Header

Jag tror att alla vet vart detta inlägget kommer att leda. Jag har beslutat att jag vill starta en ny blogg. Fortfarande här på Nouw såklart, det är inget fel på portalen alls. Men dte finns många andra anledningar till att jag faktiskt vill byta. Dels finns de mycket grejer här på denna bloggen jag vill lämna bakom mig, som jag helst inte vill prata om. Sen också bloggnamnet, littletobiano, har ju absolut inget att göra med mitt liv just nu. Sköter ingen skäck direkt? Dels hoppas jag också på att mitt bloggande kanske blir bättre med en ny start. Vi får se. Från och med nu, denna sekund, kommer ni hitta mig på nouw.com/channat

Hoppas att jag hittar er där, och ni mig!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Trevlig rubrik där, Channa. Hitills känns mitt sommarlov som ett misslyckande. Alltså verkligen, är riktigt dålig på sånt där. Jag måste alltid ha något att göra, men är sämst på att komma på idéer. Jag har för sjutton inte badat en enda gång i sommar! Det blir lätt samma sak om och om igen, stall, bibblan, stall, bibblan, soffan. Hur kul är det att berätta om efter? Känns som att hela sommarlovet snart är förbi och jag inte gjort ett enda dugg. Ganska sorgligt. Hela lovet har mest varit som en enda lång helg. Jag får hoppas att det blir bättre när Edith och diverse kommer tillbaka till stan, och sen när skötarlägret drar igång också. Nästa vecka börjar ju det "hårda stallarbetet" det är ju något att se fram emot iaf! Har idag inte gjort nåt alls, fotat Tuva lite, lägger till bilderna nedan. Gaaaah, är såååå sugen på att fota ekipage, men har ingen att fota. Frustration!! Det kommer förhoppningsvis tids nog! Tänkte cykla upp till stallet imorgon i alla fall, så då finns det lite mer att skriva om!


Likes

Comments

Hej!

Idag har varit en bra om än uttröttande dag... Som vanligt var jag i stallet halv sex och började med att fixa Marys grejer, fylla hennes höpåsar och mocka boxen. Och till skillnad från en annan fyrbening (host host, Sani) så är hon i alla fall relativt renlig av sig och det gick snabbt att mocka ur henne box. Sedan ner med halm och borsta dammig ponny. Idag är det vilodag för Mary alltså promenad runt stallet. Det blev väldigt mycket miljöträning, med både traktorer, flygande plast från de packade höbalarna, vinden som blåste i de olika väggarna och andra saker hon ansåg läskiga. Allt tog hon sig förbi utan några större bravader, duktiga ponny! Efter att ha gått två och ett halvt varv runt anläggningen droppade jag av henne i hennes box och gick till ridhuset där Stina red Sani. Jag kollade på när de red i kanske tjugo minuter/en halvtimme och det var väldigt intressant faktiskt. Man lär sig mycket av andra!

Efter ett tag så skulle jag också hoppa upp, och jag hade verkligen inga höga förväntningar. Jag menar dels har jag själv inte varit igång på ett tag (bortsett från Mary), dels har jag inte ridit Sani sedan i påskas och dels så brukar det inte ens gå särskilt bra vanligtvis när jag rider henne. Så nej, no high hopes. Och ja, det började måttligt förfärligt. Jag åker häst, dessvärre. Hon sprang, jag lät henne. "Lät henne". Jag underskattar verkligen henne och jag måste komma ut ur det här att bara förvänta mig att hästarna ska göra allt jag ber om. Jag menar, Sani är jätteutbildad, men det gör inte att hon gör vad jag säger. Och det går jag blint och förväntar mig. Stupid. Men, med mycket, mycket, mycket guidning från Stina blev det bättre och bättre. Men det tog verkligen tid. I början sprang hon, jag kunde inte göra en halvhalt ordentligt, mina ben var spända och jag satt ihopsjunken i sadeln, min blick var sned och alltså satt jag snett, Sani var rak och min handställning var sisådär. Som ni ser måste jag verkligen börja jobba på sitsen.. Men det blev bättre och bättre! För första gången på riktigt länge började jag kunna slappna av i benen, utan att helt tappa tyngden i stigbyglarna. Jag fick jobba ordentligt på min blick och hennes tempo, men på slutet fick jag faktiskt en känsla av att det förbättrades. Jag kunde kontrollera tempot någorlunda, jag satt lite bättre och rakare och jag hade lite kontroll. Men det var bara på grund av hjälp från Stina varje sekund och tjat, tjat och jobb, jobba. Kommer ha riktig träningsvärk imorgon säger jag! Men det bästa med dagen var att jag faktiskt fick två ordentliga fattningar som inte fick mig att vilja ge upp ridningen. Yey. Men även om jag inte säger det har jag en otrolig respekt för Stina som får allt på Sani att se så lätt ut. När jag väl sitter där känns det som att jag kämpar för mitt liv bara för att kunna få Sani att gå runt en volt i trav ställd...! Nu ska jag gå och lägga mig och välkomna en ordentlig tränngsvärk imorgon... Gonatt!


​Har typ inga bilder på vår nya dator så ni får se några återkommande nu...!

Likes

Comments

Hejsan! Idag kommer se ungefär ut som gårdagen, först bibblan med Clara och sedan stallet på kvällen! Nästa vecka kommer vi ha en extra häst att ta fram om de kommande veckorna, så ska försöka vara i stallet och hjälpa till så mycket jag kan den tiden. På tisdag ska jag och Stina också rida ut på Sani och Mary, antagligen jag på Sani och hon på Mary och det kommer bli jättekul! Skulle såklart vara kul att rida ut på Mary, men säkerheten kommer ju först såklart. Känns bra att jag börjar komma igång lite med ridningen igen, hade sån träningsvärk i benen efter att ha ridit häromdagen och ja som sagt har min sits blivit fruktansvärd. Jag har sjunkit ihop otroligt mycket med ryggen och axlarna. Jag får cykla lite på vår damcykel söndag inte sitter så framåtböjd som på min cykel av den mer sportiga modellen, haha. Allt för att förbättra det i alla fall lite! Nu ska jag börja göra mig i ordning, ses ikväll!

Likes

Comments

Hej! Ledsen för det sena inlägget!

Idag har jag varit på bibblan med Clara, från ett till fyra. Alltid lika kul! Stina kommer ju alltid till stallet klockan halv sex, men jag cyklade upp tidigt och köpte mig själv en och en halv timme i stallet. Mary skulle ridas, så henne kunde jag inte fix med. Men jag mockade hagen och fyllde Sanis höpåsar. Efter det hade jag fyrtiofem minuter på mig innan Stina skulle komma, så jag bestämde mig för att städa sadelkammaren! Jag sopade golvet, sorterade träns och tyglar, tävlingsgrejor, benskydd och lindor och rullade ihop alla lösa lindor till slut. Fick ju några grejer fel men känner mig nöjd med min insats dock. :) after det tog jag en promenad med Sani och sedan kollade jag på när Sani och Stina tricktränade. Det var väldigt kul att se på, Sani är väldigt duktig och verkar tycka det är kul också! Nu famlar jag snart ihop... Ses imorrn!

Likes

Comments

Känslan när man vaknar till ett regnstorm är inte en härlig känsla... Särskilt när man på kvällen ska cykla upp i motvind och fixa i stallet. Ahh, sommar... Sitter just nu på bibblan med Clara, även om regnstormarna kanske inte är det bästa jag vet så är det bästa man kan göra med det att vara på bibblan. Mysighetsnivå 100. Och jag hittade just på ett ord. Ikväll blir det nog promenad igen med Mary, om inte Stina ska rida henne eller så. Planerar dock inte att dra ut på tiden och beta henne - det blir sparat till en dag med aningen bättre väder... Mellanlandar hemma vid fyra, så kan kanske klämma in ett inlägg då innan jag sticker igen. Lovar inget! Nu ska jag försöka vara social. Hejdå!

Likes

Comments

Hej igen!

Tack och lov hann jag precis landa hemma innan regnet kom, puh! Var i stallet samma tid som vanligt idag 17:30-19:00 och ska vara där då imorgon också! Skönt med lite rutin. Något jag verkligen älskar är när jag kommer och vet precis vad jag ska göra, och att jag har tilliten att göra det. Jag behöver inte säga till innan jag tar ut Mary och går med henne, jag vet inte men jag trivs verkligen med det. Det här blev konstigt, haha...Jag mockade Sanis hage och fyllde hennes påsar och sedan tog jag ut Mary i gången. Och argh, den ponnyn kan vara förjäklig ibland! Ibland får hon för sig att hon är bossen och då klampar hon helt ner en. Så det var bara gör om och gör rätt (då hon drog iväg) och det gick bättre. Jag borstade henne och sådant i kanske tjugo minuter (tackar gud att hon åtminstone är en renlig ponny) och tog sedan ut henne på en runda. Hon var väldigt pigg och glad och verkade inte hängig eller så tack och lov. Dock blev hon lite väl pigg ibland på det viset att hon typ lite glömde att jag också var där....... Hon var inte riktigt nere på jorden om man ska säga så. Efter ett varv runt hela anläggingen fick hon beta i tio minuter och sen gick jag ett varv till. Efter det så ställde jag in henne i boxen och fotade lite när Sani blev longerad och gav henne krafft. En effektiv och mysig dag i stallet helt enkelt!


​Sötaste stallmaskoten fick komma med också, haha

Likes

Comments

Ursäkta den kassa kvalitén men vi fotade i ridhus, och vissa vet nog hur det slutar...

Likes

Comments

Bara sådär börjar sommarlovet ta slut. Eller ja, det är ju fem veckor kvar... Men det känns verkligen inte som att jag tagit vara på det, har mest varit hemma och tråkat. Har ju vari tomte på stallet också, men typ bara hälften så mycket som förra sommaren. Får göra mitt bästa för att ta vara på dessa sista veckorna! Idag ska jag inte göra särskilt mycket förrän ikväll då jag ska upp till stallet som vanligt. Mary ska få sin kvällspromenad och tänkte också att jag skulle passa på att beta henne lite. Jag tror hon lider av någon vitaminbrist, hon har nämligen vinterpäls kvar vilket såklart inte är normalt i julimånad. Dock har hon blivit mycket bättre sen när hon kom och hon har börjat fälla nu. Det går åt rätt håll i alla fall! För övrigt sitter jag och väntar på att alla kompisar ska komma tillbaka, och att de som har medryttarponnyer/hästar också är tillbaka så man kan börja fota lite.. ;) Fotade ju lite igår, glömde att lägga upp inlägget dock.... Förlåt! Angående semester ska min familj Ungern, eller det var planen i början. Sen efter helgens värmebölja insåg vi att det antagligen kommer vara sju grader varmare i Ungern. Hmmm.. Inte jättehärligt! Så ifall att går som jag absolut vill att det ska; så ska vi åka till ENGLAND. Fatta vad lycklig jag är!! Älskar verkligen England men har aldrig någonsin varit där så det kommer att bli galet kul. Wihiiiiiiiii! Det var allt för nu. Ses senare!

Likes

Comments

Idag var verkligen en skitdag. Jag har varit riktigt nere och deppig, och verkligen mer än vad jag varit på länge. Jag var på det stadiet att jag kände att allt var hopplöst och meningslöst att jag var dålig och att inget jag gjorde spelade någon roll. Jag har haft den känslan lite i magen de senaste veckorna. Att vad jag än gör är det meningslöst. Det är därför jag inte har "levererat" på bloggen och därför jag inte har varit lika positiv för att åka till stallet. För vad hade det spelat för roll? Och när jag säger att jag var deppig, menar jag deppig. Just så att jag inte ens var glad när jag var med Mary utan höll på att börja gråta den första kvarten jag var med henne för att jag visste vad som komma skall. Och det var ännu mer smärtsamt när hon kände igen mig och tydde sig till mig. För Guds skull, ponnyn förstod att jag var ledsen! Hon kunde läsa av det! Hon stod och puffade på mig och kliade mig på armen och kom till boxöppningen när jag först kom till stallet. Älskade, älskade ponny.

Jag var själv i stallet och väntade på Stina som skulle komma halv sex och hoppa Mary för B (en hopptränare på LCR) men blev klar i förväg och sadelkammaren var låst. Så jag satte in Mary i boxen och väntade. När Stina kom insåg hon att B hade glömt bort oss. Och eftersom Mary tyvärr hade lite kolikproblem i morse så blev det dressyr idag, i ridhuset lagom till regnet. Hon frågade om jag ville skritta fram henne så jag sa såklart ja. Fattade dock inte att hon menade från ryggen..! Men väl uppe kändes det mycket bättre. Jag fick en liten "nu kan jag dö lycklig känsla" eller något, ett avslut. Även fast det inte var ett avslut...? Konstigt att förklara, haha! Jag skrittade fram i halva ridhuset och Gud, var min sits har försämrats!! Jag har inte ridit sen betesritten och jag säger då det, att det märks av! Jag har sjunkit ihop otroligt mycket med axlarna vilket Stina sa och som jag såg på bilderna hon tog, mina händer glider isär och jag har knappast någon balans alls i min sits. Så går det när man kommer ur banorna..! Efter ett tag frågade Stina om hon fick testa kameran och då hörde jag fel och tyckte att hon frågade ifall jag kunde testa trava... Pinsamt.... Men det var väl önsketänkandet som slog till. Mary var i alla fall jättefin, lite ostadig men det var jag också, och det blev bättre och bättre. Hon var verkligen annorlunda emot sist jag red henne och hon har blivit bättre, det har hon. Förut kunde jag inte styra utan att hon bet fast sig i tygeln, och nu var hon hur mjuk som helst. Bara tempot fick jag tänka på! Vi travade i några minuter, gjorde serpentiner, vände snett igenom och yadda-yadda. Sen kom vi till galoppmomentet. Jag var nervös inför detta eftersom att sist så kunde bara Stina fatta galopp på henne, och ja, galoppfattningar är ju inte min starkaste sida.. Men det gick jättebra! Hon var så duktig, hade en fin och mjuk galopp och allt jag behövde var att hänga med och hålla uppe huvudet. Sedan bytte vi varv. I andra varvet var hon lite svårare att få igång. Men det gick och här testade jag att galoppera på volt vilket gick superbra. Sedan travade jag lite, saktade av till skritt och Stina satt upp. Och shit, Mary gick riktigt fint! Inte som den lilla unghästen jag var van vid utan hon kunde arbeta i form och trampa på framåt. Tog bilder som jag ska visa senare. Efter det skrittade jag av henne ute, från marken dock. Vi tränade lite på halt och backa, då hon som ni kanske vet kan vara lite bufflig ibland. Efter det så fyllde vi höpåsarna, välta höbal på loftet, jag fyllde Marys Box med ny halm och sen till sist mockade vi hagen.

Ridning handlar inte bara om att få rida, det är mycket mer. Och många kan tycka att jag låter som att jag bara bryr mig om ridningen. Men ett bra ridpass kan verkligen muntra upp mig, ordentligt mycket. Särskilt ifall det är på någon häst jag bryr mig extra mycket om. Det handlar inte om att jag är ytlig. Jag hade en väldigt dålig dag, och jag ber er lite försiktigt om att respektera det, och försöka att inte tänka dåligt om mig. Jag tror inte de flesta skulle det, men jag ville ha det sagt.

Vi ses i nästa inlägg! (Kommer ett ikväll!)

​Som jag sa, sitsen har gått åt skogen.........

 foto: Stina Holm - teamsantina.se

Likes

Comments