Alla har vi hört detta uttrycket innan. Jag måste säga att det är ett konstigt uttryck, det som ändras är ett nummer och inte en livsstil. Med det sagt tycker jag att det är kul att sätta upp mål och försöka nå de under året eller bara försöka starta om på något vis. Ni har säkert som många andra haft som mål att bli "fit" eller hälsosam igen eller börja med ett hälsosammare liv och det är jättebra om målen hålls. Förresten så gör det inte så mycket om de inte gör det heller. Oavsett så kan det nya året vara en bra spark i rumpan för att börja eller med något annat som en kan ha som mål. Det har det varit för mig i alla fall och jag ska försöka hålla er uppdaterade på hur det går. Eller i alla fall mig uppdaterad genom att skriva här.


Just nu är jag på lite av en yoga journey. Jag har försökt att göra en 30 day yoga challenge men det har gått lite sisådär och det är okej för det viktiga är att jag fortsätter att försöka. Jag är inte så bra på det än men på bilden ser ni ett försök till en yoga pose. Trots att jag har dansat länge och är ganska vig så stretchar yogan ut mina muskler mer och det är alltid nice! :)


Mina nyårsmål har mest att göra med att jag inte ska sätta för hög press på mig så jag slipper bli så stressad. Skolan stressar mig alltför mycket och jag vill bara få mig att fatta på riktigt att betyg inte definierar vem jag är och jag måste sluta låta det styra mitt liv. Ganska motsägande mig själv måste jag nu gå och plugga inför ett historia prov jag har imorgon om renässansen. JAG VILL INTE!!

Aja, det jag göra för har typ glömt att plugga, tihi


Och ja, det är en väldigt ful bild på mig...

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Skola, Youtube, Personligt

Godmorgon!!
Det är i alla fall morgon när jag skriver detta. Jag står faktist och väntar på bussen påväg till skolan och idag händer roliga saker!

Jag vloggar idag också så ni kan se vad som händer idag, senare på min youtubekanal.

Idag ska vi i alla fall ha en variant av nollning. Det är ingen nollning för det kallas inte så och det kommer inte vara skämmigt tydligen, men jag kommer att berätta mer i eftermiddag när det är klart. Men det var allt jag ville säga så ha en bra dag och tagga inför i eftermiddag!! 😂

Likes

Comments

Allmänt

Nu har jag precis börjat på gymnasiet!

Yaay!!

Jag har precis börjat på gymnasiet. Jag går i ettan på ett gymnasie inne i stan och har gått i en vecka ungefär nu. Skolan och klassen har varit bra hittills. Jag tänkte göra en video på det i lite mer detalj så om du vill veta hur det har varit för mig och kanske få lite tips så kan du kolla på den om du vill.


På tal om nya videor så har jag varit mer aktiv på Youtube det senaste så om du vill veta vad jag har haft för mig under sommaren så kan du kolla in min Youtube kanal.


Har du något förslag på vad jag skulle kunna ladda upp. Något särskilt som du vill se så kan du lämna det i en kommentar. Hoppas vi hörs eller ses snart.


// Liv

Likes

Comments

Allmänt, Personligt, Skola

För mig är skolan alldeles strax slut. Då har jag gått ut grundskolan, vilket känns som en ganska stor händelse i ens liv. Då kommer jag aldrig någonsin mer behöva sätta foten där igen. Det känns väldigt konstigt med tanke på att jag har gått där i sex år, och har spenderat otaligt många timmar innanför dess dörrar. Jag är lite ledsen över att behöva sluta i min klass, för det har varit en bra tid i den med många härliga minnen och personer. Samtidigt är jag väldigt taggad på gymnasiet. Det ska bli spännande att träffa min nya klass, och se hur det är på gymnasiet i allmänhet. Jag gillar att få ta mer eget ansvar, och det påstår alla lärare att man får under gymnasiet, så det ser jag fram emot.Jag har valt att gå en samhällslinje, men många av mina kompisar har valt att gå natur. Jag kände att jag inte riktigt orkade med så mycket matte, och om jag ångrar mig senare så har jag alltid möjligheten att gå ett tekniskt basår och sedan läsa vidare inom naturvetenskap om jag vill. Många får gymnasievalet att framstå som något livshotande, men jag personligen tror inte att det spelar super stor roll. Du kommer har många chanser senare i livet att ändra dig och det kommer att lösa sig på ett eller annat vis. Välja måste du göra. Välj då det som känns bäst för dig nu. Du ska ändå gå i gymnasiet i tre år, men det betyder som sagt inte att du inte har tid att ändra dig efteråt.

Nog om Gymnasieval och tillbaka till det jag tänkte prata om. Jag räknade dagarna tills jag slutar skolan och det är nio eller tio dagar kvar totalt (Jag är inte helt säker för vi har en bal, och vi kanske är lediga dagen efter). Jag kan alltså räkna mina dagar kvar i grundskolan på mina fingrar. Det känns knäppt. Jag har spenderat tio år i grundskolan och nu ska den helt plötsligt bara ta slut. Det är ett stort tecken på att vi blir äldre. Man växer extremt mycket som person under alla åren i grundskolan. Du växer från ett barn till en nästan vuxen. PÅ gymnasiet ska alla växa från tonåring till vuxen. Att lilla jag om tre år ska vara vuxen. Vansinnes tankar tycker jag, men tydligen så är det så. Jag kanske kommer kolla tillbaka på detta om tre år och sucka. Säga, trodde hon verkligen att så mycket skulle ändras. Eller kanske, oj vad mycket som har hänt de senaste åren. Om jag gör en tillbakablick nu till när jag gick i förskoleklass så tycker jag inte att så mycket har ändrats. Såklart har en hel del gjort det, men i hjärtat är jag fortfarande bara Liv och inte någon häftig ny person som jag fantiserade om att vara när jag gick i tvåan. Att dessa år av utveckling ska sluta tror jag absolut inte. Vi kommer aldrig sluta utvecklas, vi bara byter tidsperiod. Från stenålder till bronsåldern. Från bronsåldern till järnåldern. Från järnåldern till medeltiden. Från medeltiden till renässansen. Desto äldre man blir, desto mindre ändras, eller så kommer man bara inte ihåg lika mycket från när man var liten, så det känns som större förändringar. Jag vet inte riktigt hur detta inlägget blev, men långt blev det och förmodligen ganska snurrigt. Hoppas ni hängde med någorlunda i alla fall. Om ni har frågor får ni gärna ställa de så kan jag svara så gott jag kan.

Ha en bra dag så hörs vi snart

// Liv


Likes

Comments