Betydningen av å bli møtt på en god måte

*Innlegget er redigert noe etter tilbakemelding om at enkelte beskrivelser kunne virke triggende.​

Jeg trodde ikke 
jeg skulle falle så tilbake, og bli så dårlig som jeg var for to og tre år siden, da jeg var veldig suicidal, og prøvde å ta livet av meg, men natt til lørdag hadde jeg et nytt selvmordsforsøk. Det eneste jeg har hatt siden høsten 2015.

Til dere som leser: Ikke bli bekymret, det går mye bedre nå, siden jeg ble så godt ivaretatt på Lier, og har god oppfølging av folk rundt meg. Jeg er IKKE i samme tilstand nå som jeg var da. I skrivende stund sitter jeg hjemme i leiligheten min, og skriver dette innlegget, fordi jeg har behov for å sette ord på hva jeg tenker og føler rundt helgens hendelser. I tillegg til at jeg syns det er viktig å være åpen om noe så vanskelig som et selvmordsforsøk, fordi min åpenhet kanskje kan hjelpe noen.

Natt til lørdag ble veldig dramatisk, og endte med et selvmordsforsøk. Jeg ble hentet av politi og ambulanse, og kjørt til Legevakta, hvor jeg fikk en seng på gangen, fordi alle andre rom var fulle. Natt til lørdag var visst veldig travel for dem, og jeg endte derfor opp med å vente på Legevakta fra klokka var to til klokka var nærmere fem, før jeg fikk snakke med en lege. Heldigvis ble jeg møtt av en veldig forståelsesfull og hyggelig lege denne gangen, som tok meg på alvor, og lyttet til hva jeg hadde å fortelle. Han skjønte at jeg hadde det veldig ille, og ringte Lier for å legge meg inn. Der ble jeg fra lørdag morgen til idag.

De siste ukene hadde vært veldig tøffe, ikke hele tiden, men små drypp kom hele tiden, og det bygde seg mer og mer opp inni meg, til det tilslutt rant over natt til lørdag. Jeg kjente på en forferdelig smerte inni meg, som det er lenge siden jeg har følt på. Der og da følte jeg meg så ferdig med livet mitt, alt føltes meningsløst, ingen form for lys eller håp. Jeg kjente sånn på hvor utslitt jeg var både mentalt og fysisk, at det eneste jeg ville i det øyeblikket var å dø. For å få fred fra alt sammen. Det endte ikke sånn, og det er jeg VELDIG glad for nå. Virkelig. For jeg vil jo egentlig leve, så mye jeg har lyst til å se og oppleve, gjøre, få til, mestre. Men natt til lørdag, på mitt aller, aller mørkeste, klarte jeg ikke å tenke på det overhodet.


Nå føler jeg meg bare heldig som kan se tilbake på det, og tenke at det gikk bra denne gangen også. Mye av grunnen til at det går bedre nå enn på lørdag er hvordan jeg ble møtt både på Legevakten og på Lier denne gangen. Det å bli møtt på en god måte er så utrolig viktig, og for meg er det alfa omega for å bli bedre på forholdsvis kort tid. Legene jeg møtte på Legevakten og Lier behandlet meg med respekt og verdighet. På Lier fikk jeg medvirke mye mer i min egen behandling enn før, legene lyttet til hva jeg sa, og etterkom ønsket mitt om å bli en dag til. Jeg hadde også mange gode samtaler med personalet, noe som definitivt hjalp meg litt ut av det mørket jeg befant meg i. Følelsen av å være trygg, å bli ivaretatt, at noen bryr seg, ser og hører meg, når jeg først kommer på Lier, det gjør en stor forskjell.

Og betydningen av å bli møtt på en god måte skal virkelig ikke undervurderes.

Liker

Kommentarer

Anonym
,
Det er veldig leit å høre at du har hatt det sånn, og jeg er glad du har det litt lettere nå. Du er verdifull, og jeg er takknemlig for at du blei møtt på en god måte.

Derimot så nevner du at du ønsker å unngå smitteeffekt, og om det er tilfellet råder jeg deg til å unngå å skrive så detaljert om suicidforsøk. Du nevner spesifikt metode, lokasjon og hvor lav kroppstemperatur du hadde etterpå (en temperatur som er svært nær hypotermi). Dette er nok veldig triggende for mange å lese, og med dine skriveferdigheter så er du nok i god stand til å skrive et godt innlegg som unnlater disse tingene.

Dersom du velger å la dette innlegget bestå, og skrive så detaljert i fremtidige innlegg, håper jeg du nevner tidlig i innlegget at det inneholder detaljer om selvmord etc som kan være belastende å lese.

Ønsker deg alt godt.
livchristinehoem
livchristinehoem,
Hei, Anonym!

Tusen takk for tilbakemeldingen din på dette innlegget. Det setter jeg veldig pris på. Det er bare med tilbakemeldinger at jeg kan bli bedre. Jeg kommer til å endre dette innlegget noe, slik at det ikke virker triggende, da det er noe jeg ønsker å unngå.

Ønsker deg alt godt også.
nouw.com/livchristinehoem