. Det er veldig vanskelig å komme ut av dette negative tankemønsteret, og tro meg, jeg har jobbet i årevis med å prøve og forandre det, men foreløpig er jeg langt ifra i mål. Heldigvis har jeg en psykolog, en kontakt i kommunen og to behandlere i gruppeterapi som hjelper meg i dette arbeidet, men jeg har dessvere ikke kommet noe nærmere nøkkelen til å få det bedre ennå.

Onsdag 31. mai hadde jeg bursdag, og da ble jeg 22 år gammel. Det er nesten litt rart å skrive, fordi jeg stort sett føler meg yngre enn det jeg egentlig er. Fra tidligere har jeg ikke hatt så altfor mange gode minner med bursdager - i barndommen hadde jeg stort sett ingen å be i bursdagen min, og det er derfor en dag jeg har gruet meg til år etter år. 22-årsdagen min ble heldigvis veldig fin, takket være min kjære storebror. Vi lagde kinesisk biffwok med grønnsaker hjemme hos meg, og så på noen filmer og serier. Plutselig var klokka nærmere halv tolv på kvelden, og jeg fikk egentlig ikke tid til å tenke over de vonde følelsene mine rundt bursdag i det hele tatt, noe som var veldig lettende. Det ble med andre ord en veldig fin og positiv dag, med god hjelp av alle de hyggelige gratulasjonene jeg fikk på Fontenehuset og på Facebook. Og det er endelig sommer, eller, i alle fall nesten, for sola glimter med sitt fravær foreløpig. Gi meg sol!

Liker

Kommentarer

W.G.A.T.A.P.
,
Fint å lese at du til tross for utfordringene, hadde en veldig fin uke med mye positivt som skjedde 😊, glad på dine og Fontenehuset's veiene at dere fikk enstemmig vedtak under bystyremøtet som var, og at dere nå er et viktig steg videre i prosessen som jeg har forstått er viktig for deg og Fontenehuset og som vil i sin tur vil komme til å kunne hjelpe veldig mange mennesker i fremtiden 😊.